REKLAMI GEÇ

“Ödenekleri yıl sonuna kadar harcayın”

“Ödenekleri yıl sonuna kadar harcayın”

Vali Yavuz Erkmen, kaymakamlar ve il idare şube müdürleri ile yaptığı toplantıda, yatırımların yüzde 100 gerçekleşmesi için her türlü gayretin gösterilmesini istedi ve yatırımlar için ayrılan ödeneklerin, yıl sonuna kadar mutlaka harcanmasını istedi.

/ DENİZLİHABER / 9 Temmuz 2009 Perşembe, 18:48

Kurumlar arasındaki koordinasyonun sağlanması, eksikliklerin giderilmesi, işlemlerin hızlandırılması, vatandaş odaklı hizmet üretilmesi için neler yapılabileceği görmek için ilçe kaymakamları ve il idare şube müdürlerinin katıldığı toplantı, Vali Yavuz Erkmen başkanlığında Polisevi’nde yapıldı.
Toplantının ilk bölümüne, Vali Yavuz Erkmen başkanlığında, vali yardımcıları ve kaymakamlar katıldı. Toplantıda, ilçelerdeki yatırımlar, KÖYDES projesi, yeni açıklanan teşvik ve istihdam paketi, vatandaş talepleri ve ilçelerin sorunları değerlendirildi.
İkinci toplantı, il idare şube müdürleri ve kaymakamlarla yapıldı. Vali Yavuz Erkmen’in başkanlık ettiği toplantıda kurumların çalışmaları masaya yatırıldı.
Vali Yavuz Erkmen, toplantıda yaptığı konuşmada, daire müdürlerinden ve kaymakamlardan, yatırımların yüzde 100 gerçekleşmesi için her türlü gayretin gösterilmesi ve ödeneklerin yıl sonuna kadar mutlaka harcanmasını istedi. Teşvik ve İstihdam Paketi ile üzerinde durulan Mesleki Eğitim Kursları’na ağırlık verilmesi gerektiğini ifade eden Vali Erkmen, mutlaka gelen talepler doğrultusunda meslek kurslarının açılmasını istedi. Yeni paket ile birlikte meslek liselerinde okuyan öğrencilerin, 6 ay süreli staja tabi tutulacağını belirten Vali Yavuz Erkmen, bu stajda öğrencilere İş-Kur tarafından günlük 15 TL para ile meslek sigortası yapılacağını söyledi. Toplum Yararına Çalışma Projesi çerçevesinde proje hazırlayanların
İş-Kur’a müracaat edebileceklerini söyleyen Vali Erkmen, yerine getirilemeyen vatandaş taleplerinin, Valiliğe ulaştırılmasıyla, ilgili bakanlığa gönderileceğini, kamu binalarının tertip ve düzenlerinin iyi olmasını, KÖYDES ve bölünmüş yol yapımı konusunda gerekli koordinasyonun yapılmasını istedi.
Bürokratik işlemlerin daha basitleştirilmesi için kurumların projelerini Valiliğe iletmesi gerektiğini ifade eden Vali Erkmen, Tarım İl Müdürlüğü Laboratuvarı’nın cihaz eksiğinin giderildiğini, Rusya’ya yaş sebze ve meyve ihracatı yapmak isteyen vatandaşların ürünlerini burada test ettirebileceğini ve gerekli belgelerin de buradan alınabileceğini söyledi. Vali Erkmen, yaz tatili fırsatının değerlendirilerek okulların bakım ve onarım işlerinin tamamlanmasını ve okul öncesi eğitimde de gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu