REKLAMI GEÇ

KUMSAR DA DİKKAT DEDİ

KUMSAR DA DİKKAT DEDİ

Denizlihaber’in özel röportaj ile duyurduğu Çameli’deki hareketliliğe dair risk, Türkiye’nin gündemine oturdu. Önceki gün Prof Dr. Ahmet Ercan bölgeye dikkat çekerken, bugün de İl Afet Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Prof. Dr. Halil Kumsar da benzer açıklamalarda bulundu.

/ DENİZLİHABER / 10 Haziran 2008 Salı, 00:00

Geçtiğimiz hafta Denizlihaber’in manşetten verdiği özel röportajında Denizli Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Özer Tunçtürk, Çameli’ye dikkat çekip büyük deprem uyarısında bulunmuştu. Haberimizin ardından dün bir açıklama da deprem profesörü olarak adlandırılan Ahmet Ercan’dan geldi. 7’nin üzerinde bile deprem olabilir diyen Ercan’ın açıklamasının ardından toplanan Denizli İl Afet Koordinasyon Kurulu, PAÜ’lübilim adamlarını ve bölgede yaptıkları araştırmalarla ilgili elde edilen bulgulara ilişkin açıklamalarını dinledi. PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kumsar, bölgede inceleme yapmadan açıklama yapmayı doğru bulmadığını belirtirken, bir taraftan da Ercan’ın açıklamalarına hak verdi. Kumsar, Yunanistan ile Çameli-Fethiye bölgesinde depremleri Prof. Dr. Ahmet Ercan gibi ilişkilendirirken, Yunanistan’da meydana gelen depremin ardından söz konusu bölgede de büyük deprem riskinin arttığını söyledi.

Prof. Dr. Kumsar, her yıl Yunanistan’ın iki santim kadar Anadolu yarım adasına yaklaşmasına bağlı olarak bölgede depremsel hareketliliğin arttığına da vurgu yaptı, ancak “Deprem şu tarihte olur, bu kadar büyüklükte olur diyemeyiz. Bunu şu an için söylemek halkı gereksiz yere paniğe sokan bir spekülasyondan öteye gitmez. Çünkü bilindiği gibi elimizde şu an için olabilecek depremin saati ya da şiddetini ortaya çıkaran bir icat yok” diye konuştu.

KUMSAR

OLASI BÜYÜK DEPREMİ DOĞRULADI

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu