REKLAMI GEÇ

Şeker ve tatlıda merdiven altı uyarısı

Şeker ve tatlıda merdiven altı uyarısı

Denizli Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı Abdurrahman Demirdak, Ramazan Bayramı’na az bir süre kala vatandaşları merdiven altı üretilen kaçak şeker ve çikolatalara karşı uyardı. Demirdak, “şeker ve çikolataları güvendiğiniz yerden alın” dedi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 26 Haziran 2016 Pazar, 09:00

Ramazan Bayramı yaklaştı, vatandaşlarda şeker ve çikolata satın almaya başladı. Ancak her şeyde olduğu gibi şeker ve çikolatanın da merdiven altı üretimi yapılıyor. Hijyenik olmayan ve denetimsiz ortamda üretilen şekerler sağlığı olumsuz etkiliyor. Denizli Şekerciler ve Pastacılar Odası Abdurrahman Demirdak’tan, tüketicilere merdiven altı uyarısı geldi.

Türkiye’de olduğu gibi Denizli’de de merdiven altı üretimin olduğunu belirten Demirdak, “Sağlıksız ortamlarda ve denetimlerden uzak üretilen kaçak şeker ve çikolataların tüketilmesi insan sağlığına zarar veriyor. Bayram yaklaşırken tüketiciye de ciddi görevler düşüyor. Maalesef merdiven altı üretim diye tabir ettiğimiz ismi cismi belli olmayan, uygun olmayan malzemelerle üretilen şeker ve tatlılar, vatandaşlar tarafından fiyatı uygun diye alınıyor. Vatandaşlarımıza tatlıları alırken mutlaka tanıdıkları yeri tercih etmelerini öneriyorum. Şeker ve çikolata alınırken de kaliteli ve güvenilir markaların ürünleri tercih edilmeli” dedi.

Fabrikasyon olan ürünlerde de son kullanma tarihini dikkat edilmesini isteyen Demirdak, “Son kullanma tarihi geçmiş ise iade edilmeli. Merdiven altından alınan ürünlerde ise iade mümkün değil. Çünkü ürünü geri götürdüğünüzde aynı satıcıyı bulamazsınız” uyarısında bulundu.

Tespit ettikleri merdiven altı üretim yerlerini yetkililere bildirdiklerini anlatan Demirdak, vatandaşlara da bu konuda önemli görevlerin düştüğünü kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu