REKLAMI GEÇ

Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu toplandı

Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu toplandı

Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Vali Şükrü Kocatepe başkanlığında toplandı. 1 Haziran tarihinden itibaren geçerli olmak üzere alınan tedbir ve yasaklar görüşüldü. Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, havaların yağışlı gitmesi nedeniyle çoğalan otların orman yangınları için büyük bir risk oluşturduğunu belirterek, bu yıl kendileri açısından zor bir yaz olacağına dikkat çekti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2015 Cuma, 13:31

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu toplantısına, Vali Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, 11. Motorlu Tugay Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

ic-1

Orman yangınları ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerin uygulanmasının önemli olduğunu vurgulayan Vali Şükrü Kocatepe, tüm kurum ve kuruluşların üzerine düşen görevi yerine getirmek için hassas davranması gerektiğini ifade etti. Kocatepe, vatandaşlardan da orman yangını ile mücadele kapsamında uygulanan yasaklara riayet etmelerini istedi.

“BİZİM İÇİN RİSKLİ BİR SEZON”
Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, 1 helikopter, 33 arazöz, 6 ilk müdahale ekibi ve 552 personel ile sezona hazır olduklarını, tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Ancak kış ve ilkbahar aylarının yağışlı geçmesi nedeniyle otların arttığını, bu otların kuruması halinde orman yangınları için risk oluşturduğunu belirten Korucu, “2014 yılında bölgede 41 ormanlık alan yangınında 31,12 hektar orman alanı, 106 kırsal alan yangınında ise 44,64 hektar alan zarar gördü. Geçtiğimiz yıl bizim için başarılı bir sezon oldu. Ancak, bu yıl zor olacak. Çünkü havaların yağışlı gitmesi sonucu otlar çoğaldı. Kuru otlar orman yangınları için risk oluşturuyor” diye konuştu.

ic-2

1 HAZİRAN’DAN İTİBAREN BUNLAR YASAK
Orman yangını ile mücadele sezonunun başladığı 1 Haziran 2015’ten itibaren, belirlenen piknik alanları dışında piknik yapmak, ormanlık alana 500 metre mesafede havai fişek patlatmak ve dilek feneri olarak adlandırılan havada uzun süre uçabilen ve düştüğü yeri yakma özelliğine sahip nesnelerin satışı ve kullanımı yasaklandı. Büyükşehir Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü’nün gerekli tedbirleri alarak satan ve kullananlar hakkında yasal işlem yapacağı açıklandı.

ÖREN YERLERİNİ ÖZEL EKİP KORUYACAK
Orman yangını ile mücadele kapsamında tüm kurum ve kuruluşlara da görevler düşüyor. Büyükşehir Belediyesi, ormanların içerisinden geçen mahalle yollarının şarampollerindeki kuru ot ve yanıcı maddeleri temizleyecek. İl Jandarma Komutanlığı, ormanlık alanlarda veya piknik alanlarında devriye gezerek, anız ve bitki örtüsü yakılmaması konusunda vatandaşları uyaracak. Ayrıca, Pamukkale ören yerinin yangına karşı korunması için de devriye görevlendirecek. Laodikya ören yerinin korunması için ise Emniyet Müdürlüğü devriye görevlendirecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu