REKLAMI GEÇ

Özel araçta sigara içmek neden yasak?

Özel araçta sigara içmek neden yasak?

Fotoğraf Ali Aygören Bulvarı’ndan. Manzara içler acısı. Ülke kamuoyu özel araçta sigara yasağını tartışa dursun Denizlihaber.com objektiflerine takılan bu fotoğraf yasağın çok farklı bir boyutta gerekliliğini ortaya koyar cinsten.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Eylül 2019 Perşembe, 15:12

Türkiye iki gündür özel araçlarda sigara içmeye getirilen yasağı tartışıyor. Yasağın özel hayata müdahale olduğunu söyleyenler de var, gerekli olduğunu düşünenler de.

Habere konu olan bu fotoğraf Denizlihaber.com objektiflerince çekildi. Tarihi 26 Eylül 2019. Yer Ali Aygören Bulvarı Gerzele Kavşağı ya da diğer adıyla Askeri Saha Yolu Başak Kavşağı. İki yöne birbirinden ayıran refüjün kırmızı ışıkta yanı başı yerdeki izmarit ve sigara paketi atıklarıyla dolu.

Üstüne üstelik yol düzenli olarak Denizli Büyükşehir Belediyesi ekiplerince temizleniyor. Hatta büyükşehrin asfalt kenarlarında biriken çoğunluğu izmarit ve sigara paketi atığını temizleyen bir süpürme makinesi filosu bile var. Yalnızca bu iş için her yıl litrelerce yakıt tüketimi ve enerji harcanıyor.

İşte tam bu noktada otomobillerde sigara içilmesinin yasaklanmasının aslında bir türlü geliştiremediğimiz çevre bilinci yüzünden ortaya çıkan bu manzaraları da önlemesi açısından ne denli isabetli olduğunu ortaya koyuyor.

Keza çok fazla bilinçsiz sürücü otomobilde içtiği sigarının izmaritini, boşalan sigara paketini ve hatta araçtaki küllüğünü en kolay yerde, ışıklarda beklerken oracığa, boşaltıyor, atıyor.

Çevre konusunda duyarsız davranış sergileyen sürücüler nedeniyle yalnız Aygören Bulvarı değil, kentin dört bir yanındaki trafik ışıklarında benzer manzaralarla karşılaşmak mümkün. İşte bu yasak bu açıdan bakıldığında çevresel olarak farklı bir katkı sağlayacağa benzer.

Yorumlar

Mehmet Tozlutepe   -  Bağlantı 27 Eylül 2019, 14:50

Araçda meydana gelen ve gelebilecek durumlar. Üzerine sigarayı düşürenler, yanan külün savrulması, yangın tehlikesi, dikkat dağılması. Benim canıma niye kastediyorsun. Esas cahillik budur işte. Öngörüsüzlük!

ali cem kayoğlu   -  Bağlantı 26 Eylül 2019, 18:44

Herşey fevkalade güllük gülistanlık evet bu olmaz ise olmazdı. Bari özgürlükleri siz basın olarak desteklemeyin.

sergen   -  Bağlantı 26 Eylül 2019, 17:29

bazı cahil insanlar bu şekilde yapıyor diye herkesi kısıtlamak nedir? yakında evimizin içinde bile içemeyeceğiz,öyle gözüküyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu