REKLAMI GEÇ

Özlem ve bitmeyecek sevgiyle anıyoruz

Özlem ve bitmeyecek sevgiyle anıyoruz

Bir yıl, bir yıl daha derken tam Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılalı tam 76 yıl oldu. Bugün O’nu; bir kez daha emaneti olan Cumhuriyete bağlılık, dinmeyen özlem, bitmeyecek sevgi ve saygıyla anıyoruz.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Kasım 2014 Pazartesi, 08:30

Denizli protokolü de yayınladığı mesajlarda, istiklal mücadelesini, devrimlerini, söylevleriyle ulusun yolunu aydınlatmasını ve minnet duygularını dile getirdi. İşte o mesajlar…

VALİ ŞÜKRÜ KOCATEPE:
“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 76. yıldönümünde, minnet ve şükranla anıyoruz. Türk milletine, hak ettiği onuru geri almasında yol gösteren liderliği ve devlet adamlığı ile 20. yüzyıla damgasını vuran Büyük Önder Atatürk, bugün de ileri görüşlülüğü ve söylevleriyle Türk milletinin yolunu aydınlatmaya devam etmektedir.
Bugün millet olarak; Atatürk’ü anlayan, inkılaplarını kavrayan, aklın ve bilimin yol göstericiliğinde yaşamını biçimlendiren, öz değerlerine bağlı, vatanını seven, inançlı nesiller yetiştirmenin temel görevimiz olduğunu unutmamalıyız. Bu hedefe doğru yürürken,ülkemizin gelişmesi, büyümesi, modernleşmesinin sağlanabilmesi adına birlik ve beraberlik içinde çalışmak zorunda olduğumuz unutulmamalıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.”

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MEHMET YÜKSEL:
“Büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 76. yıl dönümünde millet olarak rahmet ve saygı ile anıyoruz. Atatürk; Türk milletinin Anadolu topraklarından silinmek istenildiği bir dönemde başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı, silah arkadaşları ile beraber zaferle sonuçlandırmış ve millet iradesine dayalı çağdaş ve modern Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Anadolu topraklarından yükselen bağımsızlık ve özgürlük meşalesi ve onun büyük ateşleyicisi olan Atatürk, dünyada pek çok topluma da örnek olacak bir davranış sergilemiştir. Cumhuriyet’in ilanı ile Türk insanına çağdaş uygarlığın kapılarını açan Atatürk, barışçı kimliği, liderlik yeteneği, üstün kişiliği, ülküleri ve öngörüleriyle yüzyıla yön veren en büyük devlet adamlarından biridir. Millet olarak bizler gönlümüzdeki Atatürk sevgisiyle, demokratik cumhuriyete olan bağlılığımızla ve çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma azim ve kararlılığımızla açtığı yolda hızla ilerlemekteyiz.”

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ BİLAL UÇAR:
“Atatürk, umudu ve özgüveni yıkılmış bir milleti özgürlük ve bağımsızlık düşüncesi etrafında toplayıp ayağa kaldırarak emperyalist güçlere karşı eşsiz bir mücadele vermiştir. ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ diyerek, millet iradesini her daim ortaya koymuş bir devlet adamıdır.
En büyük eserim dediği ‘’Türkiye Cumhuriyeti’’ 91 yıldır çeşitli badireler atlatsa da bugün çok daha güçlü şekilde ayaktadır. Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023 yılında, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmış, daha güçlü, daha demokratik, daha müreffeh bir Türkiye’ye İnşallah kavuşacağız. Bunun için bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN:
“Mustafa Kemal Atatürk, istiklal mücadelesinde gösterdiği askeri başarılar ve ileriyi gören adımları ile halkına umut olan, hayatını ülkesinin muasır medeniyet seviyesine çıkması için adamış, bu uğurda ilkeli bir duruş sergileyerek pek çok inkılap ve yeniliklere imza atarak, Türk tarihine derin bir iz bırakan kahramanımızdır. Son 10 yıldır; demokrasi, hukuk, sağlık, eğitim, bilim, ekonomi, askeri vb. birçok alandaki hizmetlerimiz ile Cumhuriyet tarihimizde rekor atılımlara imza attık. Bir yandan Gazi Mustafa Kemal’in bütünleştirici, barışçıl, yenilikçi ve çağdaş anlayışını yaşatmak ve bu ilkeleri muhafaza ederek milletimize hizmet etmeye devam ederken, diğer yandan O’un gösterdiği muasır medeniyet seviyesine gelmek için azimle çalışmaya devam edeceğiz.”

AK PARTİ İL BAŞKANI AVNİ ÖRKİ:
“Büyük düşüncelerin adamı, bir devlet mimarı olan Atatürk’ün en büyük başarılarından birisi de Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün hem eseri hem de destanıdır. O’nun ilke ve devrimleri her zaman Türk halkına güç vermeye ve yol göstermeye devam edecektir. Gazi Mustafa Kemal, üstün kişiliği, liderlik yeteneğiyle tarihe mal olmuş büyük bir liderdir”

MHP İL BAŞKANI FERUDUN ÜNAL:
“Bugünlerde, bizlere hediye ettiği ve iftiharla sahiplendiğimiz milli değer ve yeminler aşındırılmak, hırpalanmak ve tahrip edilmek isteniyorsa da, bilinsin ki bu nafile çırpınışların neticeye ulaşması asla mümkün olmayacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptıklarını, millet iradesine dayanarak gösterdiği üstün basireti küçültmeye, sulandırmaya ve bu yolla da Cumhuriyet’in temellerini bozmaya yeltenenlere en iyi cevabı yine büyük Türk milleti verecektir.”

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI MUHAMMED SUBAŞIOĞLU:
“ Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyeteuğurladığımız günün 76. yıldönümünde onu bir kez daha saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyorum. Bugün bayrağımız özgürce dalgalanıyorsa, Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutlayabiliyorsak bu Atatürk ve silah arkadaşları sayesindedir. Şehit kanlarıyla sulanmış olan bu toprakları korumak ve yarınlara taşımakla görevliyiz. Bunun için üzerimize ne düşüyorsa en iyi şekliyle yapmaya çalışıyoruz.”

DTO BAŞKANI NECDET ÖZER:
“Kurtuluş Savaşımızın önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vatanına ve milletine 1926 yılında, ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözleriyle hayattayken ve ölümünden sonra da maddi ve manevi tüm varlığını çok sevdiği milletine adamıştır. İşte bizler ve bizden sonraki gelen nesillerle birlikte O’nu göremesek de millet olarak O’nun izinden gitmeye devam edeceğiz. O’nun kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti de böylelikle ilelebet devam edecektir.”

MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI HAMDİ HELVACI:
“Büyük Önderimizin aramızdan ayrılışının üzerinden yıllar geçtikçe engin düşüncelerinin değeri çok daha iyi anlaşılmaktadır. Bu anlayışla karşılayacağımız her 10 Kasım’da, O’nun düşüncelerinin, ilke ve devrimlerinin ölümsüzlüğünü görmenin coşkusunu yaşayacak, bir kez daha bütün benliğimizle O’na yöneleceğiz. Onun çizdiği yolda, gösterdiği ufukta yorulmadan ve duraksamadan yürüyen Türk milleti her zamankinden daha fazla onu özlemektedir. “Yurtta sulh, cihanda sulh” diyerek tüm dünya milletlerine örnek olan Büyük Önderimizin çizdiği ilkeler doğrultusunda yürümekten asla vazgeçmeyeceğiz.”

EĞİTİM-İŞ DENİZLİ ŞUBESİ MALİ SEKRETERİ MÜNİR ANILIR:
“O büyük devrimcinin kurmuş olduğu çağdaş, laik, demokratik tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşundan bugüne 91 yıl geçmesine rağmen emperyalist güçler O’nun düşüncelerine ve kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne saldırmaya devam etmektedir.
Ne yazık ki, Mustafa Kemal’in bize emanet ettiği ülkemiz bugün Cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı ve zor sürecinden geçmektedir. Bu süreçte emeğimize, geleceğimize, bilimsel eğitime, laik demokratik Cumhuriyetimize ve Cumhuriyetimizin kazanımlarına, ulusal bağımsızlığımıza ve bütünlüğümüze, sosyal hukuk devletine ve yargı bağımsızlığına yönelik saldırılar kaygı verici boyutlara ulaşmıştır.
12 yıldır ülkemizi emperyalist güçlerin ve uluslararası sermayenin talepleri doğrultusunda yönetenler, devletin bütün kurumlarını ve kaynaklarını onların hizmetine sunmaktadır. O büyük devrimciye ve arkadaşlarına karşı alnımız ak, başımız dik olsun istiyorsak, ortak sorunları yaşayan, ortak kaygıları taşıyan, ortak umutları paylaşan herkesin bu süreçte yüksek sorumluluk ve görev bilinci içerisinde hareket etmesi gerekmektedir.”

ADD DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI GÜLİZAR BİÇER KARACA: 
“Bugün, Kurtuluş Savaşı’mızın önderi, Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76. Yıl dönümü. 

Ölümünden bunca yıl sonra ve tüm ideolojik değerlerin altüst olduğu bir dünyada önemli devlet adamları, düşünürler ve milyonlarca insan Atatürk’ü yaşatmaya devam ediyorsa ve O hâlâ güncelse, bunun anlamı açıktır: Atatürk yaşıyor…

Atatürk’ün, siyasi ve askeri alanda varlığını belli ettiği andan itibaren düşmanları oldu ve günümüze kadar da olageldi. Ama Türk halkı O’nu bağrına basarak hep yüceltti ve yüceltmeye devam etti.
Bugün O’nun düşünce ve eylemlerinden hangi iç ve dış çevrelerin rahatsız olduğunu anlamalıyız. Cumhuriyet devrimleri insanlarımızın ufkunu, ülkemizin çehresini hızla değiştirmeye başladığında O’na bir suikast planlanmıştı.
Musul’u tekrar ülke sınırlarına katma çabalarının yoğunlaştığında ise bir büyük ayaklanma planlandı…
Hatay’ımızı tekrar sınırlarımıza katma çabaları yoğunlaştığında da bir başkası…

Bugün, stratejik değere sahip madenlerimize ve GAP Projesi ile Fırat ve Dicle’ye sahip olma çabalarının artmasıyla hortlayan terör ve ayrıştırma çabaları da benzer amaçlara hizmet etmektedir.

Mustafa Kemal’i acımasızca karalayanların da, diktatör diyenlerin de O’nu övmesi elbette beklenemez…”

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Osman ZOLAN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı

_

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 12 25Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 30Az Bulutlu

Genel Sekreter

Mustafa ÜNAL

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter

_

Denizli Harita

denizli-side

http://adres.denizli.bel.tr/

Büyükşehir Rehber

Adres Denizli Büyükşehir Belediyesi, Altıntop Mah. Lise Cad. No:2 PK:20100
Tel: +90 (258) 280 20 20
Tel: +90 (258) 265 21 37
Sms: +90 (258) 265 21 37
Fax: +90 (258) 280 29 99
Mail: denizli@denizli.bel.tr

http://denizli.bel.tr/

/denizlibuyuksehirbld

_

Büyükşehir İlçe İrtibat

ACIPAYAM - 0541-612 33 38

SERİNHİSAR - 0541-672 70 64

KALE VE BEYAĞAÇ - 0541-612 33 44

TAVAS - 0549-541 23 30

SARAYKÖY VE BABADAĞ - 0533-667 39 41

BULDAN - 0541-672 70 16

ÇİVRİL VE BAKLAN - 0533-733 25 73 0549-744 58 82

ÇAL VE BEKİLLİ - 0549- 747 33 58

BOZKURT VE ÇARDAK - 0549-541 23 26

_