REKLAMI GEÇ

Sosyal mesafe denetimleri site içlerinde de yapılacak

Sosyal mesafe denetimleri site içlerinde de yapılacak

Denizli İl Hıfzısıhha Meclisi, yeni kararlar aldı. Buna göre, sokakta olduğu gibi site içi gibi özel alanlarda da denetimler yapılacak, 20 yaş altı özel çocuklar yakınları denetiminde hava almaya çıkabilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Nisan 2020 Cuma, 17:58

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Vali Hasan Karahan başkanlığında Kovid-19 önlemlerini görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Meclis yeni kararlar aldı.

ÖZEL ÇOCUKLARA ÖZEL İZİN
Buna göre; 20 yaş altına getirilen sokağa çıkma yasağı esnetildi. Kendi ihtiyacını tek başına göremeyen, otizm, ağır mental retardasyon, down sendromu gibi tanısı konmuş çocukların, uzun süre kapalı alanda kalmasının ruhsal ve fiziksel olarak sağlıklarını etkileyeceği düşüncesiyle dışarı çıkmalarına izin verildi. Meclisin kararı gereği, bu yönde raporu bulunan aileler çocuklarını sosyal mesafe kurallarına uymak kaydıyla belirli süre dışarıya çıkarabilecek.

SİTE İÇİ GİBİ ÖZEL ALANLARA DENETİM
Meclisin kararı gereği; Kolluk kuvvetleri denetimi sıklaştırıp genişletecek. Meclis, polise; tıpkı kent meydanları ve parklarda olduğu gibi, site içi türü özel alanlara da denetim yetkisi verdi.

Öte yandan firmalara müşterileri için de maske temin edileceği belirtilirken, organize sanayi bölgesi ve dışındaki fabrikalarda hijyen kurallarını işyeri doktorunun sağlaması karara bağlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu