REKLAMI GEÇ

Protokolden 23 Nisan mesajları

Protokolden 23 Nisan mesajları

Milletin iradesini ve ulusal egemenliği temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. yıldönümünü, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor. Denizli protokolü, bu önemli gün için mesajlar yayınladı ve ulusal egemenliğin önemine değindi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Nisan 2019 Salı, 09:00

Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920’de açıldı ve millet egemenliği resmen hayata geçirildi. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bu önemli günü, Türkiye’nin geleceği olan çocuklara armağan etmişti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Denizli protokolü de umut dolu kutlama mesajları yayınladı.

İşte 23 Nisan mesajları:

HASAN KARAHAN (DENİZLİ VALİSİ)
“Milli hâkimiyetin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 99. yılında gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm milletimize ve istikbalimizin yegâne teminatı olan çocuklarımıza kutlu olsun.
Millî iradenin, millet egemenliğinin ve demokrasinin tecellisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 23 Nisan 1920’de ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ anlayışıyla kurulmuş ve tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. İstiklal Harbine yön vermiş, bağımsızlık mücadelemizin merkezi olmuş Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin istiklal ve istikbal yolunda gösterdiği azim ve kararlılığı tüm dünyaya ilan etmiştir. Bu önemli gün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından, millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir. Çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız; dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz özel bir bayramdır. Türkiye olarak inanıyoruz ki; dünyanın neresinde olursa olsun tüm çocukların savaş, açlık ve kargaşa ortamından uzak bir şekilde yaşamaları, barış içinde bir dünyanın da kapılarını açacaktır. Unutulmamalıdır ki sevgiyle büyüttüğümüz her çocuğun gözlerindeki ışık, Türkiye’nin yolunu aydınlatan meşale hüviyetindedir. Onlara daha güçlü, daha müreffeh bir Türkiye bırakmak ise boynumuzun borcudur

GÜLİZAR BİÇER KARACA (CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI-DENİZLİ MİLLETVEKİLİ)
“TBMM’nin açılışının 99. yılı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, geleceğe umutlarımızı taşıyan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. 99 yıl önce inançsızlığın, umutsuzluğun hakim olduğu düşman işgalindeki Anadolu’da 23 Nisan 1920 tarihi ulus egemenliğine dayanan Cumhuriyetimizin ilk adımıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla atılan bu adım, ulusal egemenliğimize sahip çıkacak ve gelecek nesillere taşıyacak çocuklarımıza armağan edilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışını şu sözlerle ifade etmiştir: ‘Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.’
Türkiye Büyük Millet Meclisi bu topraklarda esareti hiçbir zaman kabul etmeyeceğimizin sembolüdür. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin asli görevi bütün vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini korumak, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini geliştirmek ve ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine taşımaktır. Bu görev 99 yıldır milletin vekilleriyle yerine getirilmektedir. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığımız 23 Nisan’ın önemini anlamak ve anlamına sahip çıkmak çocuklar başta olmak üzere hepimizin sorumluluğu ve görevidir.”

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
“Ülkemizin bağımsızlığının olmazsa olmazı olan, demokrasimizin temellerinin atıldığı 23 Nisan 1920 sadece TBMM’nin açılışı değil, aynı zamanda yarınlarımızın sahibi, cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri olan çocuklarımıza ve dünya çocuklarına armağan edilen bir bayramdır. Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu adımıyla milletimizin hak ettiği, kendi kendine yönetme fikrini olgunlaştırarak, TBMM’yi ülkemize kazandırmıştır. İstiklal mücadelesi için canlarını feda eden ecdadı sonsuza kadar yüreğimizde ve zihinlerimizde yaşatacağız. Şanlı tarihimizi, gelecek nesillere anlatmaya ve o ruhu her an hissetmelerine olanak sağlamaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyetinin asıl sahipleri gelecek nesillerdir. Sevgili çocuklar, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün sizlere ve dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiği bu özel gün, ulusumuzun aynı zamanda coşku ve gurur günüdür. Sizler ülkemizin gerçek sahipleri, yarınlarımızın geleceği ve necip milletimizin yükselecek değerlerisiniz. Ülkemizi ve milletimizi, muasır medeniyetler seviyesinin üzerinde tutacak sizlerin inancı ve geçmişimizden alacağınız güçte saklıdır. Sizlerle birlikte daha ileri ve modern bir Denizli’yi geleceğe taşımak için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Bayramımız kutlu, yarınlarımız çok daha mutlu olsun. Bu vesilelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve TBMM’yi kuran tüm kahramanlarımızı şükranla anıyor, aziz şehitlerimize rahmet diliyorum.”

