REKLAMI GEÇ

“Su tahsilatını biz yapalım”

“Su tahsilatını biz yapalım”

Sevindik Mahallesi Muhtarı Yaşar Beşparmakkaya, muhtarların ekonomik anlamda zor günler yaşadığını belirterek, “Belediye’nin su tahsilatını muhtarlar yapsın, bunun karşılığında bize, hane başına cüzi bir miktar ödensin” dedi.

/ DENİZLİHABER / 20 Temmuz 2009 Pazartesi, 20:36

Mahallenin her türlü sorunuyla ilgilenmek durumunda olan muhtarların büyük sıkıntı içinde olduğunu kaydeden Sevindik Mahallesi Muhtarı Yaşar Beşparmakkaya, “Halkın oylarıyla seçilmiş insanlar olarak, büyük sorunlarla mücadele etmek zorundayız. Ne resmi günlerde ne de kutlama günlerinde muhtarlarımız adına basında kutlama yazısı dahi göremiyoruz.
Kendimizi sahipsiz görüyoruz. Bizler de seçilmiş insanlarız ne Denizli’de sahip çıkan var ne de Ankara’da” dedi.
‘Muhtarlık binasının masrafını bile karşılayamıyoruz’
Devletin muhtarlara ayda sadece 308 lira maaş ödediğini vurgulayan Beşparmakkaya, “Muhtarlık binamızın masrafını çok zor çıkarıyoruz. Evrak işlerinden istediğimiz ücret nedeniyle, vatandaşlarımızla bazen istemeyerek de olsa tartışıyoruz. Büromuzun kapısını sabah açıp akşam kapatmak zorundayız. Maaşımız 308 TL. Bağ-Kur primini kendimiz ödüyoruz. Bu sıkıntılarımızı milletvekillerimiz duysun bizlere yardımcı olsunlar. Maaşlarımız düzelsin ve vatandaşlarımızdan aldığımız evrak ücretleri derhal kaldırılsın. Bizler de seçilmiş insanlarız. Vatandaşlarımız ile her an iç içeyiz, evrak ücreti gerçekten sıkıntı oluyor” dedi.
Muhtarların ekonomik sorununun çözülmesi için Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’den yardım isteyen Beşparmakkaya, “Mahallemizin su tahsilatlarını belediyemiz adına biz yapalım. Hane başına bize cüzi bir miktar verilsin. Bu belki, muhtarların ekonomik sıkıntısının çözümünde bir rol oynayabilir. Vatandaşlarımızdan aldığımız evrak ücretini kaldırmak şartıyla bu konuya sıcak bakmasını diliyoruz. Yoksa ne devletimiz bizim sorunlarımızı ortadan kaldıracak ne de vatandaşımız evrak ücretinden kurtulacak” diye konuştu.
Nüfus Müdürlüğü’nün noter uygulamasını da eleştiren Beşparmakkaya, “Ayrıca, adres değişikliği sırasında, nüfus müdürlüğünün vatandaşlarımızı notere göndermesi, biz muhtarlara itimatsızlık olduğunu gösteriyor. Bu da bizi üzüyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu