REKLAMI GEÇ

Meteoroloji’den kar ve dondurucu soğuk uyarısı

Meteoroloji’den kar ve dondurucu soğuk uyarısı

Meteoroloji Müdürlüğü önümüzdeki iki gün için kar ve dondurucu soğuk uyarısı yaptı. İlçe genelinde salı ve çarşamba günleri kar bekleniyor, beraberinde ciddi soğuklar geliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ocak 2019 Pazartesi, 15:23

Denizli, kışın sert yüzüyle yeniden karşılaşmaya hazırlanıyor. Meteoroloji Müdürlüğü, birçok ilçede salı günü için yoğun kar yağışı uyarısı yaptı. Bazı ilçeler karla karışık yağmur alacak, ancak tüm ilçelerde hava sıcaklıkları ciddi oranda düşecek.

İşte ilçe ilçe hava durumu:

ACIPAYAM:
Acıpayam salı günü soğuk ve yağışlı bir havanın etkisi altına giriyor. Salı günü karla karşılık başlayacak olan kar çarşamba günü devam edecek. Kar ile birlikte soğuk havanın da etkili olacağı Acıpayam’da hava sıcaklığı çarşamba günü -4, perşembe günü ise -8’e düşecek.

BABADAĞ:
Babadağ’da salı günü yoğun kar var. Çarşamba günü kar şiddetini azaltacak, ancak bu kez de soğuk hava etkili olacak. Salı gününü en düşük 2 derece seviyesinde hava sıcaklığı ile geçirecek olan ilçede çarşamba günü -5, perşembe günü de -7’ye gerilecek soğuklar etkili olacak.

BAKLAN:
Baklan’da da salı günü yoğun kar yağışı bekleniyor. Çarşamba günü biraz etkisini azaltacak olan kar yağışı Baklan’a da soğuğu getirecek. İlçede en düşük sıcaklık çarşamba günü -6, perşembe günü ise -9 olacak.

BEKİLLİ:
Bekilli’de salı günü karla karışık yağmur var. Çarşamba günü kar yağışının etkili olacağı ilçede hava sıcaklıkları da kademeli olarak düşecek. Salı gününü 2 derece seviyesinde geçirecek olan ilçe, çarşamba günü -6’yı, perşembe günü de -10’u görecek.

BEYAĞAÇ:
Beyağaç’ta da benzer bir hava durumu yaşanacak. Salı gününü karla karışık yağmur, çarşamba gününü de kar yağışının etkisi altında geçirecek olan ilçede hava sıcaklıkları salı günü 3, çarşamba günü -5, perşembe günü de -7 seviyesinde gerçekleşecek.

BOZKURT:
Bozkurt’ta da kar ve soğuk var. Salı günü karla karışık yağmurun etkili olacağı ilçede çarşamba günü kar bekleniyor. Kar Bozkurt’a da soğuğu getirecek. Salı gününü 1 derece seviyesinde sıcaklık ile geçirecek olan Bozkurt’ta çarşamba günü -4, perşembe günü de -9 derece soğuk bekleniyor.

BULDAN:
Buldan kentin genelini etkisi altına alan soğuk havanın daha az etkileyeceği ilçelerden biri olacak. Salı karla karışık yağmur, çarşamba günü de hafif kar beklenen ilçede hava sıcaklıkları da diğer ilçelere oranla daha az düşecek. Buldan salı gününü 3, çarşamba ve perşembe günlerini de -2 derece sıcaklıkla geçirecek.

ÇAL:
Çal’da ilçe halkı soğuğu iliklerine kadar hissedecek. Salı günü ilçede yoğun kar yağışı bekleniyor. Çarşamba günü kar şiddetini azaltsa da devam edecek. Kar ile birlikte Çal’da hava sıcaklıkları ciddi oranda düşecek. Salı gününü 2 derece seviyesinde geçirecek olan ilçede sıcaklıklar çarşamba günü -6’ya, perşembe günü de -7’ye düşecek.

ÇAMELİ:
Denizli’nin Sibiryası Çameli’de salı günü etkili kar bekleniyor. Çarşamba günü de devam edecek olan kar ilçeyi esir alacak. Çameli kar ile birlikte ciddi soğukla boğuşacak. Çameli’de en düşük 0 derece seviyesinde geçecek olan salı gününü, -5 derece izleyecek. Perşembe günü de ilçede hava sıcaklığı -9’a gerileyecek.

ÇARDAK:
Çardak’ta salı günü karla karışık yağmur, çarşamba günü de hafif kar bekleniyor. Kar ile birlikte ilçede hava sıcaklığı da düşecek. Çardak çarşamba günü -5, perşembe günü de -9’u görecek.

ÇİVRİL:
Çivril’de de salı günü yoğun, çarşamba günü de hafif kar bekleniyor. Salı günü 1 derece seviyesinde hissedilecek sıcaklık ciddi bir düşüşle çarşamba günü -7’ye gerileyecek. Çivril halkı perşembe günü de -8’i görecek.

GÜNEY:
Kış dönemlerini en sert hisseden ilçelerden biri olan Güney’de bu kez yoğun kar yok. Salı günü karla karışık yağmur beklenen Güney’de çarşamba günü ise hafif kar var. Ancak, hava sıcaklığı Güney’de de ciddi düşüş gösterecek. Salı günü 2 derece beklenen sıcaklık çarşamba günü -4’e, perşembe günü de -6’ya gerileyecek.

HONAZ:
Honaz’da da salı günü karla karışık yağmur, çarşamba günü de hafif kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklığı da kar ile birlikte dengesiz bir hal alacak. Salı gününü 4 derece seviyesinde geçirecek olan Honaz, çarşamba günü -1’i, perşembe günü de -7’yi görecek.

KALE:
Denizli’nin yoğun kar alan ilçelerinden biri de Kale. Salı günü şiddetli kar beklenen ilçe ağır kış koşullarını yeniden yaşayacak. Çarşamba günü kar şiddetini azaltacak, ancak soğuk artıracak. Salı günü en düşük 1 derece seviyesinde sıcaklığın beklendiği Kale’de çarşamba günü -*4, perşembe günü de -6 derecelik soğuk olacak.

MERKEZEFENDİ:
Meteoroloji Müdürlüğü Merkezefendi için beklenen hava durumunda iki gün arayla güncelleme yaptı. Önce kar beklenmediği açıklandı, ardından da çarşamba günü için kar tahmini verildi. Salı günü yağmurun etkili olması beklenen Merkezefendi’ye çarşamba günü kar gelecek. Merkezefendi’de hava sıcaklığı da düşüş gösterecek. Salı gününü en düşük 5 derece seviyesinde geçirecek olan ilçe çarşamba günü -1 dereceyi, perşembe günü de -4 dereceyi görecek.

PAMUKKALE:
Pamukkale’de de Merkezefendi’de yaşanacak hava durumunun benzeri var. Salı günü yağmurun etkili olacağı ilçe çarşamba günü hafif kar alacak. Pamukkale’nin yüksek kesimlerinde ise daha yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları da salı günü 5, çarşamba günü -1, perşembe günü de -4 seviyesinde yaşanacak.

SARAYKÖY:
Sarayköy’de de salı yağmur, çarşamba kar var. Hafif kar yağışı ilçeye soğuğu da getirecek. Çarşamba günü 1 derece seviyesinde beklenen en düşük sıcaklık, perşembe günü -2’ye gerileyecek.

SERİNHİSAR:
Serinhisar’da da ağır kış koşulları etkili olacak. Salı günü yoğun kar alacak ilçede, çarşamba günü etkisini azaltsa da yağış devam edecek. Çarşamba günü -5 derece soğuklar ile boğuşacak olan Serinhisar halkı perşembe günü -8’i görecek.

TAVAS:
Tavas’ta da ağır kış koşulları bekleniyor. Salı günü yoğun, çarşamba günü de hafif kar yağışının etkili olacağı ilçede sıcaklıklar dondurucu seviyeye gerileyecek. İlçede çarşamba günü -7, perşembe günü de -10 derecelik soğuk bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu