REKLAMI GEÇ

Park ve bulvarlar büyükşehir belediyesinin

Park ve bulvarlar büyükşehir belediyesinin

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, Nisan ayı toplantılarını tamamladı.Gündemde yer alan 10 maddenin görüşüldüğü son oturumda, Denizli Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin görev ve yetki paylaşımı oylandı. 10 bin metrekare ve üzerindeki parklar ile bulvar, cadde ve ana arterlerden büyükşehir belediyesi sorumlu olacak.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 18 Nisan 2014 Cuma, 17:23

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantılarının son birleşimine Ali Değirmenci başkanlık etti. Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen raporların görüşüldüğü toplantıda,  Denizli Belediyesi tarafından yapılan 100’ün üzerindeki kapalı ve açık pazaryerlerinin durumu ele alındı. Buraların işletmesininMerkezefendi ve Pamukkale belediyelerine devri ile ilgili protokol imzalama yetkisi DenizliBüyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’averildi.

PARK VE YOLLAR İLE İLGİLİ YETKİLER PAYLAŞILDI
Nisan ayı gündem maddesinin 32 ve 33’üncü maddelerini oluşturan belediyeler arası görev ve yetki paylaşımı da görüşülerek karara bağlandı. İlçe belediye sınırları içerisinde bulunan 10 bin metrekare ve üzeri parkların peyzaj düzenlemesi, bakımı ve işletmesi Büyükşehir Belediyesi’ne verildi. 10 bin metrekarenin altındaki parklar ile ilgili görev ve yetki Haziran ayından sonra ilçe belediyelere devredilecek.

Bu arada Denizli Büyükşehir Belediyesi, Merkezefendi ve Pamukkale ile birlikte 19 ilçede toplam 590 ana arterlerdeki 632 bin 221 metre yoldan sorumlu olacak.  Ana arterlere bağlanan ara sokak ve caddelerdeki çalışmaları ise ilçe belediyeleri gerçekleştirecek.

KOMİSYONA GÖNDERİLDİ
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DESKİ) İdari Birimlerinin Teşkilat Yönetmeliği incelenmek üzere Genel İşler Komisyonu’na havale edildi. Büyükşehir Belediye Meclisi, 17 Mayıs’ta toplanma kararı alarak  Nisan ayı toplantılarını tamamladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu