REKLAMI GEÇ

Yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor

Yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 78. yılında her özlem, saygı ve minnetle anıyoruz.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Kasım 2016 Perşembe, 08:30

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ulusundan ayrılışının 78. yılında Denizli protokolü yayınladıkları mesajlarla andı.

İşte o mesajlar:
DENİZLİ VALİSİ AHMET ALTIPARMAK:
“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 78. yıldönümünde rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz. Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşı ile yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmış, bağımsızlığını ilelebet yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir. Türk milletine, hak ettiği onuru geri almasında yol gösteren, fikir ve eserleriyle yaşadığı dönemin ötesinde yüzyıla damgasını vuran Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugün de ileri görüşlülüğü ve söylevleriyle Türk milletinin yolunu aydınlatmaya devam etmektedir. Bu düşünceden hareketle 10 Kasım tarihini bir matem günü olarak kabul etmek yerine, dikkatlerimizi bir kez daha O’nun çok değerli düşüncelerine yönelterek dünü, bugünü ve yarınlarımızı tekrar anlamak ve değerlendirmek için bir fırsat olarak görmemiz gerektiğine inanıyorum. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun şahsında dava ve silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla anıyorum.”

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ŞAHİN TİN:
“Milletimizin ortak değeri olan, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1919 da Samsun’a çıkarak başlattığı istiklal harbini 1923 yılında Ankara’da Cumhuriyeti kurarak zafere ulaştırmıştır. ‘Hayatımı hiçbir zaman memleketimden üstün görmedim, her an memleketim için şerefimle ölmeye hazırım diyen’ kahraman asker Gazi Mustafa Kemal milletimizin tarih boyu ülkesine ve topraklarına nasıl bir bağla bağlanarak savunması gerektiğini Anadolu’ya haykırmıştır. Bizler millet olarak Gazi Mustafa Kemal’in açtığı bu milli yolda ilerlemeyi ve onun hedef olarak önümüze koyduğu muasır medeniyet seviyesine ulaşmayı kararlılıkla sürdüreceğiz. Anadolu topraklarında kahramanlık destanı yazarak Türklerin özgürlük ve bağımsızlık ilanına öncülük eden ve bu şafaklarda yüzen Alsancak’ın asla sönmeyeceğini ve söndürülemeyeceğini Cumhuriyeti kurarak Dünya’ya ilan eden Gazi Mustafa Kemal’in bizlere bıraktığı tarihi emanetlere sonuna kadar sahip çıkma konusundaki kararlılığımızdan asla taviz vermeyeceğiz.”

CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ MELİKE BASMACI:
“Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 78’nci yılında, milletçe, saygı, sevgi ve şükranla anıyoruz. Yüce ATATÜRK, sadece vatanı kurtarmayı amaç edinmemiş, vatan toprakları üzerinde yaşayan milletin ruhunda devrim yaparak sönmez bir azim ve irade ile ebedî barış ve çağdaş bir hayat ateşi yaratmıştır. O; bilgisi, sevgisi, hoşgörüsü, barışçılığı ve demokrat kişiliği ile tüm insanlığın saygı duyduğu örnek bir liderdir. O’nun Türkiye Cumhuriyeti’ndeki yeri ve eşsiz kişiliği hiçbir şekilde doldurulamaz. O’nun, ülkemizin kurtuluşu ve çağdaşlaşmasında oynadığı rol, tarihin akışına yön verecek büyüklüktedir. İleri görüşlü devlet adamlığı ile milletimize olduğu kadar mazlum milletlere de örnek olması bakımından insanlığa da mal olmuştur. O, yalnız bir asker, ileri görüşlü bir devlet adamı değil, aynı zamanda büyük bir devrimci ve düşünce adamıdır. Türk milletinin kurtarıcısı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, eşsiz devlet adamı ve büyük komutan Atatürk, sonsuza kadar gönlümüzde yaşayacak, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdürecektir. Türk milletinin önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, dâhi asker ve büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 78’inci yıl dönümünde; özlemle saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz.”

CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ KAZIM ARSLAN:
“Atatürk demek, tam bağımsız bir Türkiye demek, ortak değerlerde aynı vatan ülküsünde birleşen bir vatandaşlık anlayışı demektir. Atatürk demek, yüzünü Batı modernleşmesine dönmüş, aydınlıktan taraf olmuş, dini siyasetin dışında tutan laik bir devlet yönetimi demektir. Atatürk demek, hukuku üstün kılmak, adaleti mülkün temeli saymak demektir. Atatürk demek, adaleti ve devleti parti çıkarına değil, vatandaşın hizmetine sunmak demektir. Atatürk demek, yurtta sulh, cihanda sulh demektir. Atatürk demek, yetimlerin ve yoksulların çocuğunun kendi mücadelesiyle yükseldiği bir yaşam demektir, devleti adaletle yönetmek demektir. Milletin geleceğini kendi şahsi çıkarlarının üstünde tutan bir kişiliğe sahip olmak, örnek olmak, herkesi kucaklamak ve toplumsal barışı sağlamak demektir. Atatürk demek, büyük düşünmek demektir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Atatürk’ün laik Cumhuriyetine ve kadrolarına, onun aziz hatırasına saldırmaya cüret eden hain saldırılar karşısında biz kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz. Anıtkabir’e top sahası, çocuk parkı yaparak önderimizin anısına ve Cumhuriyete hakaret edenler artık anlasınlar ki, Türk Ulusu’nun Atasına saygısını hiçbir saldırı azaltamayacak, çoğalmaya devam edecektir. Ulu Önderimiz, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve kurtarıcımız, tek Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 78. yılında saygı, minnet ve özlemle anıyorum.”

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN:
“İstiklal mücadelesinin Başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 78’inci yılında saygı, minnet ve özlemle anıyoruz. Atatürk’ün fikir ve ilkeleri doğrultusunda şekillenen Türkiye Cumhuriyeti, onun rehberliğinin aydınlık ışığında emin adımlarla yürümeyi sürdürüyor. Büyük önderimiz, ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ demiştir. Onun bize bıraktığı en büyük miras olan Türkiye Cumhuriyeti, onun fikirleri ışığında ebediyen var olacak; Türk milleti, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını nesiller boyu yaşatacaktır. Hasta adam diye nitelendirilen bir ülkeden genç, dinamik ve yenilikçi bir Cumhuriyet kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihe geçmiş büyük bir lider olarak tüm dünyada takdirle anılmaktadır. Milletimizin büyük önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 78’inci yıldönümünde saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.”

AK PARTİ İL BAŞKANI NECİP FİLİZ:
“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 78. yıl dönümünde kendisini rahmetle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal’in en büyük ideali, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. O’nun hatırasının ortak hislerle yad edildiği bugün; herkese düşen en büyük görev bayrağını daha ilerilere taşımak olmalıdır. Bizlere bıraktığı büyük mirasın sahipçileri olarak 10 Kasım gününde, O’nu kaybetmenin hüznünü yaşarken ülkemiz için canla başla çalışıyoruz. Bizlere işaret ettiği muasır medeniyet yolunda kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz. Doğruluktan, adaletten, demokrasiden ve eşitlikten vazgeçmeden bunları hep beraber omuz omuza başaracağımıza inancımız tamdır. ‘Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez’ diyen Mustafa Kemal Atatürk ‘Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trabzonlu, İstanbullu, Trakyalı ve Makedonyalı, hep bir ırkın evlatları, hep aynı cevherin damarlarıdır’ sözü ile milli birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapmıştır. 10 Kasım Türk Milleti için; anma günü olduğu kadar, sahip olduğu milli ve manevi değerlere sahip çıkarak, çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma hedefimizi gerçekleştirme konusunda kararlılığını gösterme günüdür.
Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜRLESİN
“Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 78’nci yıl dönümünde minnet ve şükranla yad ediyorum. İstiklal mücadelesine önderlik eden, askeri dehası ile bu destansı mücadeleyi zaferle taçlandıran Atatürk, bu sayede aziz milletimizin ve tüm Dünya’nın takdirine mahzar olmuş bir liderdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük ideali, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. Bugün büyük Türkiye yolunda hızla ilerleyen ülkemiz, demokratik hak ve özgürlükler alanında büyük mesafeler kat ederek dünyanın en saygın ülkeleri arasında yer almıştır. Demokratik iradesi daha çok güçlenen Türkiye şimdi her zamankinden daha fazla emniyet ve güvenle geleceğe yürüyen bir ülke olma yolunda büyük mesafeler almaktadır. Milletimiz, Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmaya devam edecek, Türkiye Cumhuriyeti bütün engellemelere rağmen tek yürek halinde tarihi yükselişini sürdürecektir. Bu düşüncelerle büyük devlet adamı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurladığımız bu günde saygı, şükran ve minnetle anıyorum.”

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI MUHAMMET SUBAŞIOĞLU:
“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 78. yıldönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Fikirleri ve düşünceleri her zaman yaşayacak ve yaşatılacaktır. Atatürk adını Türk tarihine altın harflerle yazdıran, dünyada hayranlık uyandıran, dünyanın nadir yetiştirdiği dâhilerdendir. Yaşamının tamamını vatanının ve milletinin bağımsızlığına ve bekasına adayan Atatürk, milleti ile birlikte büyük zaferler kazanmıştır. Yaşadığı döneme damgasını vuran Atatürk’ün fikirleri milletimizin yoluna ışık tutmuştur. Bilinmelidir ki; Atatürk’ün büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti, O’nun fikirleri ve düşünceleri sonsuza kadar yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 78. yıldönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

DENİZLİ BAROSU BAŞKANI MÜJDAT İLHAN:
“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 78’nci yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz. O’nun aziz hatırasının ortak hislerle anıldığı bugün herkese düşen en büyük görev; en büyük eseri ‘Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet değerlerini her koşulda korumak, onun ideallerini demokrasi bilinci ile hayata geçirmektir. Milletin bağımsızlık ve özgürlük tutkusunu harekete geçirerek ülkemizi bölmek isteyenlere karşı kazandığı büyük zafer, kurduğu Cumhuriyet ve onu tamamlayan demokrasi ile taçlanmıştır. Başlattığı savaşı tüm ezilen ulusların davası olarak gören büyük önder, en zor koşullar altında bile Türk Milleti’nin neler başarabileceğini herkese göstermiştir. Bireyi yurttaş konumuna yükseltmek, Cumhuriyet’i kurarak eşitliği sağlamak, herkesin ülke yönetimine katılarak geleceği belirleme hakkını elde etmesi gerçekleşmesi imkansız bir mucizenin tezahürüdür. Denizli Barosu olarak yurttaşlarımıza çağrımız koşullar ne olursa olsun asla umutlarını kaybetmemeleridir. Aydınlık Türkiye’nin sembolü Mustafa Kemal Atatürk bugün de ulusumuzun ışık kaynağıdır. Her geçen gün daha da değerlenen düşünceleri, medeniyete giden yolda eşsiz bir kılavuz olmaya devam edecektir. O’nun milletimizin kalbindeki yeri hiçbir zaman değişmeyecektir.”

DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN:
“Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk yaşamı boyunca, vatanı ve milleti için zor şartlarda mücadele etmiştir. 16 Haziran 1926 yılında ise İzmir’de kendisine suikast yapmayı planlayanların yakalanması üzerine bir genelge yayımlayarak ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ demiştir. Bizler de Ulu Önderimizin izinden giderek Türkiye Cumhuriyeti’ni varlığını, birlik ve beraberliğini, milletimizin bütünlüğünü hiçbir zaman hiçbir kuvvete böldürmeyeceğiz. Denizli Ticaret Odası olarak bu uğurda üzerimize düşen görevi sonuna kadar yerine getirecek, her zamankinden daha çok çalışıp vatanımız ve milletimiz için büyük işler yapmanın gayreti içinde olacağız. Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının bizlere armağan ettiği ülkemizi ilelebet koruyacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78. yıl dönümünü ve tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.”

MHP BELEDİYE MECLİSİ ÜYESİ YUSUF GARİP:
“Ülkemizin ebediyen var olmasının en büyük mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün üstünden 78 yıl geçti. Atatürk milletimiz ve vatanımız için her zaman en özel yerlerde olacaktır. Yaşadığımız toprakların asla düşman eline bırakılamayacağını tüm dünyaya gösteren Atatürk, bugün hala kalplerimizin en güzel yerinde bulunmaktadır. Kendisi iyi bir lider olmakla birlikte ülkesi için gelişim ve değişim için ilkeleri ile gelecek nesillere de örnek bir ülke bırakmıştır. Ülkemizin en büyük kazanımlarından birisi ise şüphesiz Cumhuriyet olmuştur. Ayrıca vatan topraklarının düşman eline bırakılmayacağı ve Anadolu’nun bir Türk yurdu kalacağı onun önderliğinde verilen mücadele ile tescillenmiştir. Atatürk’ün açtığı yolda onun düşünceleri ile vatanımız nice asırlar yaşayacak ve durmadan ilerleyecektir. Her ne kadar aramızda olmasa da aslında onun aramızda olduğunu ve fikirleri ile yaşadığını biliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; Kurtuluş Savaşı Önderimiz ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun silah arkadaşlarını bir defa daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu