REKLAMI GEÇ

Ramazan teması “Gelin gönüller yapalım”

Ramazan teması “Gelin gönüller yapalım”

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, 2016 yılı Ramazan Ayı temasının “Gelin Gönüller yapalım bu ramazan ve her zaman” olarak belirlendiğini, her gün öğle namazı ve teravih namazı öncesi yüz yüze vaaz ve irşat programlarında bu temanın işleneceğini belirtti. Aşık, Osmanlı döneminde uygulanan “Enderun Usulü ve Cumhur Müezzinliği Programı”nın bu yıl Pamukkale ve Merkezefendi’de belirlenen 5 camide gerçekleştirileceğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Haziran 2016 Cuma, 13:52

İl Müftüsü Mehmet Aşık, makamında düzenlediği basın toplantısında Ramazan Ayı hazırlıkları ve programı ile ilgili bilgi verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2016 yılı Ramazan Ayı temasını, “Gelin gönüller yapalım bu Ramazan ve her zaman” olarak belirlendiğini belirten Müftü Aşık, vaazlarda bu temanın işleneceğini vurguladı.

RAMAZAN BİR OKULDUR
Ramazan’ın manevi bir okul olduğunu ve işyerinde, sokakta, okulda, insanı her yerde ve alanda eğitebildiğini söyleyen Aşık, “Ramazan insanı eğitebilmektedir. Her bölümünde sokakta evde okulda, alışveriş yaparken okullarımızda eğitim yaparken eğitir. Dağdaki çobanı da tarladaki çiftçiyi de eğitir. Nasıl eğitir? Ramazan’da oruç tutarız, bütün uzuvlarımızla beraber ve oruç tutarız. Orucumuzun sevabı zedelenmesin, eksilmesin diyerek kendimizi normal zamanlardan çok daha fazla kontrol altına alırız. Bu bir eğitimdir” dedi.

MÜLTECİLERE YARDIM EDİN
Denizli’deki çoğunluğunu Suriyelilerin oluşturduğu mültecilere yardım edilmesini de isteyen Aşık, “Devletimiz mültecilere yardım ediyor. Ama her şeyi de devletten beklemeyelim. Mahallemizdeki mülteci komşularımıza iftara davet edelim, onlara Ramazan Ayı süresince iftarlık yardımında bulunalım. Mülteci kardeşlerimize karşı ensarlık vazifemizi yerine getirelim” çağrısında bulundu.

İLK KEZ BU YIL UYGULANACAK
İlk olarak İstanbul’da Müftü Yardımcısı iken 2010 yılında uyguladıkları “Enderun Usulü ve Cumhur Müezzinliği Programını’ bu yıl Denizli’de de gerçekleştireceklerini açıklayan İl Müftüsü Aşık, “Enderun Usulü ve Cumhur Müezzinliği Programı, Osmanlı döneminde büyük camilerde uygulanırdı. Biz ilk kez İstanbul’un Kültür Başkenti ilan edildiği 2010 yılında uyguladık. Denizli’de de ilk kez gerçekleştireceğiz. Program belirlediğimiz camilerde olacak. Her dört rekatı ayrı bir imam kıldıracak ve 6 müezzin hicaz, raks gibi makamlarda ilahi okuyarak, imama o manevi ortamı sunacak. İmam aynı makamda ayetler okuyacak. Namaz sonrası kaside okunacak. Programa, kardeş il olarak belirlediğimiz Manisa ve Aydın İl Müftüleri de katılacak” dedi.

ZEKAT VE FİTRENİZİ RAMAZAN’IN İLK 10 GÜNÜNDE VERİN
Bu yıl en düşük sadaki-i fıtır miktarının 15 lira olarak belirlendiğini ifade eden Aşık, zekat ve fitrelerin Ramazan’ın ilk 10 günü içerisinde verilmesinin daha anlamlı olacağını söyledi. Aşık, ayrıca zekatın camiye veya vakfa verilemeyeceğini anlattı, insana yapılan yardım olduğunu vurguladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu