REKLAMI GEÇ

NEDEN DENİZLİ’YE GELMEDİ?

Başkentte varlık gösteremeyen Denizli Lobisi, tarihi fırsatları da kaçırıyor. Japon Destinasyon Merkezi projesini elinden kaçıran, yurt dışından gelen işadamı heyetlerinin Türkiye gezi güzergahını bir tarafa koyun işbirliği toplantılarına bile alınmayan Denizli, Prens Charles’in Türkiye gezisini de medyadan takip ediyor.

/ DENİZLİHABER / 27 Kasım 2007 Salı, 01:00

İngiltere Veliahdı Prens Charles ve eşi Camilla Türkiye’ye geldi. Konya’nın tarihi mekanlarını gezen, Mevlana turu yapan, semazen gösterisi izleyen Prens bugün İzmir’e geçti. Bir dizi etkinliğe katılan Prens, ilerleyen saatlerde İstanbul’a gidecek. İncil’de adı geçen Laodikya kenti ve dünya incisi Pamukkale, Prens Charles’ın gündeminde yok. Denizli, bu önemli konuğu da kaçırarak lobicilikte ne kadar kötü olduğunu gösterdi.

Özellikle iş dünyasının sıkıntıları konusunda bir türlü ortaya koyamadığı lobiciliği diğer alanlarda da beceremeyen Denizli, turizmde çok az kente nasip olabilecek Japonya’nın Türkiye Destinasyonu merkezleri arasında gösterildi. Efes, Ürgüp ve Pamukkale’nin yanı sıra İstanbul’un da aday olduğu destinasyon çalışması, bizzat Japonya Hükümeti tarafından yürütülüyor.İşadamı Nuri Sözkesen’in temasıyla listeye alınan Pamukkale için yeterli varlık gösteremeyen Denizli, büyük olasılık bu fırsatı kaçırdı kaçıracak.

Tekstil ve benzeri sorunlarda da Ankara’ya yeterli baskıyı kuramayan Denizli, yıllardır süregelen sorunlarıyla baş başa bırakılmış görünüyor. İş dünyasında başa oynayan birçok önemli ismi, hatırı sayılır makamlarda bürokratı, Başbakan Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen siyasetçileri olmasına karşın birlik olup lobicilikte olması gerekeni yapamayan Denizli, hergün bir şansı elinden kaçırıyor.

Dünyanın tekstil başkenti olarak gösterilen Denizli’nin bu konulardaki en büyük sıkıntılarından biri de yurt dışından gelen işadamı heyetlerinin ne gezi programına ne de işbirliği toplantılarına alınmayışı. Lobi çalışmalarını iyi yapan Kayseri, Gaziantep ve İzmir gibi kentlerin sanayicilerinin ön planda olduğu bir ortamda, yapılan uluslararası işbirliği toplantıları ve gezilerinde Denizli’nin adı bile geçmiyor.

Prens Charles ve beraberindekilerin Türkiye gezisini yüzlerce yabancı basın mensubu takip ediyor. Ajanslar kanalıyla Prens Charles’ın haberi dünyanın dört bir yanındaki gazete sayfalarına, TV ekranlarına yansıtılıyor. Değeri yüz binlerce doları geçen reklamlarla bile elde edilemeyecek bir tanıtım fırsatı olan Prens Charles’in Türkiye gezisinde, insanlık tarihi, Hristiyanlık dünyası için çok önemli olan antik kente ve tarihi mekanlara sahip, Pamukkale gibi dünyanın turizm incisinin bulunduğu Denizli’nin yer almayışı, ne yazık ki bizim için bir utanç.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu