REKLAMI GEÇ

Sudan Bankalar Birliği Zirvesi Denizli’de yapıldı

Sudan Bankalar Birliği Zirvesi Denizli’de yapıldı

Türkiye ile ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla bir dizi temaslarda bulunan Sudan finans sektörünün temsilcileri, zirve toplantısını da Karahayıt’ta gerçekleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Kasım 2016 Pazartesi, 11:43

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
Sudan finans sektörünün önde gelen isimleri, Karahayıt’taki Colessea Termal Otel’de yapılan Sudan Bankalar Birliği Zirvesi’nde bir araya geldi. Sudanlı temsilcileri AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ağırladı.

denizli-sudanli-bankacilar-denizli-de-agirlandi-1

Afrika Teknokent Başkanı Osama Rais’in başkanlık yaptığı toplantıya; Sudan Cumhurbaşkanı Müsteşarı Tarig Hag Ali Elamin Mohamed, Total Qualitycentre Genel Müdürü Eltayeb Ibrahim Ali Asal, Agriculture Bank of Sudan Genel Müdür Yardımcısı Abdelgader Osman, Sudan Bankalar Birliği Genel Sekreteri Magzoub Gali Mohamed Ahmed, Faisal Islamic bank HR Müdürü Kamal Abdelrahman Hassan Mohamed, Sosyal Kalkınma Bankası Genel Müdürü Elzain Omer Elhado Omer ile çeşitli bankaların finans temsilcileri katıldı.

Sudan’ın önemli bir ticari ilişki içerisine gireceklerini dile getiren Milletvekili Şahin Tin, “Sudan finans sektörünün önde gelen isimlerini ağırladığımız bu toplantının ilimiz ticaretine güç katacağına inanıyorum. Türkiye olarak Sudan’la iki kardeş ülkeyiz. Sudan bizim dostumuz. Müslümanlar siyasi, ekonomik, ticari, kültürel ve sosyal alan gibi konularda kısaca her alanda birlikte hareket etmeli, güçlerini birleştirmelidir. Türkiye’deki ve Sudan’daki kardeşlerimiz güç birliğini artırması gerekiyor. Müslümanlar yönetilen değil, yöneten bir konumuna ulaşmalı ve lider olmalıdır” dedi.

Türkiye’nin İslam coğrafyasındaki ülkelerle işbirliği yaparken, sadece kendisinin kazandığı bencil bir modeli değil, ekonomi literatüründe “kazan kazan” olarak adlandırılan model üzerine bir iş birliğini benimsediğini aktaran Tin, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Sudanlı yetkililerin desteklerinin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Toplantı’da konuşan Sudan Cumhurbaşkanı Müsteşarı Tarig Hag Ali Elamin Mohamed, Türkiye’yi lider ve model ülke olarak gördüklerini söyledi. Müsteşar Tarig, “Türkiye’nin son 15 yılda gerçekleştirdiği hamlelerle bir nevi ekonomik mucizeler gerçekleştirdiğini görüyoruz. Sudan olarak Türkiye’nin bu tecrübesinden istifade etmek istiyoruz. Yapılan bu toplantının iki ülke ilişkilerine katkı sunacağını düşünüyorum. İslami ekonomik model de önemli bir çalışma merkezi olması beklenen İstanbul finans merkezi konusunda da birlikte yol almak bize önemli bir katkı sağlayacaktır. Ayrıca ev sahipliği içinde Denizli Milletvekili Şahin Tin’e teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu