REKLAMI GEÇ

Milli Emlak Hizmetleri’ne büyükşehir ayarı

Milli Emlak Hizmetleri’ne büyükşehir ayarı

Maliye Bakanlığı, 30 Mart 2014’te gerçekleştirilen yerel seçimler ile büyükşehir statüsü kazanan Denizli’de Milli Emlak İşlemlerinde düzenlemeye gitti. İl genelinin büyükşehir sınırı kabul edilmesiyle tüm ilçelerin Denizli Defterdarlığı’na bağlanmasını öngören düzenlemede değişikliğe gidildi ve coğrafi durum göz önünde bulundurularak yalnızca Babadağ, Honaz, Sarayköy ve Serinhisar ilçelerindeki Milli Emlak işlemleri Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü’ne devredildi. Söz konusu ilçelerdeki Mal Müdürlükleri ise kapatılmayacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ocak 2016 Pazartesi, 12:28

Denizli’nin büyükşehir statüsü kazandığı 30 Mart 2014 seçimlerinin ardından başlayan düzenlemeler devam ediyor. Milli Emlak Müdürlüğü ile ilgili yapılan düzenlemeye ilişkin Denizli Defterdarlığı tarafından yapılan açıklamada, 6360 sayılı Yasa ile Denizli ile birlikte 12 İlde Büyükşehir Belediyesi’nin kurulduğu, il sınırlarının Büyükşehir Belediyesi sınırı olarak kabul edildiği ve bu illerin Büyükşehir statüsü kazandığı belirtildi. 

178 sayılı Maliye Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’de “İlçe teşkilatı bulunan İl merkezlerindeki İlçe Malmüdürlükleri dışındaki birimler doğrudan doğruya Defterdarlığa bağlıdır” hükmünün yer aldığı belirtilerek şöyle devam ediyor:
“Bu hüküm gereğince Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde bulunan İlçelerdeki Milli Emlak Birimlerinin Defterdarlığı’a bağlanması gerekmektedir. Ancak Bakanlığımızla yapılan yazışmalar sonucunda alınan talimat doğrultusunda, ilçelerin coğrafi konumları ve il merkezine uzaklıkları, İlçelerdeki Hazine Taşınmazı sayıları ve personel durumu dikkate alınarak yalnızca Babadağ, Honaz, Sarayköy ve Serinhisar İlçelerinin iş ve işlemlerinin Defterdarlığımız Milli Emlak Müdürlüğünce yürütülmesi, diğer ilçelerdeki iş ve işlemlerin ise Malmüdürlükleri bünyesinde yürütülmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir.”

MAL MÜDÜRLÜKLERİ KAPATILMAYACAK
4 ilçedeki mal müdürlüklerinin kapatılmasının söz konusu olmadığının, vatandaşlarımızın talep ve dilekçelerini mal müdürlüklerine verebileceklerinin hatırlatıldığı açıklamada, “Bu uygulama ile kamu hizmetinin sunumunda herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi, tam aksine hizmet sunumunun daha hızlı, etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi hedeflenmiştir. Milli Emlak iş ve işlemlerinde İlçe Kaymakamlık ve Malmüdürlükleri tarafından resen sonuçlandırılan herhangi bir işlem bulunmaması, her türlü iş ve işlem öncesinde Defterdarlığımızdan onay alınmasının zorunlu olması dikkate alındığında bu 4 ilçede bulunan vatandaşların Milli Emlak iş ve işlemlerinin daha hızlı sonuçlanacağı açıktır. Diğer yandan ilgili İlçe Malmüdürlüklerinin kapatılması kesinlikle söz konusu olmayıp, Malmüdürlüklerimizce de vatandaşların talep ve dilekçelerinin alınmasına devam edilecek ve işlemler Milli Emlak Müdürlüğünce yürütülecektir. Vatandaşların Hazine taşınmazlarının hukuki statüsüne ilişkin iş ve işlemlerle ilgili kamu hizmetlerine erişiminde hızlılık ve etkinlik sağlanacaktır” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu