REKLAMI GEÇ

Sosyal medya üzerinden ucuz ekmek kampanyası

Sosyal medya üzerinden ucuz ekmek kampanyası

Makine Mühendisi Deniz Sevinç, tüketicilerin temel gıda maddesi ekmeği daha ucuz fiyatla alabilmesi için, Denizli’de Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bir üretim tesisi kurulması amacıyla sosyal medya üzerinden kampanya başlattı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 2 Aralık 2015 Çarşamba, 14:40

Metropol kentlerde yaygın olan “Halk Ekmek” uygulamasının Denizli’de de bir örneğinin gerçekleştirilmesini ve buna Büyükşehir Belediyesi’nin öncülük etmesini sağlamak amacıyla sosyal medyada “Halk Ekmek kurulsun” isimli kampanya başlatıldı.

Asgari ücretin 1.300 lira olması tartışılırken su, elektrik ve ekmeğe zam yapılmasının vatandaşları zorda bıraktığını vurgulayan Makine Mühendisi Deniz Sevinç, vatandaşların daha ucuza ekmek alabilmesine öncülük etmek üzere “Halk Ekmek kurulsun” kampanyasının stardını verdi.

“BARİ UCUZ VE NİTELİKLİ EKMEĞE UCUZ ULAŞALIM”
Başlattığı kampanyanın karşılık bulduğunu ve destek gelmeye başladığını belirten Deniz Sevinç, “Bizim temel besin maddemiz ekmek. Suyu pahalı içiyoruz, elektriği pahalı kullanıyoruz, bari dar gelirli vatandaşlarımız temel besin maddesini ucuza ulaşabilsin istedim. Kampanyayı da bu amaçla başlattım. Aslında bu fikir arkadaşlar arasında konuşurken ortaya çıktı. Emek almak, evine ekmek götürebilmek herkesin ortak kaygısı. İşte vatandaşların nitelikli ve ucuz ekmeğe ulaşabilmesi için İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde olduğu gibi, Denizli Büyükşehir Belediyesi de Halk Emek Fabrikası kurmalıdır. Sosyal belediyeciliğinin gereği budur” dedi.

“İMZA KAMPANYASINA DÖNÜŞEBİLİR”
Kampanyaya katılmak için “https://www.change.org/p/denizli-büyükşehir-belediyesi-denizli-de-halk-ekmek-kurulsun” adresi yazılmasının yeterli olduğunu kaydeden Sevinç, “Kampanya gelen tepkilere göre devam edecek. Belki sosyal medya üzerinden başlattığımız kampanya, imza kampanyasına da dönüşebilir. Şimdilik hem Büyükşehir Belediyesi’nden hem de vatandaşlardan gelen tepkileri ölçüyoruz. Ancak, şu ana kadar destek anlamında çok güzel geri dönüşler alıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

ones   -  Bağlantı 3 Aralık 2015, 13:43

ekmek daha 10 gün önce 50 kuruşa satılırken hiç kimse fırıncılık sektörünü düşünmüyordu bütün illerde 1 lira olan ekmek normal fiyatına gelince hemen klasik halk ekmek naraları yükselmeye başladı. Suya da %25 zam geldi bu neden dillendirilmiyor?

MEHMET   -  Bağlantı 3 Aralık 2015, 09:35

zengin fırın cılara ayıp olur onun için kurmazlar belediye ancak göstermelik işler yapar anlayan anladı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu