REKLAMI GEÇ

Özel İdare İşhanı’nda çile bitmiyor

Özel İdare İşhanı’nda çile bitmiyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ve son günlerde farklı iddialarla gündeme gelen Özel İdare İşhanı tam bir “ÇİLE”han’a döndü. Standartlara uygun olmadığı iddiasıyla işhanı asansörlerine kırmızı etiket takıldı ve kullanımı yasaklandı. Olan yaşlı ve engelli vatandaşlara oldu. Vatandaşlar, merdivenleri çıkabilmek için tam anlamıyla çile çekiyor.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 16 Ekim 2015 Cuma, 08:30

Son günlerde farklı iddialar ile gündeme gelen Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Özel İdare İşhanı’nda tam anlamıyla çile yaşanıyor. Uzun süredir bakımı yapılmadığı öne sürülen asansörleri denetleyen uzmanlar, standartlara uygun olmadığı gerekçesiyle asansörleri kullanıma kapattı, kırmızı etiket koydu.

Denizli’nin çok sayıda yüksek binanın asansörleriyle aynı kaderi paylaşan Özel İdare İşhanı asansörlerinin kullanımdan kaldırılması vatandaşları zor durumda bıraktı.

Çok sayıda işlerinin yanı sıra, Tapu ve İl Göç Müdürlüğü’nün de hizmet verdiği Özel İdare İşhanı’na gelen özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlar, üst katlara çıkabilmek için ecel terleri döküyor.

Zaman zaman esnafların yardımına koştuğu engelliler sandalyelerle taşınarak üst katlara ulaştırılırken, yaşlılar dakikalarca ter dökerek merdivenleri tırmanıyor.

denizli-ozel-idare-is-hani-ic

Vatandaşlar, bu kadar işlek olan çok katlı merkezde asansörlerin kapatılmasına bir anlam veremediklerini belirterek, “Kırmızı etiketi koyup kenara çekilmek işin kolay kısmı. Burası belediyeye ait. Neden asansörler standartlara uygun hale getirilmiyor” diye sordu.

Yorumlar

kamil   -  Bağlantı 16 Ekim 2015, 11:52

Garip bir “kırmızı etiket” uygulaması..! ve hala uygun olmayan binalara uygun onayı veren belediyecilik anlayışı artık değişmelidir.

UDRMAK YOK   -  Bağlantı 16 Ekim 2015, 08:55

ALT YAPI !!!! , PARK BAHÇE , İMAR TADİLATI YAPMAKTAN ASANSÖRLERE SIRA GELMEMİŞTİR DAHA .

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu