REKLAMI GEÇ

Parayla staj tepkisi

Parayla staj tepkisi

Bir grup veli, sağlık meslek lisesinde eğitim gören çocuklarının staj yapabilmesi için bir hastanenin kendilerinden öğrenci başına 9 aylık 2 bin 700 lira para istediğini öne sürerek tepki gösterdi. Ödenek olmadığı için paranın staj ücretini karşılamak amacıyla istendiğinin açıklandığını söyleyen veliler; staj yapamayan çocuklarının mesleğe tecrübe eksikliğiyle başladığını dile getirdi, sorunun çözülmesini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Ekim 2015 Perşembe, 16:50

Ferah IŞIK- Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Dr. Bekir Sıddık Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin 11’inci sınıflarında eğitim gören öğrencilerin velilerinin oluşturduğu yaklaşık 50 kişi, çocuklarını okulu önünde bir araya geldi. Veliler, stajyer aylık ücreti nedeniyle çocuklarının deneyim kazanacak kurum bulamadığını söyledi. Veliler, çocuklarının staj yapması için Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin stajyer aylığını kendilerinden tahsil etmek istediğini ve 9 ay için kişi başı 2 bin 700 lira istediğini öne sürdü. Çocuklarının deneyim kazanamadığını belirten veliler, staj sorunun çözülmesini istedi.

denizli-saglik-meslek-lisesi-ögrencileri-velilerinin-staj-tepkisi-ic-1

Öğrenci velilerinden Murat Karaağaç, “Stajyerlere 300 TL maaş ödemesi yapılacağından dolayı kurumlar stajyer istemiyor. Çocuklarımız maket üzerinde öğrendikleriyle yarın mesleğe başladıklarında ne denli yararlı olacaklar” dedi.

Bir diğer öğrenci velisi Hasan Yağcıoğlu ise, eğitimde fırsat eşitliğinin ortadan kaldırıldığını söyledi. Bazı özel sağlık meslek liselerinin staj parasını kurumlara yatırdığını ancak, devlet okullarında okuyan öğrencilerin maddi olanaksızlıklar nedeniyle staj yapamadığını iddia eden Yağcıoğlu, “Eğitimde fırsat eşitliği yok. Çocuklarımız bunalıma girdi. Okula gitmek istemiyorlar. Yönetmelikte değişikliğe gidilip, bu sorun giderilmelidir” dedi.

denizli-saglik-meslek-lisesi-ögrencileri-velilerinin-staj-tepkisi-ic-2

Velilerden Hatice Sevim de, “Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çocuklarımızın staj yapması için okul yönetimi anlaşmaya varmış. Hastane yönetimi, stajyerlere ödenek sağlanamayacağını, bu nedenle öğrenci velilerinin öğrenciye staj boyunca ödenecek olan 2 bin 700 TL paranın hesaplarına yatırılmasını istemiş. Benim bu parayı çocuğum staj yapsın diye ödeyecek durumum yok. Birçok öğrenci velisi bu parayı ödeyemez. Bazı çocuklar hastanelerde staj yaparken bizim çocuklarımız sınıflarında güya staj yapıyorlar. Bu adaletsizlik giderilmelidir” dedi.

denizli-saglik-meslek-lisesi-ögrencileri-velilerinin-staj-tepkisi-ic

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Yorumlar

ALİİHSAN   -  Bağlantı 2 Ekim 2015, 07:57

siz hala ak partiye oy verin yarın işe girerkende ak partiden torpil isteyecekler özel hastaneler bile

MEHMET   -  Bağlantı 1 Ekim 2015, 17:07

BU AKP HÜKÜMETİ NİN YAPTIGI EGİTİM HEM MESLEK LİSESİNE GÖNDERİN DİYOR STAJ İÇİN TORPİL İŞE GİRMEK İÇİN TORPİL HEMDE TORPİLİN AK PARTİDEN OLMASI LAZIM DİYE ÇOCUKLARIN YÜZLERİNE SÖYLÜYORLAR GEL SEN BU ÇOCUKLARDAN MEMMLEKETE YARAR İŞ BEKLE

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu