REKLAMI GEÇ

Kurban Bayramı için tedbirler alındı

Kurban Bayramı için tedbirler alındı

Kurban Bayramı nedeniyle Denizli Valiliği, il genelinde alınacak olan tedbirleri açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 26 Kasım 2009 Perşembe, 16:44

Vatandaşların huzurlu bir Kurban Bayramı geçirmeleri için Denizli Valiliği bayram tedbirlerini aldı. Kurban Bayramı boyunca yapılacak olan çalışmalar ve resmi kurumların yapacağı uygulamalar, yayımlanan genelgeyle kamuoyuna aktarıldı.

Güvenlik tedbirleri üst seviyede
Kurban bayramı boyunda İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü, yoğun güvenlik önlemleri alacak. Alınan tedbirler arasında trafik kontrolleri, hayvan hırsızlıklarına karşı devriyeler, kurban derisi toplamında yasa dışı çalışmalarla mücadele edecek. Olası bir durumda ise vatandaşlar Jandarma 156, 264 70 86-87-88 numaralardan. Emniyet 155, 265 14 25-26 numaralarından yardım alabilecekler.

Belediye Kurban boyunca denetleme yapacak
Kurban Bayramı tedbirleri genelgesinde Denizli Belediyesi de bayram boyunca kendi yasaları doğrultusunda önlemler alacak. Belediye bayram boyunca veteriner hekimleriyle hayvan kontrolü yapacak, kurban kesim merkezi yerleri dışında kesim yapan vatandaşlara müdahale edecek, kurbanda ortaya çıkacak çevre kirliliğine karşı tedbirler alacak. Belediye bayram boyunca 153 telefonuyla vatandaşların şikayetlerini 24 saat esasına göre değerlendirecek.

Bayramda vergi denetimi yapılacak
Valilik tarafından yayımlanan genelgede Vergi Dairesi Başkanlığı da kurban bayramı boyunca yapacağı denetimler ile vergi konusunda işyerlerinde denetlemeler yapacak. Bayram alış verişlerinde iş yerlerinde de denetimler yapacak olan vergi dairesi görevlileri, bayram boyunca vergi kaçırmak isteyenlere de göz açtırmayacak. Vergi Dairesi Başkanlığı da bayram boyunca 189 numaralı telefonuyla vatandaşların 24 saat hizmetinde olacak.

Sağlıkta kurban tedbiri
Kurban bayramı tedbirleri arasında İl Sağlık Müdürlüğü de 24 saat esasına göre vatandaşlara sağlık konusunda hizmetlerini vermeye devam edecek. Tüm sağlık hizmetleriyle 24 saat esasına göre hizmet verecek olan Sağlık Müdürlüğü, acil durumlarda da sağlık personeli takviyesi yapacak. Sağlık Müdürlüğü de acil 112 telefonuyla vatandaşların ihbarlarını değerlendirecek.

Bayram boyunca Aydem ve İl Telekom Müdürlüğü, bayram boyunca olası arızalarda anında müdahale ederek vatandaşların kurban bayramını huzurlu bir şekilde geçirmesini sağlayacak

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu