REKLAMI GEÇ

Müjde! Denizli – İzmir arası kısalıyor

Müjde! Denizli – İzmir arası kısalıyor

TCDD İşletmeleri 3. Bölge Müdür Yardımcısı Muhsin Keçe: “Yenileme çalışmaları devam eden tren yolu bittiğinde Denizli-İzmir arası ulaşım karayoluyla aynı olacak.” dedi.

/ DENİZLİHABER / 19 Nisan 2007 Perşembe, 00:00

Türkiye’de tren yoluna verilen önem gittikçe fazlalaşıyor. Son olarak Denizli-İzmir arasındaki demiryolu hattında yenileme çalışmaları yapılmaya başlandı. Cuma ovası-Selçuk bölümünde yenileme çalışmalarının geçen yıl tamamlandığını belirten TCDD İşletmesi 3. Bölge Müdür Yardımcısı Muhsin Keçe: “Sarayköy-Goncalı hattında sürdürülen yenileme çalışmalarının bu yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Yenileme çalışmaları bittiğinde Denizli-İzmir arasındaki ulaşım süreci, karayoluyla aynı olacak.” dedi.

Geçitler kapanacak

İki il arasındaki demir yolu hattı üzerine 206 hemzemin geçit bulunduğunu, bunların 36’sının bariyerli geçit olduğunu kaydeden Keçe şöyle konuştu: “Bu geçitlerden bazıları, seyrüsefer düzeni, can ve mal güvenliği açısından bu yıl içinde kapatılacak. Bir kısmı da otomatik bariyerli hale getirilecek. Bir hemzemin geçide otomatik bariyer sisteminin kurulması yaklaşık 50 bin dolara mal oluyor.”

Daha da kısalabilir

Denizli-İzmir demiryolu seferlerini yaklaşık 6 saatte tamamlandığını vurgulayan Muhsin Keçe: “Süre uzunluğu, yolların bakıma muhtaç olmasından kaynaklanıyor. Bir yıllık bakım sonrası daha da iyi olacağı kanaatindeyiz. Yenileme çalışmaları tamamlandığında, Denizli-İzmir arası ulaşım süresi karayoluyla aynı olacak, hatta daha da düşebilir.” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu