REKLAMI GEÇ

Tavas’a katı atık bertaraf tesisi kurulacak

Tavas’a katı atık bertaraf tesisi kurulacak

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin oy birliği, Tavas’a kurulacak Katı Atık Bertaraf Tesisi için İller Bankası’ndan 8 milyon lira kredi kullanma kararı aldı. Kurulacak tesisinden 5 ilçe yararlanacak.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 16 Şubat 2016 Salı, 18:56

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantılarını tamamladı. Toplantının son birleşiminde çoğunluğunu imar değişikliğinin oluşturduğu 25 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

denizli-buyuksehir-belediye-meclisi-kati-atik-ic

KATI ATIK İÇİN 8 MİLYONLUK BORÇLANMA
Gündem maddelerinin ilkini Tavas-Kale-Beyağaç ilçeleri Katı Atık Bertaraf Tesisi işlerinde kullanılmak üzere İller Bankası’ndan 8 milyon lira kredi kullanılması için Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın borçlanma yetkisi talebi görüşüldü.

Mecliste oy birliği ile kabul edilen maddeye göre, Tavas-Kale-Beyağaç Katı Atık Bertaraf Tesisi inşaatının en kısa zamanda başlanacağını belirten Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, bu tesisten Acıpayam ve Serinhisar’ın taşıma yöntemiyle yararlanacağını açıkladı.

SERİNHİSAR’A 36.5 MİLYONLUK YATIRIM
DESKİ’nin Su, Kanalizasyon ve Altyapı Projesi (SUKAP), kapsamında gerçekleştireceği Serinhisar kanalizasyon ve yağmursuyu inşaatı için kullanılacak olan 18 milyon 349 bin liralık İller Bankası Kredisi için Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın garantörlüğü Meclis’te oy birliği ile kabul edildi. Proje hakkında bilgi veren DESKİ Genel Müdürü Mahmut Güngör, “İlçenin tamamını kapsayan çalışma SUKAP projesi kapsamında gerçekleştirilecek. Toplamda 36 milyon 698 bin liralık yatırımın yüzde 50’sini Bakanlık karşılayacak. Yüzde 50’lik kısmını ise DESKİ olarak İller Bankası’ndan kredi alacağız. Serinhisar Kanalizasyon ve Yağmur suyu hattı ihalesini en kısa zamanda gerçekleştireceğiz” dedi.

AİLE MEZARLIĞINDA SINIRLAMA
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülen bir diğer konu ise Mezarlıklar Yönetmeliği’ndeki değişiklik idi. Yönetmeliğin, Denizli Belediyesi Mezarlıklar Yönetmeliğinin, Büyükşehir Belediyesi Mezarlık Yönetmeliği olarak değiştirildiğini belirten Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, “Mezarlık Yönetmeliği değişikliğinde yapılan bir diğer değişiklik ise, 3 kişilik olarak belirlenen aile mezarlığı, 2 kişi ile sınırlandırılması oldu. Ayrıca gayrimüslimlerin mezarlığı ile ilgili yaşanabilecek sıkıntıları ortadan kaldırmak için düzenleme yapıldı” açıklamasında bulundu. Gündem maddesi, oy birliği ile kabul edildi.

MECLİS İLKİ OYLADI
Büyükşehir Belediye Meclisi, bir ilki gerçekleştirdi. Büyükşehir Yasası ile mahalle olan Bozkurt Alikurt köyü için, 1/5binlik imar planını değişikliği mecliste oylandı. CHP’li Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, “Bugün bir ilki oyluyoruz. Büyükşehir Yasası ile köy statüsünden mahalleye dönüşen Alikurt Mahallesi için 1/5 bin ölçekli nazım imar planını oyluyoruz. Sıfırdan bir köy oluşturacağız” dedi.
Alikurt Mahallesi 1/5 binlik nazım imar planı Meclis’te oy birliği ile kabul edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu