REKLAMI GEÇ

Özel İdare İşhanı’nda yıkım tamamlandı

Özel İdare İşhanı’nda yıkım tamamlandı

Denizli’nin en büyük yapılarından biri olan ve uzun yıllardır üzerinde tartışmalar yaşanan Özel İdare İşhanı’nda yıkım tamamlandı. Firma çalışanları yoğunluklu olarak gece yürüttükleri çalışmaları 2 ayda tamamladı. Binanın yerle bir olmasının ardından tarihi hamamın kubbeleri de ortaya çıktı. Atatürk Müzesi de artık görünür durumda.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Kasım 2018 Cuma, 10:30

Mimari yapısı ve yarattığı sorunlar nedeniyle uzun süredir tartışma konusu olan Özel İdare İşhanı’nın yerinde artık yeller esiyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırmaları yapılan şehrin göbeğindeki devasa binada gerçekleştirilen çalışmalar 2 aylık bir süreçte tamamlandı.

YIKIMLAR GECE YAPILDI
Dev binanın yıkımı ise ekipler tarafından geceleri gerçekleştirildi. Yaşayan bir bölgede yer alan ve gündüz saatlerinde hem insan, hem de araç trafiğinin yoğunluğu ekipleri gece çalışmaya yönlendirdi. Bu sayede hem muhtemel tehlikelerden uzak kalındı, hem de yıkım esnasında ortaya çıkan toz bulutları çevreyi rahatsız etmemiş oldu.

SON BLOK DA İNDİRİLDİ
Son bloğun da indirilmesinin ardından devasa yapı tamamen ortadan kalktı. Yıkımı gerçekleştiren firma çalışanlarının molazların kaldırılması işlemini sürdürdüğü Özel İdare İşhanı’nda yıkımın bitmesi çevrenin görünümünü de değiştirdi.

KUBBELER ORTAYA ÇIKTI
Devasa yapının yerle bir olmasının ardından, Denizli için büyük önem taşıyan Atatürk Etnografya Müzesi ile tarihi hamamı da ortaya çıkardı. Yıkımın bitmesiyle kubbeler ortaya çıktı.

Atatürk Etnografya Müzesi’nin de artık net bir şekilde ortaya çıkmasını sağlayan yıkımın izlerinin de silinmesiyle bölgede çevre düzenlemesi yapılacak. Büyükşehir Belediyesi’nin yeşil alan olarak kullanmayı planladığı Özel İdare İşhanı arazisi yeni bir görünüme kavuşacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu