REKLAMI GEÇ

SMS ile dağıtılacak 212 bin maske Denizli’ye geldi

SMS ile dağıtılacak 212 bin maske Denizli’ye geldi

Sağlık Bakanlığı tarafından SMS ile 5’er adet verilecek ücretsiz 212 bin maske Denizli’deki eczaneler geldi. Vatandaşlar, TC kimlik numaraları ve telefonlarına Sağlık Bakanlığının göndereceği bir kod ile ücretsiz maskelerini temin edebilecek. Denizli Eczacı Odası Başkanı Osman Özdemir, “Mesaj gelmedise, eczacı maskeyi veremez” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Nisan 2020 Pazartesi, 15:49

Sağlık Bakanlığı’nın eczaneler aracılığıyla ücretsiz maske dağıtımı için Denizli’de maskeler eczanelere teslim edildi. Vatandaşlar, TC kimlik numaraları ve telefonlarına Sağlık Bakanlığının göndereceği bir kod ile ücretsiz maskelerini temin edebilecek.

Maskelerin Denizli’deki eczanelere teslim edildiğini duyuran Denizli Eczacılar Odası Başkanı Osman Özdemir, vatandaşlara maske alımında yapılan hatalar konusunda uyardı.

SMS HARİCİ ÜCRETLİ VEYA ÜCRETSİZ MASKE YOK

Sadece TC kimlik numarası ile maske verilmeyeceğini söyleyen Özdemir, “Cep telefonunuza SMS kodu mesajı gelmemişse eczanelere gitmeyiniz, veremez. SMS kodu telefonun sahibi TC kimlik numarası ile girilir. PTT veya E-Devlet aracılığı ile talep edenler ile kronik rahatsızlığı olanlara 20 yaş altına 65 yaş üstüne şifre gelmeyecek. Onlara devlet bir şekilde ulaştıracak” dedi.

SMS haricinde eczanelerden ücretli ya da ücretsiz maske alınamayacağını dile getiren Özdemir vatandaşların eczanelerden maske temin ederken sosyal mesafeye dikkat etmeleri konusunda da uyardı.

KALİTESİNDEN BİZ SORUMLU DEĞİLİZ

Maskalarin temin sıkıntısından ve kalitesinden eczacıların sorumlu olmadığını belirten Özdemir, “Sağlık Bakanlığı Denizli’ye gönderdiği maske sayısı kadar kişiye yetecek SMS atıyor bunu onların sistemi yaptığı için eczacınız bilemez. Eczacınız maske kalmadı, dediyse güveniniz ve önerilerine göre hareket ediniz. Maske konusunda süreklilik sağlık bakanlığının takibinde olup ilimize sürekli ücretsiz maske tedariki için eczacı odamız istekte bulunmaktadır. Gelen maskelerin şeklinden kalitesinden ve sıkıntılarından eczanelerimiz sorumlu değildir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

yusuf selçuk   -  Bağlantı 20 Nisan 2020, 15:53

ptt ye basvuralı 15 gün oldu
ne maske geldi
ne mesajla kod geldi

ondan sonra pazara markete maskesiz girmek yasak
nasıl olcaksa

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu