REKLAMI GEÇ

Orman yangınları için önlemler alındı

Orman yangınları için önlemler alındı

Denizli Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Vali Hasan Karahan başkanlığında toplandı, bir dizi karar aldı. 1 Haziran’da başlayacak riskli dönemde dilek feneri uçurulması yasaklandı, hava fişek için de ormanlık alana 500 metre uzaklık şartı getirildi. Kurallara uymayanları ise ciddi cezalar bekliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Mayıs 2019 Cuma, 12:25

Orman Bölge Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıya Vali Hasan Karahan, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan, Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutan Albay Metin Düz, Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu ve komisyon üyeleri katıldı.

Vali Hasan Karahan, Denizli’nin 590.989 hektar ormanlık alanı ile Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu, yüzölçümünün % 48’inin ormanlık alandan oluştuğu ifade etti. Vali Karahan, orman yangınları konusunda riskli bölgeler içerisinde bulunan Denizli’de, orman yangını sezonunda yapılacak olan çalışmaların ele alınacağını söyledi.


Tarım ve Orman Bakanlığı’nın son yıllarda çok ciddi çalışmalar yürüttüğünü hatırlatan Vali Karahan, Orman Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmalarının azımsanmayacak derecede olduğunu belirtti. Çıkan orman yangınlarının büyük bir bölümünün ihmalden kaynaklandığını aktaran Vali Karahan, orman varlıklarımıza milletçe sahip çıkılması gerektiğini, ormanlarımızın hem akciğerlerimiz hem de milli değerlerimiz olduğunu vurguladı.

Yazılı ve görsel yayın organlarında, orman yangınlarını önleyici program ve haberler yapılmasının önemine de dikkat çeken Vali Karahan, yaz sezonu başlamadan önce alınacak tedbirleri değerlendirmek ağdına bir araya geldiklerini hatırlattı.

Vali Karahan, “Sahip olduğumuz kıymetlerden biri olan orman ülkemiz ve İlimiz için çok önemli. Havaların ısınmasıyla birlikte orman yangınlarının oluşması için elverişli zamanlar da başlamış oluyor. Bu sebepten ciddi bir orman varlığına sahip İlimizdeki Allah göstermesin ama olası yangın durumlarını ve bu yangınlara müdahalede farklı kurum ve kuruluşların sunacağı somut katkılar ile eşgüdümün nasıl sağlanacağı noktasında fikir alışverişinde bulunmak ve kararlar almak üzere bir araya geldik. Bu sebepten sıcaklıklar iyice artmadan ve yangın mevsimi başlamadan önce ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımızın olası yangın durumlarına nasıl katkılar sunacaklarının ve hangi görevleri icra edeceklerinin belirlenmesi büyük önem taşımaktadır. Orman yangınlarını bu sene inşallah hiç yaşamayız temennisinde bulunuyorum. Bu toplantıda alınacak kararların hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı uzmanlar alınacak önlemler ve protokol maddeleri hakkında bilgi verdi. Ardından Vali Karahan ve kamu kurumunu temsil eden komisyon üyeleri, Denizli İli Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonu tarafından alınması gereken tedbirleri görüşerek karara bağladı.

İŞTE YASAKLAR
Toplantıda orman yangınları bakımından riskli bir döneme girildiği, bu dönemde il sınırları içerisinde 1 Haziran-31 Ekim 2019 tarihleri arasında ormanlık alana 500 metre mesafede havai fişek atılması, dilek feneri vb. adı altında satılan, havada uzun mesafeler uçabilen ve düştüğü yeri yakma özelliğine sahip nesnelerin satışı ile kullanımının yasaklanmasına karar verildi. 1 Haziran’dan itibaren yasak olan dilek fenerlerini satan ve kullananlara yönelik yasal işlem yapılacağı kaydedildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu