REKLAMI GEÇ

Taksicilerden Büyükşehir Belediyesi’ne ‘Teşekkür’

Taksicilerden Büyükşehir Belediyesi’ne ‘Teşekkür’

Denizli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi ve korsan taksinin önüne geçilmesi için taksi duraklarını birleştirdi. Denizli’yi 14 bölgeye ayırarak duraklaştıran Büyükşehir Belediyesi’ne taksicilerden ‘Teşekkür’ geldi.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 13 Eylül 2018 Perşembe, 10:29

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek olacak bir projeye daha imza atarak 371 adet ticari taksinin çalışma sistemlerini yeniden düzenlemişti. Korsan taksi gibi taksi esnafının da birçok sorununa çözüm olacak yeni düzenleme ile Denizlililerin ticari taksilere ulaşımı da kolaylaştırdı. Denizli Büyükşehir Belediyesi, haksız rekabetin de önüne geçerek taksi esnafının haklarını korudu, taksicilerden belediyeye ‘Teşekkür’ geldi.

Demokrasi Taksi Durağı’nda çalışan Habib Abaş, uygulamadan memnuniyetini dile getirdi. Abaş, mağduriyetin giderildiğini belirterek, “Burada 4 durak birleşti. 13 taksi varken 36’ya çıktı. Büyükşehir Belediyesi 14 bölgeye ayırdı. Biz buralarda dönüşümlü çalışıyoruz. Duraklar yapalı 30 yıl geçmiş. 30 yıl öncesinde de Pamukkale Üniversitesi yoktu, orada resmi taksi durağı da yoktu. Albayrak meydanı yoktu, Adliye yoktu. Şimdi buralara taksi verilmek zorunda, insanların ihtiyaçları var. Daha önce üniversitenin orada gayri resmi taksiler bulunurdu. Şimdi resmileşti. Eskiden sistem yoktu, şimdi düzenli bir şekilde çalışıyoruz. Potansiyele göre taksi verdiler. Koran taksiciliğinin de önüne geçilmiş oldu” dedi.

Kongre Kültür Merkezi’ne ana durak yapılması ile sistemin daha da oturacağını söyleyen Abaş, “Durak üzerinden dağılacağız. Herkes kendi mıntıkasına bakacak. Daha önce hepimiz yola çıkar, telefon çalarsa bakacak kimse olmazdı. Olsa da araba bulamazdık, vatandaş mağdur olurdu. Yeni sistemle arayan her vatandaş taksi bulabilecek. Biz Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yeni düzenleme kapsamında, taksi esnafının isteği üzerine gönüllük esasına göre bölge değişimi talep eden 76 taksi esnafı için noter huzurunda kura çekilişi yapılmıştı. Ancak sirkülasyonun az olduğu yerlerde halen bölge değişikliği talep eden taksicinin de mevcut olduğu belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Nisan 2024 Salı 14 31Az Bulutlu
17 Nisan 2024 Çarşamba 12 29Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Parçalı Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 28Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 28Gökgürültülü Sağanak Yağışlı