MÜJDAT İLHAN (DENİZLİ BAROSU BAŞKANI)
“99 yıl önce bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmış ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi açılarak hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilân edilmiştir. Ulu Önder Atatürk’ün ‘Çocuklar geleceğindir. Çocuklar geleceği yapacak adamlardır’ düşüncesiyle çocuklarımıza bayram olarak hediye ettiği, Dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun… 23 Nisan 1920’den bu yana Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı hala aynı coşku ve heyecanla kutlamaktayız. Ancak aradan geçen 99 yılda ülkemizde çocuk haklarını sağlama yolunda yapılan çalışmalar yine de yetersiz kalmıştır. Ülkemizi, ulusumuzu üstün zaferleri ve başarılarıyla karanlıklardan aydınlıklara çıkaran ve bu güzel bayramı çocuklarımıza armağan eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, vatan ve görev uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla anıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ‘nın ülkemize ve çocuklarımıza güzel günler getirmesi dileğiyle, tüm çocuklarımızın ve ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

NECİP FİLİZ (AK PARTİ İL BAŞKANI)
“Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı ve millet egemenliğinin ilan edildiği 23 Nisan 1920, tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Milli Mücadeleye önderlik eden bir ruh ile 23 Nisan 1920’de açılan Meclisimiz, kurulduğu andan bugüne kadar geçen doksan dokuz yıllık süre içerisinde devletimizin, cumhuriyetimizin ve demokrasimizin en büyük teminatı olmuştur. Milletimizin en değerli varlığı çocuklarımız, mensubu olduğumuz milletin kültürüne, değerlerine, sembollerine sahip çıkacak olan, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesidirler. Ülkemizin zenginliği olan çocuklarımız, dinamizm, değişim ve ülkemizin her alanda gelişme gayretinin de kaynağıdır. Çocukların sevgi ve hoşgörü dolu bir ortamda yetiştirilmesi, yeteneklerinin geliştirilmesi, beklentilerinin karşılanması, sorunlarına çözüm bulunabilmesi ve umutlarının canlı tutulabilmesi, geleceğine yön verecek güçte bireyler olarak toplumsal yaşamda yer alabilmeleri temel amaçlarımız arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Milli iradeye musallat olan güçleri bertaraf etmenin, çocuklarımıza daha huzurlu ve güvenli bir gelecek bırakmanın mücadelesini veriyoruz. Vatanı için hiç düşünmeden son nefesini veren polis, asker ve tüm şehitlerimizin bize emaneti olan çocuklarımıza sahip çıkıyoruz. Ailelerinin yerini dolduramasak da onları kendi çocuklarımız gibi düşünüp, hayata tutunmaları için eğitim ve gelişimlerine destek oluyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı tebrik ediyor, tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor ve gözlerinizden öpüyorum. Bu vesileyle İstiklal Harbi’nin başkomutanı, Cumhuriyetin banisi, TBMM’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi, Birinci Meclis üyelerini saygı, minnet ve şükranla anıyorum.”

MAHİR AKBABA (CHP İL BAŞKANI)
“23 Nisan 1920 tarihi Türk Milleti için büyük önem taşımaktadır. Muhteşem bir hürriyet mücadelesinden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla birlikte yeni bir devleti tarih sahnesine çıkaran Türk Milleti, bağımsızlığa olan inancı sayesinde inanılmaz bir mücadele örneği sergilemiştir. Dünyadaki tüm ezilen uluslara örnek olan, emperyalist güçlerin yenilgisiyle sonuçlandırılan Milli Kurtuluş Savaşımızı zaferle taçlandıran ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran, kaynağını ve gücünü halktan alan, Başkanlığını Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 99. yılı açılışını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz. Dünyanın hemen her yerinde savaş, açlık ve haksızlıklara maruz kalan tüm çocukların huzur ve barış içinde geleceğe umutla bakarak yaşamalarını diliyoruz.

ŞENİZ DOĞAN (MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI)
“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara hediye ettiği ve dünyanın ilk çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na her zaman sahip çıkacağız. Atatürk, ‘Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz’ diyerek çocuklarımızdan ve gençlerimizden beklentilerini, sevgisini göstermiştir. Çocuklarımız, bizlerin aydınlık geleceğidir. Çocuklarımıza ve gençlerimize Merkezefendi Belediyesi olarak her türlü imkânı ve desteği vereceğiz. Merkezefendi, eğitimin, bilimin, çağdaşlığın ilçesi olacak. Merkezefendimizde nice Atatürkçü çocuklar yetiştireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum.”

MAHMUT OĞUZ (MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ)
“Geleceğimizin teminatı; Türkiye Cumhuriyetinin ve yüce milletimizin umudu, neşesi ve güvencesi sevgili çocuklar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun ve milli egemenliğimize kavuşmanın 99. yıl dönümünü büyük bir coşku, gurur ve heyecanla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ilkesi, geleceğini gençlere ve yarının sahipleri çocuklara emanet edecek kadar çocuklarımıza ve gençlerimize güvenini ifade eden Atatürk, sizlere bir de bayram armağan etmiştir. 23 Nisan gibi milli bayramlarımızın önemli bir anlamı daha vardır: Bu bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bu günde bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek, yarınlara taşıyabileceğimizi düşünmeliyiz konuşmalıyız.”

UĞUR ERDOĞAN (DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI)
“Ecdadımızın çok zor şartlar altında, yokluk ve yoksulluğa rağmen canı pahasına koruyup kolladığı, artık ‘yok oldu gitti’ diye düşünülen bir milleti, eşsiz bir kahramanlık sergileyerek küllerinden yeniden var ettiği bir mücadelenin sonunda kurduğu bu devleti, daha öteye, iyiye ve güzele taşımalıyız. Denizli Ticaret Odası olarak bizler, ‘Bağımsızlık benim karakterimdir!’ diyen Kurucu Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığımız feyzle, milli yatırımlar ve girişimleri artırıp, tam bağımsız bir ekonomiye, daha güçlü bir Türkiye’ye ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Denizli iş dünyası olarak, hayatın her anında ana gündem maddemiz ekonomi, üretim, istihdam ve ihracat. Çünkü, yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımıza daha güzel ve güçlü bir ülke bırakmak istiyoruz. Yeni kuşaklarımız, uluslararası arenada söz sahibi olsun; coğrafyasına hâkim, güvenli ve huzurlu bir devlette yaşasın istiyoruz. 23 Nisan 1920’de TBMM’yi oluşturan bütünleştirici ruhla, devletimiz ve milletimiz ebediyete kadar var olsun diye uğraşıyoruz. Bu milli bir sorumluluk, asli bir vatandaşlık görevidir. O nedenle, aziz milletimizin hayır duasından başka da hiçbir beklentimiz yok; olamaz da. Bu vesileyle, ülkemizin bağımsızlığı için bir an bile gözünü kırpmadan kendini ateşe atmış pervaneler misali ulvi bir aşk bildiği devleti, dini, milleti, bayrağı ve vatanı uğruna kendinden geçmiş şehitlerimiz ile aramızdan ayrılmış gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyoruz; ‘Ruhları şad, mekanları cennet olsun’ diyoruz. Gazilerimiz başta olmak üzere onların ve aziz şehitlerimizin aileleri ile yakınlarına sağlıklı, mutlu, huzurlu, milli birlik ve beraberlik içinde geçecek yarınlar diliyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutlarken, milletimizin daha güzel günler görmesini temenni ediyoruz.”

MÜJDAT KEÇECİ (DENİZLİ SANAYİ ODASI BAŞKANI)
“Milli irademizin temsil makamı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920 yılında açılmış, böylelikle ulusal egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu tüm dünyaya duyurulmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu anlamlı günü ise çocuklara armağan etmiştir. Atatürk, bugünü çocuklarımıza armağan ederek gelecek nesillere ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar güvendiğini ortaya koymuştur. Çocuklarımıza daha güzel ve daha yaşanabilir dünya bırakmak ortak sorumluluğumuzdur. Çünkü çocuklarımız insanlığın ortak umudu, geleceğimizin en önemli hazinesi, yarının geleceğidir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm milletimizin ve bugüne anlam katan geleceğimizin güvencesi olan dünyadaki tüm çocukların, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar; çocuklarımızla mutlu yarınlara birlikte yürümeyi temenni ederim.”

NAMIK KEMAL AYDOĞAN (EĞİTİM-İŞ DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI)
“Bugün ulusal egemenliğimizin, demokrasi ve bağımsızlık mücadelemizin 99. yılını büyük bir heyecan ve coşkuyla kutluyoruz. Ulusun onurunu ve özgürlüğünü korumak için Büyük Önder Atatürk’ün Anadolu’da yaktığı bağımsızlık ışığı, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla tüm yurdu aydınlatmıştır. Ulusumuzun seçtiği temsilcilerin katılımıyla, olağanüstü koşullar altında toplanan Büyük Millet Meclisi, önemli sorumluluklar üstlenmiş, tarihsel görevleri yerine getirmiştir. Meclis’in açılmasıyla Türk Ulusu; yönetimi ele aldığını, geleceğini belirleme hakkının yalnız kendisine ait olduğunu, bu hakkı hiçbir devlete ya da güce devretmeyeceğini ve egemenliğin kayıtsız koşulsuz kendisinde olduğunu dünyaya duyurmuştur. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatanı korumak çocukları korumakla başlar” sözleri ışığında, tüm çocuklarımızın eğitim ve sağlık hakkından eşit koşullarda yararlandığı, her türlü istismar ve baskıdan uzak gelişimlerini sağlayabildikleri bir ülke hepimizin ortak özlemi olmalıdır. Bu duygular ve düşüncelerle aydınlık geleceğimizin güneşi ve güvencesi çocuklarımız başta olmak üzere, tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. Barış ve kardeşlik içinde yaşanacak bir gelecek diliyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Osman ZOLAN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı

_

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 14 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 14 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 29Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 16 30Açık

Genel Sekreter

Mustafa ÜNAL

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter

_

Denizli Harita

denizli-side

http://adres.denizli.bel.tr/

Büyükşehir Rehber

Adres Denizli Büyükşehir Belediyesi, Altıntop Mah. Lise Cad. No:2 PK:20100
Tel: +90 (258) 280 20 20
Tel: +90 (258) 265 21 37
Sms: +90 (258) 265 21 37
Fax: +90 (258) 280 29 99
Mail: denizli@denizli.bel.tr

http://denizli.bel.tr/

/denizlibuyuksehirbld

_

Büyükşehir İlçe İrtibat

ACIPAYAM - 0541-612 33 38

SERİNHİSAR - 0541-672 70 64

KALE VE BEYAĞAÇ - 0541-612 33 44

TAVAS - 0549-541 23 30

SARAYKÖY VE BABADAĞ - 0533-667 39 41

BULDAN - 0541-672 70 16

ÇİVRİL VE BAKLAN - 0533-733 25 73 0549-744 58 82

ÇAL VE BEKİLLİ - 0549- 747 33 58

BOZKURT VE ÇARDAK - 0549-541 23 26

_