REKLAMI GEÇ

Şehitlik’te anne-babalar yine yürekleri burktu

Şehitlik’te anne-babalar yine yürekleri burktu

Her bayram arefesinde olduğu gibi, Asri Mezarlık’taki Şehitlik’te yine duygusal anlar yaşandı. Anne babalar, şehit düşen oğullarının mezarını çiçekle donattı, dualar etti ve ardından da ekledi: Haydi kalk… Bak bayramlaşmaya geldik.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 16 Temmuz 2015 Perşembe, 14:34

Her bayram olduğu gibi, yarın kutlanacak Ramazan Bayramı’nı da buruk karşılayan şehit anne-babaları ve yakınları yine erken saatlerde Şehitliğe geldi. Getirdikleri çiçekleri özenle mezarlara yerleştiren anne-babalar, dualarını yaptı. Sonra da dudaklarından “Haydi kalk… Bak bayramlaşmaya geldik” sözleri döküldü.

Bu arada, Ramazan Bayramı öncesinde Denizli protokolü de Şehitlik ziyareti gerçekleştirdi. Şehitlik’te düzenlenen törene Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Şükrü Kocatepe, 11. Motorlu Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, Milletvekili Bilal Uçar, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, çok sayıda bürokrat ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Şehitlik ziyaretinde, Kuran-ı Kerim okundu ve İl Müftüsü Mehmet Aşık dua etti. Ardından protokol üyeleri, şehit mezarlarını tek tek ziyaret ederek karanfil koydu. Şehit yakınlarıyla bayramlaşan protokol, daha sonra Polis Şehitliği’ni ziyaret etti.

BAYRAM HARÇLIKLARI BAKAN AMCA’DAN
Protokol üyeleri, Şehitlik’teki törenin ardından Yetiştirme Yurdu ve Huzurevi’ni ziyaret etti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Çocuk Yuvası’nda kalan çocukları verdiği harçlıkla sevindirdi. Harçlıklar çocuklara bir zarfın içinde verildi.

“DEVLET YAŞLISINA SAHİP ÇIKARSA GÜÇLÜ DEVLETTİR”
Protokol üyeleri, Huzurevi’nde kalan yaşlıların da ellerini öperek gönüllerini alırken, Bakan Zeybekci, devletin ancak yaşlısına, çocuğuna, kimsesizine sahip çıkarsa güçlü devlet olacağını söyledi. Zeybekci, “Milleti güçlüyse, devlet güçlüdür. Biz devlet olarak, vatandaşlarımızın son nefesine kadar rahat bir ortam sunmak istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Son yılda gelinen noktayı görmek için, Huzurevi binasına bile bakmanız yeterli. Burası ne haldeydi, ne hale geldi” dedi..

anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu