REKLAMI GEÇ

Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı

Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı

Duruşma sırasında hayatını kaybeden Mısır’ın Cumhurbaşkanı Mursi için 81 il ile birlikte Denizli’de de gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve STK temsilcisi açıklama yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Haziran 2019 Salı, 15:41

Mısır’ın halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi için Yeni Cami’de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Öğle vakti kılınan cenaze namazına Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, İl Müftüsü Mehmet Aşık ve vatandaşlar katıldı.

Gıyabi cenaze namazının kılınması ve duaların okunmasının ardından cami avlusunda basın açıklaması düzenlendi.

Vali Karahan’ın da katıldığı basın açıklamasında ilk sözü AK Parti İl Başkan Yardımcısı Fatih Durmaz yaptı. Durmaz, Mısır’ın siyasi tarihinde ilk kez demokratik seçimlerle Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi’nun, özgürlük ve adalet hasretiyle Hakk’a yürüdüğünü söyledi.

Durmaz, “İnandığı dava uğruna ömrünü adayan Mursi, Mısır halkı için verdiği insanlık mücadelesinde zalim bir cunta zihniyetiyle devrilmiştir. 2013 Temmuz’unda kanlı bir darbe ile iktidarı ele alan Abdülfettah es-Sisi, kan ve gözyaşı üzerine kurduğu iktidarını yine kanla beslemiştir. Başta Amerika olmak üzere bazı Batı ülkeleri, maddi ve ideolojik çıkarları uğruna Mısır’da, darbe rejiminin insanlık dışı uygulamalarına karşı sessiz kalarak; işkenceleri, haksız yargılamaları ve vahşi idamları görmezden gelmiştir. 2357 gündür Mısır zindanlarındaki direniş destanını sürdüren Muhammed Mursi, zalimlerin mahkemesinde şehadete yürümüştür” dedi.

Durmaz’ın ardından STK’lar adına Memur-Sen İl Temsilcisi Feyzullah Öselmiş kalabalığa seslendi. Öselmiş, “Mısır’ın ilk ve tek meşru cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, kendisine yapılan sistematik işkence ve ihmaller sonucu şehit düşmüştür” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu