REKLAMI GEÇ

Protokolden Berat Kandili mesajları

Protokolden Berat Kandili mesajları

Denizli protokolü yayınladıkları mesajlarla Berat Kandili’ni kutladı. 

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Nisan 2020 Salı, 09:19

İşte protokolün Berat Kandili mesajları:

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
“Berat Kandili, yaşamımızda yer alan en mukaddes gecelerden biridir. Bu müstesna gecede manevi duyguların artarak, ibadet, dua ve istiğfarlar ile Cenab-ı Hakk’a yöneldiğimiz, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, nefret ve kin duygularını aşma zamanıdır. Bu gece aynı zamanda rahmet kapılarının açıldığı, umut ve gönüllerimizin yeniden doğduğu ve güzelliklerin tecelli ettiği bir zamandır. Berat Kandili’ni bir kez daha idrak etmenin mutluluğu ve huzurunu yaşıyoruz. Bu mübarek gecede dargınlıkları ve küskünlükleri unutmalı, kalplerimize şifa olması için bol bol dua edip, tövbe ve istiğfarda bulunmalıyız. Nefsimizle yüzleşerek günah ve hatalarımız için Mevla’dan af dilemeliyiz. Berat Kandili’nin aydınlattığı manevi ortamın tüm dünyaya ve İslam alemine sağlık, barış, huzur ve refah getirmesini rabbimden diliyorum. Bu vesilelerle Denizlimizin, ülkemizin ve tüm İslam aleminin Berat Kandilini kutluyor, bu mübarek gecenin insanlığın barış, huzur ve saadetine, bütün müminlerin affına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

ŞENİZ DOĞAN (MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI)

“Gönüllerin merhamet dolduğu, sevginin, saygının, hoşgörünün ve birlikteliğin hakim olduğu Ramazan ayının habercisi olan Berat Kandili ’ne ulaşmanın manevi iklimini yaşıyoruz. Kandiller, gönüllerin aydınlandığı, zihinlerin berraklaştığı, ahlak ve erdemin, hak ve hukuka inancın pekiştirildiği anlamlı ve özel günlerdir. Manevi bir arınma imkanı sunan Berat Kandili de bu özel gecelerden biridir. Berat Kandili’nin tüm dünyaya sağlık, adalet, barış, refah ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Bu duygu ve düşünceler ile Merkezefendili ve Denizlili hemşerilerimin Berat Kandili’ni kutluyorum.”

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)
“Allah’ın bizlere günahlarımızdan arınmamız, tövbe etmemiz için birer fırsat tanıdığı özel gecelerden biri olan Berat Kandili’ne ulaşmanın huzuru ve mutluluğu içindeyiz. Alemlere rahmet olarak gönderilen, sevginin ve ahlakın en güzel temsilcisi olan Peygamber Efendimiz de bu gecenin önemini bizlere bildirmiş, Berat Kandili gecesi Yüce Yaradan tarafından mağfiret dileyenin mağfiret edileceğini, rızık isteyenin rızıklanacağını, başında bela olanın kurtuluşa ereceğini müjdelemiştir. Allah’a sonsuz kere hamd ve şükürler olsun ki bir kandil gecesine daha hep birlikte ulaşmanın mutluluğu ve huzuru içindeyiz. Bu sene yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle camilerimizde olamamanın verdiği hüznü yaşıyoruz. Ancak alınan tedbirlerle birlikte bu sıkıntılı sürecin geride kalacağına inanıyorum. Rabbim bundan sonraki senelerde de beraberce, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir şekilde bizleri bir arada kılsın. Ben bu vesileyle Berat Kandilimizin tüm vatandaşlarımıza kutlu ve mübarek olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Hayırlı kandiller.”

HÜSEYİN İNAMLIK (TAVAS BELEDİYE BAŞKANI)
“Üç aylar içerisinde idrak edeceğimiz mübarek gecelerden biri olan, Ramazan ayının habercisi ve müjdecisi Berat Kandili’ne ulaşmanın huzuru içerisindeyiz.
Özel ve anlamlı bir yere sahip olan kandillerimiz, Af ve merhamet kapılarının sonuna kadar açıldığı, dualarımızın kabul olduğu mübarek gecelerimizdendir. Yardımlaşma ve dayanışma duygularının en güzel şekilde yaşandığı bu mübarek gün ve geceleri fırsat bilerek birbirimize kenetlenip, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve aile bağları gibi toplumumuz için önemli olan birliktelik duygularımızın artmasına vesile olarak görmeliyiz. Koronavirüse karşı mücadele verdiğimiz, Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde, Ülkemiz ve milletimizin sağlığı için alınan tedbirlerle bu süreci inşallah hep birlikte atlatacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, Berat Kandilimizin Milletimize ve tüm insanlığa sağlık, mutluluk, huzur getirmesini, içinde bulunduğumuz zor günleri geride bırakmamıza vesile olmasını dilerim.”

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)
“Müminlerin günah yüklerinden kurtulup, ilâhî bağışa ermeleri umulduğu en mukaddes gecelerden olan Berat Kandili’ni bir kez daha idrak etmenin mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. Müslümanlar için rahmet ve mağfiret ayları olan Recep ve Şaban aylarını zor ve sabır gerektiren sıkıntılar ile geçirdik. Son dönemde dünya ülkeleriyle birlikte bizlerde küresel bir salgın ile mücadele halindeyiz. Bu mübarek Beraat Kandili dua kapsını aralayıp, Rabbimizden şifa ve rahmet dilemek için vesile olsun. Tüm dualarımız ülkemizin huzuru, milletimizin sağlık ve sıhhati, insanlığın kurtuluşu için olsun. Bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini, sıkıntı ve belaları def etmesini temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Buldanlı hemşerilerimiz olmak üzere, tüm İslâm âleminin Berat Gecesi’ni tebrik ediyorum.”

UĞUR ERDOĞAN (DTO YÖNETİM KURULU BAŞKANI)
“Dünyayı saran bir salgınla mücadele ediyoruz. Zor günlerden geçiyoruz ancak, elbet bundan da berat edecek ve inşallah çok daha güzel günlere kavuşacağız. Beraatimize bizi tez elden kavuşturacak fiili dualarımızın yanında bu ulvi gecede de Rabbimize yalvarıp, birbirimiz için sağlık, afiyet, birlik ve dirlik dileyelim. Birlikte hareket ederek, toplumsal dayanışmamızdan ödün vermeden milletçe aydınlık günlere yelken açalım. İnsanlığı zorda bırakan bu sıkıntımızı elbirliğiyle aşalım. Her daim olduğu gibi bu gece de dualarım sizlerle. Sizler de bizlerden hayır dualarınızı eksik etmeyin. Berat Kandilinizi kutlar, esenlikler dilerim.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu