REKLAMI GEÇ

Minibüsçülerden belediyeye uzlaşı çağrısı

Minibüsçülerden belediyeye uzlaşı çağrısı

Denizli’de mahkeme kararıyla eski güzergahlarına dönüş yapan minibüsçülerden belediyeye uzlaşı çağrısı geldi. Denizli Hat Minibüsçüleri ve Otobüsçüleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Ceylan, “Ortak noktada buluşalım” diyerek, belediyeye zeytin dalı uzattı.

/ DENİZLİHABER / 13 Mart 2014 Perşembe, 14:06

Kooperatif Başkanı İbrahim Ceylan, düzenlediği basın toplantısında, minibüs hatlarıyla ilgili başlattıkları hukuki mücadelenin 17 ay sürdüğünü, hazırlanan bilirkişi raporu ile trafik yoğunluğunun minibüslerden değil paralı otoparklardan kaynaklandığının tespit edildiğini söyledi.

Ulaşım Master Planı yapılırken minibüsçü esnafının görüşünün alınmadığını belirten Ceylan,“Biz yine de ortak bir noktada buluşmak istiyoruz. Elimizde mahkeme kararı olmasına rağmen Denizli Belediyesi ile gerekli görüşmeleri yaptık. Ancak şimdiye dek sonuç alamadık. Bizim de elbette hatalarımız olabilir. Bizim için de duraklar olmalı ve bizler de bu duraklarda yolcu alıp bindirmeliyiz. Yollarda daha dikkatli olmalıyız. Trafik sıkışıklığının yoğun olduğu yerlerde güzergahlarda ortak bir yol bulunabilir. Biz de Denizli’de yaşıyoruz. Bu sorun hepimizin. Hep birlikte alınacak kararla ortak yol bulunmalı’’ dedi.

Denizli’de 2012 yılında uygulamaya konulan Ulaşım Master Planını çerçevesinde güzergahları değiştirilen minibüsçüler, konuyu yargıya taşımış, Denizli İdare Mahkemesi de eski güzergahlara dönülmesi yönünde karar vermişti.

Yorumlar

alptekin yılmaz   -  Bağlantı 15 Mayıs 2014, 18:07

hep denizlinin büyük şehir oldugunu vizyonunu iyi büyük bir sanayi şehri oldugunu düşünüyordum türkiyede birçok küçük ve büyük şehirlerde bulundum malesef denizlideki münibüsler kadar eski kötü minibüsler görmedim gezmek için şehrinize arabam olmadıgında dolayı minibüslere bindim ama çogu eski içleri koltukları eski araçların eski oldugunu gördüm bu vizyon kent denizliyi yakışmadıgını insanların kötü şartlarda sabah akşam minibüslere bindiklrini gördüm birçok il ve ilçelerde araçlar daha temiz veyeni araçlar var kısa zamanda yeni araçlar ve yaş sınırlaması olması gerekli bu hassasiyeti belediye olarak dikkati almanızı rica ederim inşallah bir daha şehrinize geldiyimde yeni minüslerle binmek isterim sevgili belediye yetkililerine saygilarla

adar   -  Bağlantı 14 Mart 2014, 14:28

Aslında Denizli’de trafik yoğunluğu yok.Yeterli genişlikte yol olmadığından ve otopark sorunu olduğundan trafik sıkışıklığı meydana geliyor.Zamanında her apartmanın altına otopark zorunluluğu konsa.Yollar geniş geniş yapılsa bu sorunlar olmazdı.Bu sorunun tek çözümü yol kenarlarına arabaların park etmesini ve duraklamasını engelleyeceksin.Bunun için de her mahalleye 400-500 araçlık otopark yapılmalı.

erman   -  Bağlantı 14 Mart 2014, 10:24

Minibus denen cağ dışı uygulama bir an evvel kaldırılmalı.

hakan   -  Bağlantı 14 Mart 2014, 08:42

Minübüscüleri savunanlar dikkatlice onları gözlemlesin lütfen. Sürelerini doldurmak için arkalarındaki trafiği hiçe sayanlarını arasınız (arkada kuyruk oluşuyor adam aheste aheste gidiyor),, zamanı az kalınca tek şeritli bir yolda 4-5 arabayı sollayıp trafiği tehlikeye atanlardan mı bahsedelim,, yoksa kırmızı ışıklarının çoğunu hiçe sayıp aynı zamanda olur olmadık yerde pat diye durarak (ki yan tarafta yanaşabileceği alan varken) yada aniden önünüze kırarak sizi sinir edenlerimi ararsınız. Halkın büyük çoğunluğu minübüslerden bıkmış vede minübüsler olunca trafiğin dahada çekilmez olduğunu farketmiş. Dolayısıyle minübüscülerde zeytin dalı uzatmaya başlamışşlar.

bülent   -  Bağlantı 14 Mart 2014, 08:16

minibüsçülere durak tahsis edilmiş mi ki, yolun ortasından müşteri alıyor. yolların kenarı araba park yeri, yollar daraltıldı, cep v.s yok. adamlar haklı. herkesin özel aracı ile trafiğe çıkmasından minibüslerin trafiğe çıkması daha yerinde bir karar.

huseyin   -  Bağlantı 13 Mart 2014, 23:28

trafik yoğunluğunun nedenlerinden büyük bir sebebi münibüsler trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli bir şekilde araçlarını kullanıyor ve bunu yaparken okadar galesiz ve rahatlarki istedikleri yerde duruyor ve istedikleri zaman hareket ediyorlar arkasındaki trafik yoğunlaşmış hiç umurlarında değil bence tamamen kaldırılmalılar ve yeni bir ulaşım sistemi yaratılmalı

serkan yakut   -  Bağlantı 13 Mart 2014, 22:53

bence mınıbusler devam etmeli. ben 2 yasındakı cocugumla ayakta yolculuk yapmak zorunda degılım. beledıye kendı kazancını dusunurken vatandasını magdur edıyor. sırf bu yuzden zolana oy vermemeyı dusunuyorum

esnaf   -  Bağlantı 13 Mart 2014, 18:55

Denizli nin esnafina sahip cikmamiz lazim.hata her insanda mevcut

esnaf   -  Bağlantı 13 Mart 2014, 18:52

Esnaf hakli bence.belediye nin yapmasi gerekeni esnaf yapiyor.esnafa tepeden bakmamak lazimm cunku denizli esnaf sehri…

osman ata   -  Bağlantı 13 Mart 2014, 17:35

minübüs cüler haklı davasında belediye başkanı zolan turex iyi para kazansın diye bu hale getirdi

şeyh   -  Bağlantı 13 Mart 2014, 17:06

Belediyenin uygulamaya konulan ulaşım master plan çerçevesi doğruymuş; Mahkemenin vermiş olduğu iptal kararının Hatalı OLduğu; Yakınmalarınızdan öyle anlaşılıyor.

Ali   -  Bağlantı 13 Mart 2014, 16:10

Bence minübüsler tamamen kaldırılmalı.Adamların trafik kurallarına uyma gibi hiç dertleri yok.Yolun ortasında yolcu indirip yolcu bindiriyorlar.Minibüscüleri toplayacaksın 365 gün 7/24 trafik dersi vereceksin.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu