REKLAMI GEÇ

MasterChef’in Denizli etabında yöresel yemekler Türkiye’ye tanıtıldı

MasterChef’in Denizli etabında yöresel yemekler Türkiye’ye tanıtıldı

TV8 ekranlarında yayınlanan ve çok izlenen MasterChef yarışmasına Denizli damga vurdu. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Pamukkale’de yapılan yarışmalarda yöresel lezzetler yapıldı. Denizlili jüri, yarışmacıların kaderini belirledi, Yarışmayı 5 yemeğin de en iyisini yapan Denizlili Büşra’nın da bulunduğu kırmızı takım kazandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Kasım 2022 Cuma, 23:03

MasterChef’in bu haftaki bölümünde Denizli yemekleri vardı. Yarışmanın bu akşamki bölümü Pamukkale’de çekildi. Traverten manzarasında 3 ünlü şef ve yarışmacılar Denizli’ye özgü yemekleri yaptı. Yarışmanın çekimleri Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı.

Yarışmacılardan, leblebi çorbası, Kale biberi tatarı, Babadağ keşkeği, Denizli kebabı ve Kale Davaz Baklavası yapması istendi. 1 saat süre içinde yarışmacılar yemekleri hazırladı. Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, MÇS Fikir Sanat Ajans Başkanı Mehmet Çağrı Sebzeci, İşletmeci Mahmut Kılınç, Tekstilci Gülbin Yardım, İşletmeci Gonca Saldanlı, İşletmeci Musa Can Varol, Gurme Seda Kasapoğlu’ndan oluşan jüri yarışmacıların kaderini belirledi.

Yarışmada Denizlili yarışmacı Büşra’nın da bulunduğu kırmızı takım, tüm yemeklerde en yüksek oyu alarak haftanın birincisi oldu.

Yorumlar

Yusuf şığıt   -  Bağlantı 27 Kasım 2022, 17:48

TÜRK patent enstitüsü tarafından tescillenmiş olan Tavas baklavasının adı kale davaz olarak yazılmıştır leblebi çorbası nı duyan varmı önceden ben 56 yaşındayım ilk kez bu çorbayı duyuyorum tescil belgesini gönderebilirim

Ahmet Kumsal   -  Bağlantı 27 Kasım 2022, 16:23

Leblebi Çorbasının yöresel bir Denizli yemeği olduğunu biri bize bi anlatsın

Faruk Kocayaka   -  Bağlantı 25 Kasım 2022, 23:33

Yöresel yemeklerden bahsederken, denizli kebabı o şekilde mi yapılır. Rezil ettiler bizi seyredenlere. Başka bir yemek seçilebilirdi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu