REKLAMI GEÇ

TAM 7 YIL GEÇTİ

TAM 7 YIL GEÇTİ

Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu ve Denizli Ziraat Odası Başkanı Haldun Tellioğlu’nu aramızdan ayıran korkunç kazanın üzerinden tam 7 yıl geçti. Korkunç kazada Tellioğlu olay yerinde can verirken, Vali ağır yaralanmıştı.

/ DENİZLİHABER / 8 Eylül 2010 Çarşamba, 18:19

Tarih 2 Eylül 2003, saatler ise yaklaşık olarak 15.00’i gösterdiğinde Ankara’dan gelen haber Denizli’yi yasa boğdu. Dönemin Denizli Valisi olan ve Efsane Vali olarak anılan Recep Yazıcıoğlu ve Denizli Ziraat Odası Başkanı Haldun Tellioğlu’nu taşıyan otomobil, Ankara yakınlarında kaza yapmıştı. Meydana gelen kazada Tellioğlu olay yerinde yaşamını yitirirken, Vali Yazıcıoğlu ağır, şoför Berkant Korkut ise hafif yaralı olarak Trafik Hastanesi’ne kaldırıldı.

Vali Yazıcıoğlu bu korkunç kazanın ardından ancak 3 gün direnebildi. 5 Eylül 2003 günü beyin ölümü gerçekleşen efsane Vali’nin naşı 11 Eylül 2003’te Söke’de toprağa verildi. Vali Yazıcıoğlu’nun ölümü yalnızca Denizli’yi değil tüm ülkeyi yasa boğdu.

Vali Yazıcıoğlu, ölümünden 6 yıl öncede benzer bir kaza geçirmişti. Görev yaptığı Erzincan’dan yine Ankara’ya doğru yola çıkan Vali’nin makam otosu bir kamyonla çarpıştı. Kazada Vali Yazıcıoğlu ile koruma polisi Alaattin Haberal yaralanırken, makam şoförü Nurettin Satılmış hayatını kaybetmişti.
Vali ve Tellioğlu’nu Ankara’ya götüren Mercedes marka otomobil Haldun Tellioğlu’na aitti. Aracı ise Ziraat Odası’nın çaycısı kullanıyordu. Tek taraflı kazanın ardından akıllara Yazıcıoğlu’nun yine bir trafik kazasında kaybettiğimiz yakın dostu, Türk siyasetinin önemli isimlerden Adnan Kahveci geldi. Ve bu iki dostun sonuna yönelik rastlantı, olayda bir sabotaj ihtimali iddialarını da gündeme getirdi. Yakınlarda gösterimi gerçekleştirilen ve Yazıcıoğlu’nun yaşamını konu eden “Vali” isimli filmin sonunda da kazanın bir sabotaj gerekçeli olabileceği vurgusunun yapılması, gündeme yeniden benzer iddiaları taşıdı.
Kazada yaşamını yitiren bir diğer önemli isim olan Haldun Tellioğlu ise Vali Yazıcıoğlu’nun beyin ölümünün gerçekleştiği gün sevenleri, akrabaları ve kent sakinleri tarafından son yolculuğuna uğurlanmnıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu