REKLAMI GEÇ

Protokolden “ATA”ya hoş geldin mesajları

Protokolden “ATA”ya hoş geldin mesajları

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’yi ziyaretinin 86. yıldönümü kutlanıyor. BSu özel ziyaret ile ilgili mesaj yayınlayan protokol üyeleri, Atatürk’ü Denizli’de ağırlamış olmanın heyecan, gurur ve coşkusunu paylaştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Şubat 2017 Cumartesi, 09:07

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli ziyaretinin 8. yıldönümü nedeniyle protokol üyeleri kutlama mesajları yayınladı.

CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ MELİKE BASMACI:
“O dönemin şartlarına bakıldığında özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi veren bir milletin liderini, önderini karşılamaları ve kentlerinde ağırlamaları büyük bir onurdur. 3 Şubat 1931 tarihinde Denizli’ye gelen Atatürk’ün kentimizde coşku içinde karşılandı. O zamanki onuru ve gururu hala bizler de hala yaşamaktayız. Nutuk başta olmak üzere o dönem söylediği sözlerin tamamının günümüze ışık tuttuğuna şahitlik ediyoruz. Dünya devletlerinin ve milletlerinin örnek aldığı ve gıpta ile baktığı bir lidere sahip olmak ve onun açtığı yolda, gösterdiği ilkede hiç durmadan yürümek bizlere daha da şevk veriyor. Atatürk ilke ve inkılapları ile Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçileri olduğumuzu bir kez daha deklere dip, bu vesile ile Milli Mücadele’nin büyük komutanı Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle, özlem ve minnetle anıyoruz.”

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN:
“Denizli halkı 3 Şubat 1931 tarihinde Milli Mücadele’nin kahraman lideri ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ağırlamanın sevinç ve gururunu yaşamıştır. Kurtuluş zaferinden yıllar sonra Denizli’ye teşrif eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le özlem gideren ve Gazi’yi ağırlamaktan şeref duyan dedelerimizin mutluluğunu, aradan geçen onlarca yıla rağmen torunları olarak aynı duygularla hissediyoruz. Atatürk’ün Denizli’yi ziyaret etmesinin gururunu ilk günkü heyecanla yaşıyoruz. Onur duyduğumuz ziyaretin yıl dönümünde Milli Mücadele’nin büyük komutanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü özlem ve minnetle anıyoruz.”

PAÜ REKTÖRÜ PROF. DR. HÜSEYİN BAĞ:
“Bundan seksen altı yıl önce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gerçekleştirdiği inkılaplar sonrasında Anadolu’nun ekonomik, siyasi ve kültürel yönlerden durumunun tespiti ve yaşanan sorunların ortadan kaldırılması için çıktığı yurt gezilerine Denizli’yi de dâhil etmiştir. 4 Şubat 1931 tarihinde, tren garında Atatürk’ü bekleyen Denizli halkı, Ata’sına olan minnettarlığını ve sevgisini büyük bir coşkuyla göstermiştir. O günden bugüne bizler aynı coşku ve minnettarlıkla Denizli’yi ziyaret etmesinin gururunu yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlerden beklediği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için Pamukkale Üniversitesi olarak gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele yıllarından bugüne Cumhuriyetimiz ve demokrasimizi korumak için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmet duyguları ile anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ YUSUF GARİP:
“Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak sonraki nesillere özgür ve bağımsız bir ülke bırakıp, Cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Denizli’ye gelişinin 86. yıldönümünde bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz. Denizli, Büyük Atatürk’ü, üretimin tüketimi karşılayamadığı, küçük bir Anadolu Kasabası görünümünde karşılamıştır. Yurdumuzda başlayan yükselme hamlesinin ilk dönemlerinde Büyük Önder Atatürk’ün gösterdiği hedefle, muasır medeniyetler düzeyine ulaşmak adına, heyecan ve coşku ile çalışan Denizli halkı, bu ziyaret ile büyük moral kazanmış ve bu amaçlar doğrultusunda çalışmalarında büyük bir ivme yakalamıştır. Bu vesileyle, bizlere daha müreffeh bir ülke ve daha gelişmiş bir toplum oluşturma vizyonu sunan, birlik ve beraberliğimizin timsali, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve saygıyla anıyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu