REKLAMI GEÇ

Otoyola çiftçi ayarı

Otoyola çiftçi ayarı

Denizli’nin 6 ilçesinden geçerek, İzmir-Aydın otoyolunu Antalya’ya bağlayacak otoyolla ilgili tartışmalar sürerken,Kaklıklı çiftçi Ahmet Yarız, İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılarak güzergah planlamasına tepki gösterdi. Yeni güzergah öneren Yarız, yetkililere “18 bin dekar üzüm bağını mahvetmeyin, ovamıza dokunmayın” diye seslendi.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 31 Ekim 2014 Cuma, 09:10

Aydın’dan başlayıp,Denizli ve Burdur’u geçerek Antalya’ya ulaşacak otoyolun Denizli bölümü ile ilgili tartışmalar sürüyor. Denizli’nin 6 ilçesinden 130 kilometre boyunca geçecek olan otoyolla ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantıları tamamlansa da tepkiler bitmedi.

TOPLANTIDA KONUŞTU
Bazı belediye başkanları ve vatandaşların,otoyolun verimli tarım arazilerinden geçtiği ve tarımı katledeceği yönündeki tepkilerine bir yenisi daha eklendi. Kaklıklı çiftçi Ahmet Yarız,Vali Şükrü Kocatepe başkanlığında gerçekleşenİl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılarak tepkisini dile getirdi, önerisini sundu.

İÇ-SAYFA2

ALTERNATİF GÜZERGAH
Sadece Kaklık’ta 18 bin dekar verimli üzüm bağının otoyola kurban verileceğini iddia edenYarız, otoyol güzergahını gösteren haritaya alternatif bir güzergah çizerek toplantıda gösterdi. Otoyolun sadece Kaklık’ta 8 noktada doğal gaz ana iletim hattıyla kesiştiğini, bunun da dünyanın hiçbir yerinde olmadığını Yarız, alternatif güzergahın hem doğal gaz hattına hem de verimli arazilere dokunmadan geçeceğini söyledi.

OTOYOL KATLEDECEK
Kaklık’taki kükürtlü su kaynaklarının üzüm bağlarına çok yararlı olduğunu ve son 5-10 yılda ciddi yatırımlar yapıldığını belirten çiftçi Yarız, “Kaklık ovasının 18 bin dekarının neredeyse tamamında artık bağcılık yapılıyor. Kükürtlü su sayesinde Türkiye’nin en kaliteli üzümlerini üretiyoruz, bu yıl ihracata kilosu 1,2 liradan sattık. Ancak otoyol bu 18 bin dekar alanı katledecek ve çok övündüğümüz bağcılık yapılamaz hale gelecektir” dedi.

MALİYETLİ OLABİLİR AMA…
Otoyola değil, güzergahına karşı olduklarını belirten çiftçi Yarız, “Çok değil, birkaç yüz metre kaydırma ile otoyol hem doğal gaz hattından hem de verimli arazilerden uzaklaşacaktır. Belki bu maliyeti artıracaktır ama hem otoyolun paralı olması hem de üzümün yarattığı katma değer bu maliyeti fazlasıyla karşılayacaktır. Biz sesimizin duyulmasını istiyoruz” diye konuştu.

MÜDÜR, HARİTAYI ANKARA’YA GÖNDERECEK
Vali Kocatepe’nin de dinlediği konuşma ile ilgili Karayolları Bölge Müdürü Abdülkadir Oralıoğlu, “Haritanızı ve söylediklerinizi genel müdürlüğümüze ileteceğim. Yapılabilecek bir şey varsa elbette yapılır” dedi.

Yorumlar

Bakış Açısı   -  Bağlantı 31 Ekim 2014, 20:41

BU AKP iktidarından sizi dinleyen olmaz. Kapalı kapılar ardında arsalar rantlar paylaşılmıştır. Oy verenleri görelin AKP’ye!!!

Mehmet SULAYICI   -  Bağlantı 31 Ekim 2014, 18:08

“Köylü milletin efendisidir.”
Mustafa Kemal ATATÜRK

zafer   -  Bağlantı 31 Ekim 2014, 13:38

Ahmet Yarız kardeşim,senin çizdiğin güzergahtan otoban geçerse önceden arsaları toplayanlar nereden RANT sağlayacaklar.Bu cukka nasıl dolacak? Siz gidin başka yerde çiftçilik oynayın…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu