REKLAMI GEÇ

ÖZEL İDARE’DEN TOPLULAŞTIRMA ATAĞI

ÖZEL İDARE’DEN TOPLULAŞTIRMA ATAĞI

Bugüne kadar 30 bin hektar alanda, toplulaştırma çalışması yapan Denizli İl Özel İdaresi, şimdi de Acıpayam Ovası’nın verimli topraklarında 3 bin 70 hektar alanı toplulaştırmak için harekete geçti.

/ DENİZLİHABER / 22 Şubat 2010 Pazartesi, 19:15

Yassıhöyük, Apaköy ve Ovayurt Köylerini kapsayan toplulaştırma için ödenek hazır. İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, meclis üyeleri ve İl Özel İdare yetkilileri, Yassıhöyük Beldesi’nde toplantı düzenleyerek, halkı çalışma konusunda bilgilendirdi. İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, İl Özel İdaresi’nin görevleri arasında olmamasına rağmen, toplulaştırmaya kaynak ayırdığını, bunu tarımın verimli hale getirilmesi adına yaptıklarını söyledi. Vatandaşları çalışmaların bir an önce bitirilmesi için muvafakat imzası vermeye çağıran Pekdemir, toplulaştırmanın diğer ilçelerde de yaygınlaştırılacağını kaydetti.

Denizli İl Özel İdaresi, tarımın geliştirilmesi için arazi toplulaştırma çalışmalarına önemli miktarda kaynak aktarıyor. Ülke genelinde Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yapılan arazi toplulaştırma çalışmalarına, Türkiye’de sadece Denizli İl Özel İdaresi bütçe ayırarak destek oluyor. Bugüne kadar İl Özel İdaresi tarafından, yaklaşık 30 bin hektar alanda toplulaştırma yapıldı. Son olarak Acıpayam Ovası’nın verimli topraklarına da el atan İl Özel İdaresi; Yassıhöyük, Apaköy, Ovayurt sınırlarındaki 3 bin 70 hektar alanda da toplulaştırma için harekete geçti.

İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, İl Genel Meclisi AKP Grup Başkanvekili Hüseyin Gürlesin, bölgenin meclis üyeleri ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Yassıhöyük beldesinde toplantı düzenleyerek halkı çalışma konusunda bilgilendirdi. Toplantıda söz alan İl Genel Meclisi üyeleri, vatandaşları toplulaştırma çalışmalarına başlanabilmesi için bir an önce muvafakat imzası vermeye çağırdı.

Pekdemir: “Toplulaştırmaya büyük önem veriyoruz”
İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, İl Özel İdaresi’nin görevi olmadığı halde arazi toplulaştırmasına kaynak ayırdığını, bu konuya büyük önem verdiklerini belirtti.
Pekdemir, “Biz İl Özel İdaresi olarak arazi toplulaştırma çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Çünkü artık miras nedeniyle bölünüp küçülmüş arazilerde kazançlı tarım yapmanın imkanı kalmamıştır. Toplulaştırma çalışmalarını ülkemizde Tarım Reformu Genel Müdürlüğü yürütüyor. Biz Özel İdare olarak böyle bir sorumluluğumuz olmamasına rağmen, bu konuda çalışma yapıyoruz. Kaynak aktarıyoruz. Çünkü tarımın uygun şartlarda yapılması gerektiğine inanıyoruz. Arazi toplulaştırma çalışmaları çok önemli. Bu çalışma yapılmadan sulama projesi yapmak mümkün değil. Bu çalışma Acıpayam için çok önemli. Bu nedenle çiftçilerimiz, bir an önce imza vererek çalışmanın bitirilmesine destek olsunlar. Bu şansı iyi değerlendirsinler. İl Özel İdaresi olarak toplulaştırmaya hız vereceğiz. Bu çalışmalar gerekli yasal altyapı hazırlandıktan sonra bütün ilçelerimizde gerçekleştirilecek” dedi.

Pekdemir toplantıda, İl Özel İdaresi’nin hizmetleri hakkında da bilgi verdi. İl Özel İdaresi olarak birçok kalemde hizmet ürettiklerini belirten Pekdemir, “Biz belediyesi olmayan her yerleşim biriminin belediyesiyiz. Bütün belediyecilik hizmetlerini veriyoruz. Temel prensibimiz, şehirde ne varsa köylerde de aynısının olması. Bu nedenle altyapı, içme suyu, kilit taşı çalışmalarımızla köylümüzün yaşam standardını yükseltmeye gayret ediyoruz. Bu tür yaşamsal eksikleri giderdikten sonra Özel İdare olarak köylünün gelirlerinin artırılmasına yönelik yatırımlara ağırlık vereceğiz. Arazi toplulaştırma çalışması da, bu hedefimizin bir parçası. Köylümüzün kazançlı tarım yapmasının anahtarı bu çalışmadır. Bu nedenle vatandaşlarımızdan topululaştırma çalışmalarına destek olmalarını istiyorum” diye konuştu.
Pekdemir’in konuşmasının ardından başta Acıpayam İl Genel Meclisi Üyesi Mahmut Dokumacı ve Yassıhöyük Belediye Başkanı Halil Özonuk ve toplantıya katılan vatandaşlar, ilk imzaları atarak toplulaştırma çalışmalarına öncülük yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu