REKLAMI GEÇ

Kur’an-ı en güzel o okudu

Kur’an-ı en güzel o okudu

Denizli’de, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından kadın din gönüllüleri arasında düzenlenen “Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma” yarışmasında İstanbul Bahçelievler İmam-ı Buhari Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Zeliha Ustaosmanoğlu birinci oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Temmuz 2014 Pazar, 18:02

Ulucami’de gerçekleştirilen 6. Türkiye Kadın Din Görevlileri Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Final Yarışması’nın Yüksek Seçici Kurulu Başkanlığını Diyanet İşleri Bakanlığı’nda görevli Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu üyesi Halil Tenger yaptı. Yüksek Seçici Kurulu Üyesi olarak daDiyanet İşleri Bakanlığı’nda Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu üyesi Ali Sarıkaya, Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hatice Şahin ve İstanbul’dan Meral Günel görev aldı.

Çok sayıda vatandaşın dinleyici olarak katıldığı Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma yarışması finali hakkında bilgi veren Denizli İl Müftüsü Veysel Çakı, “Personelimizin yeteneklerini geliştirmeleri ve planlı çalışma alışkanlığı kazanmaları amacıyla Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yarışmalar düzenlenir. Kadın Din Görevlileri arasında düzenlenen yarışmanın finalinin ise Denizli’de yapılıyor olması bizleri mutlu etti” dedi.

Finale, Elazığ Bölge birincisi Kübra Gücüyener, Trabzon Bölge Birincisi Eda Bakır, Mersin Bölge Birincisi Suna Yılmaz, Gümüşhane Bölge Birincisi Rukiye Akdağ, Niğde Bölge Birincisi Rengin Gül, Tekirdağ Bölge Birincisi Sevda Irmak, İzmir Bölge Birincisi Elif Kayıtsız, Bolu Bölge Birincisi Büşra Sözer, Siirt Bölge Birincisi Döndü Çalışkan ile İstanbul Bölge birincisi Zeliha Ustaosmanoğlu katıldı.

0 bölge birincilerinin yarıştığı yarışmada İstanbul bölgesine temsilen katılan İstanbul Bahçelievler İmam-ı Buhari Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Zeliha Ustaosmanoğlu birinci, İzmir Bölgesine temsilen katılan İzmir Karşıyaka Yunus Emre Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Elif Kayıtsız ikinci, Trabzon Bölgesine temsilen katılan Rize Merkez Değirmendere Kur’an Kursu Öğreticisi Eda Bakır üçüncü oldu.
Denizli İl Müftülüğü yarışmada dereceye giren yarışmacılara altın ile ödüllendirirken, Türkiye’nin değişik illerinden Denizli’ye gelen yarışmacılara da çeşitli hediye verildi.

Yorumlar

Necati.   -  Bağlantı 21 Temmuz 2014, 08:41

Etkinliğin yapılması çok güzel, Tabi Denizlimizde gerçekleştirilmesi ayrı bir güzellik olsa gerek, emeği geçenlerden Allah(c.c)ü razı olsun. Saygılarımla.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu