REKLAMI GEÇ

Koronavirüs önlemleri güncellendi, berberlere konuşma yasağı geldi

Koronavirüs önlemleri güncellendi, berberlere konuşma yasağı geldi

Çin’de başlayan ve tüm Dünya’yı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadele devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından berber, kuaför ve marketlerle ilgili daha önce aldığı önlemleri güncelledi. Denizli Valiliği’ne de gönderilen genelgeye göre berber ve kuaförlerde konuşma yasağı getirildi, çalışanların cep telefonlarıyla konuşması yasaklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Temmuz 2020 Cuma, 12:13

Denizli Valiliği’ne gönderilen genelgeyle “Berber, kuaför ve güzellik salonlarında alınması gereken önlemler” ve “market ve süpermarketlerde alınması gereken önlemler” revize edildi.

Sağlık Bakanlığı’nın güncellediği koronavirüs önlemleri berber ve kuaförler için daha titiz bir çalışmayı öngörüyor.
Buna göre, berber, kuaför ve güzellik merkezlerinde, kalabalık oluşmasını engellemek için müşteriler randevu ile kabul edilecek, refakatçi ve çocuk getirilmeyecek. Müşteri tokalaşmadan veya herhangi bir şekilde temas etmeden karşılanacak. İşlemlerde kullanılan aletlerin kişiye özel olması sağlanacak. Kişiye özel alet kullanımı sağlanamadığı durumlarda, her müşteriden sonra kullanılan aletlerin temizliği yapılacak ve ardından sterilize edilecek. Müşteri alanının temizlenmesi, dezenfeksiyonu ve hazırlanması için 2 müşteri randevusu arasında 20 dakikalık mola verilecek. Çalışanlar, cep telefonlarını işleme girmeden ve müşteriyle temas etmeden önce soyunma odalarında bırakacak. İş kıyafetleri günlük değiştirilecek, tekstil kıyafetler en az 60 derecede yıkanacak.

MÜŞTERİ VE ÇALIŞANLAR KONUŞMAYACAK
Berber ve kuaförler ile güzellik salonlarında yapılan en flaş düzenleme konuşma yasağı oldu. Koronavurüsün damlacık yoluyla bulaş riskini en aza indirmek için berber, kuaför ve güzellik salonlarında çalışanlar ile müşteriler konuşmayacak, mümkün değilse de yüksek sesle konuşulmayacak.

Berber, kuaför ve güzellik salonlarında, müşteri ve çalışan dışında kimse bulunmayacak, misafir alınmayacak. İş yerinde satışa sunulan şampuan, kozmetik gibi ürünleri mümkün olduğunca cam veya tezgâhların arkasında korumaya alınacak, ortalıkta bırakılmayacak. Fön makinesi mümkün olduğunca kullanılmayacak. Fön makinesi gibi yüksek hava akımı yaratan cihazları kullanırken, düşük hızda, yandaki müşteriyi etkilemeyecek yönde ya da diğer müşterilerden farklı bir alanda kullanılmasına özen gösterilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu