REKLAMI GEÇ

Sahabe Mezarı mı?

Sahabe Mezarı mı?

Denizli’de yıllardır İlbade Mezarlığı’nda sahabe mezarı olduğu iddia edilir. Peygamberimiz Hazreti Muhammed’i hayatta iken gören kişiye sahabe deniyor. Ancak 1200’lü yıllarda Türk yurdu olan Denizli’de bir sahabenin mezarının olması matematiksel olarak mümkün değil. Uzmanların söz konusu mezarda yaptığı incelemede, bir sahabeye ait olduğuna dair bulgu da elde edilemedi. Ama son yapılan düzenlemelerde mezar, “Sahabe mezarı” tabelasıyla işaret ediliyor.

Burak Coşkun / DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2015 Pazar, 12:00

Denizli’nin en eski mezarlığı olan İlbade Mezarlığı’nda restorasyon ve düzenleme çalışmaları devam ediyor. Tarihi mezarlar restore ediliyor, yerleri belirlenerek ziyarete uygun hale getiriliyor. Ziyaretçiler için yön tabelaları da konuldu.

Bu tabelalar arasında sahabe mezarı tabelası dikkat çekiyor. Peygamberimiz Hazreti Muhammed’i hayatta iken gören kişilere sahabe deniliyor. İlbade Mezarlığı’nda bulunan bu mezarın bir sahabeye ait olduğu rivayeti yıllardır herkes tarafından biliniyor. Ancak Hazreti Muhammed’in 630 yılında vefat ettiği, Denizli’nin ise 1200’lü yıllarda Türk yurdu olduğu dikkate alındığında arada 500 yılı aşkın bir zaman dilimi ortaya çıkıyor. Bu mezarın bir sahabeye ait olması matematiksel olarak mümkün görünmüyor.

Uzmanların bir sahabeye ait olduğu iddia edilen mezarda yaptıkları araştırmalarda, bu iddianın doğruluğunu ispat edecek bulguya da rastlanamadı. Mezar halen sahabe mezarı olarak ziyaret ediliyor.

Yorumlar

Ahmet hoca   -  Bağlantı 3 Aralık 2022, 13:43

Yukarıdaki yorumlara katılıyorum
Sahabe kabri olması için nasıl bir şart gereklidir
Olma ihtimali için yılmı önemli
Sahabe efendilerimiz 12 havari gibi dünyanın her yerinde bölgesinde bulunmuştur
İslam ı tebliğ etmişlerdir
Zaten bu bölge diyar ı Rum

İbrahim Bozdağ   -  Bağlantı 19 Kasım 2021, 04:23

Sahabe kabri olması için bir beldenin İslam beldesi olmasına da Türk beldesi olmasına da hiç gerek yoktur. İstanbul fethine gidilirken irşat ve tebliğ için burada kalmış olabilirler. Tüm ilahiyatçılar bunu bilir. Uzmanları gözden geçirin

Cihat altuntas   -  Bağlantı 16 Aralık 2016, 11:41

Peygamberimizin vefati ile denizlinin Türk yurdu olmasi arasinda 500 kusur yil olabilir.lakin Sahabenin Turk yurdu oladan once gelmis olma ihtimali daha fazladir Ki onlar dunyanin heryerine gitmisler ve hatta çinde bile vardir ..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu