REKLAMI GEÇ

Muhtarlar postacılardan şikayetçi

Muhtarlar postacılardan şikayetçi

Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Muhtarlar Derneği Başkanı Sebahattin Çolak, postacıların yapması gereken mektup dağıtma işinin muhtarlar tarafından yapıldığını söyleyerek isyan etti.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2014 Cumartesi, 13:21

30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimler sonrası Büyükşehir statüsü kazanan Denizli’de muhtarların başı postacılardan yana dertli. Denizli’nin büyükşehir olmasından sonra özellikle köy muhtarlarının işinin oldukça hafiflediğini belirten Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Muhtarlar Derneği Başkanı Sebahattin Çolak, “Seçimler sonrası yapılan kanun değişiklikleri sonrası Denizli büyükşehir statüsü kazandı. Bu bağlamda özellikle köy muhtarlarının ve mahalle muhtarlarının işleri oldukça hafifledi. Ancak bu sıralar aldığımız şikayetlere göre muhtarlarımız yeni bir iş ile uğraşmaya başlamış. Muhtarlarımızdan aldığımız bilgilere göre, özellikle köylerde ve bazı mahallelerde postacılar mahalleye gelen mektup, fatura gibi zarfları muhtara teslim ediyor. Bu da muhtarımızın işini zorlaştırıyor ve onlara ayrı sıkıntılar yaşatıyor. Bu konuyu genel merkezimize de bildirdik. Konu hakkında en kısa zaman da gerekli görüşmeleri yaparak bu sıkıntıyı aşmak istiyoruz” dedi.

“HALKIMIZ HALA ALIŞAMADI”
Denizli’nin büyükşehir olmasından sonra geçen 3 ay içinde halkın hala yeni sisteme alışamadığını belirten Başkan Çolak, “Halkımızın birçoğu hala ölüm, doğum, nikah gibi önceden muhtarların yaptığı işler için yine bizlere geliyor ve yardım talep ediyor. Muhtarlar olarak onlara bu işlemleri bizim yapmadığımızı açıkladığımızda ise tepki gösteriyorlar. Halkımız yeni sisteme alışabilmiş değil, muhtarlar olarak bunun sıkıntısını hala çekiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu