REKLAMI GEÇ

Onbinler Cumhuriyet’e sahip çıktı

Onbinler Cumhuriyet’e sahip çıktı

Cumhuriyet’in 94. yıldönümünde Denizli Demokrasi Platformu tarafından organize edilen “Cumhuriyet Yürüyüşü”ne binler katıldı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 29 Ekim 2017 Pazar, 20:05

Denizli halkı Cumhuriyet’e sahip çıktığını bir kez daha gösterdi. Cumhuriyet’in 94. yıldönümünde Denizli Demokrasi Platformu tarafından organize edilen “Cumhuriyet Yürüyüşü”ne binler katıldı.

Saat 19.00’da Atatürk Stadyumu önünden başlayan yürüyüşe geçen gruplar Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Emek Caddesi, İstiklal Caddesi’ni takip ederek, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na ulaştı.

Yürüyüş kolu buradan da Valilik önüne geçti. Denizlililer yürüyüş boyunca Cumhuriyet’e sahip çıktıklarını gösteren sloganlar attı, yürüyüşe katılmayanlar da evlerinin balkonlarından destek verdi.

Cumhuriyet Yürüyüşü’ne başta CHP Denizli Milletvekilleri Kazım Arslan, Melike Basmacı, CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve binlerce vatandaş katıldı.

Yürüyüş öncesi söz alan Demokrasi Platformu Sözcüsü ve Baro Başkanı Müjdat İlhan, cumhuriyet düşmanları ile mücadelenin süreceğini ve cumhuriyete sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtti.

Emniyet güçleri, yürüyüşün başladığı Atatürk Stadyumu’ndan Denizli Valiliği’ne kadar korteji takip ederek sıkı güvenlik önlemi aldı. Yürüyüşün devam ettiği caddelerde trafik akışı kesildi.

Motosikletli polis ekipleri de kortejin önünde ve arkasında kalabalığın güvenliğini sağladı.

Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katılan binler 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na geldiğinde, aynı meydanda Ferhat Göçer konserini bekleyen vatandaşlar da kaldırımlardan yürüyüşe destek verdiler, cep telefonları ile fotoğraf ve video çekip sosyal medya paylaşımları yaptılar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu