REKLAMI GEÇ

Pamukkale Tüp Geçidi’nin yapımına başlandı

Pamukkale Tüp Geçidi’nin yapımına başlandı

Denizli Belediyesi’nin 77 dev projesi arasında yer alan Pamukkale Tüp Geçidi’nin, yapımına başlandı. Pamukkale Tüp Geçidi, 100 gün gibi kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulacak.

/ DENİZLİHABER / 25 Ocak 2010 Pazartesi, 17:42

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin, kamuoyuna açıkladığı 77 dev proje, adım adım hayata geçiriliyor. Söz konusu projelerden 35’i ya tamamlandı ya da yapımı devam ediyor. Pamukkale Tüp Geçidi ise bu projelerin olmazsa olmazları arasında yer alıyor.

Denizli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde düzenlenen tüp geçit yapımı ihalesi de sonuçlandı. 6 şirketin katıldığı ihaleyi 2 milyon 843 bin lira teklif veren İsa Bezirci Mühendislik Şirketi kazandı. Söz konusu firma Fen İşleri Müdürlüğü kontrolünde çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında, içme suyu, yağmursuyu ve kanalizasyon gibi alt yapı hatları da oluşturulacak. Yaklaşık 100 gün süren çalışmanın ardından tüp geçit hizmete sunulacak.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, “Söz verdiğimiz tüm projeleri zamanında bitirip hizmete sunacağız. Pamukkale Tüp Geçidi Projesi’nin ise bizim için ayrı bir önemi var. Denizli-Ankara Karayolu’nun Pamukkale yol ayrımından yılda yaklaşık 2.5 milyon turist geçiş yapmaktadır. Bu nedenle bölge kentimizin vitrini konumundadır. Turizm sezonu öncesi tüp geçidi hizmete sunarak, hem yolu daha güvenli hale getirmiş olacağız hem de kentimize gelenler için iyi bir izlenim bırakmış olacağız. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

PAMUKKALE TÜP GEÇİDİ
Denizli-Ankara Karayolu’nun Pamukkale yol ayrımına yapılacak tüp geçit, bölgedeki şehir içi ve şehirlerarası yoldaki trafik akışını daha güvenli hale getirecek. Denizli’nin Kayhan Tüp Geçidi’nin ardından 2. tüp geçidi olacak. Pamukkale Tüp Geçidi, 3 şerit geliş gidiş olan Denizli-Ankara karayolunu daraltmayacak şekilde orta refüjden Pamukkale yoluna ulaşımı sağlayacak. Tüp geçit, 7 metre genişliğe, 5,5 metre yüksekliğe ve 255 metre uzunluğa sahip olacak. Tüp geçidin kapalı kısmı ise 120 metre uzunluğunda inşa edilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu