REKLAMI GEÇ

Teleferikle 1 günde 8 bin 348 kişi taşındı

Teleferikle 1 günde 8 bin 348 kişi taşındı

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Teleferik Tesisleri ve Bağbaşı Yaylası, dün rekor ziyaretçi sayısına ulaştı. Havanın açık ve güneşli olmasıyla birlikte teleferiğe akın eden 8 bin 438 kişi, kabinlerle bağbaşı Yaylası’na taşındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Şubat 2016 Pazartesi, 14:44

Kentte yeni bir ziyaret ve gezi alanı oluşturan Büyükşehir Belediyesi Teleferik Tesisleri ve Bağbaşı Yaylası, ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor. Okulların yarıyıl tatiline girmesini fırsat bilen Denizlililer, geçen yılın ekim ayında hizmete açılan Teleferik Tesisleri ve Bağbaşı Yaylası’na koştu. Pazar günü 8 bin 348 kişi teleferikle yaylaya çıktı.

denizli-teleferik-1-gunde-8-bin-kisi-ziyaret-etti-ic-2

Şehrin stresinden uzaklaşmak isteyenler için alternatif bir yer haline gelen karla kaplı Bağbaşı Yaylası’na gidenler, farklı bir gün geçirmenin keyfini yaşadı. Yoğun ilgi ile birlikte ortaya renkli görüntüler de çıktı. Karın keyfini en çok çocuklar çıkardı. Kartpostallık manzarada 7’den 70’e binlerce kişi kartopu oynadı.

denizli-teleferik-1-gunde-8-bin-kisi-ziyaret-etti-ic

“İLGİ DOĞRU İŞ YAPTIĞIMIZIN GÖSTERGESİ”
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, açıldığı günden bu yana ziyaretçilerin yoğun ilgisini çeken Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’nın doğru bir yatırım olduğunu söyledi. Zolan, “Denizli’ye alternatif turizm anlamında yeni bir soluk getiren Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, sadece Denizli’nin değil bölgenin cazibe merkezi oldu. Yaptığımız yatırımların halkımız tarafından beğenilmesi ve sahiplenilmesi bizi mutlu ediyor. Vatandaşlarımızın bu ilgilisini görünce ne kadar doğru bir iş yaptığımızın da gösteriyor” dedi.

denizli-teleferik-1-gunde-8-bin-kisi-ziyaret-etti-ic-1

“DENİZLİ’NİN TURİZMİNE KATKI SUNUYOR”
Denizli’nin turizm anlamında önemli bir yatırım kazandığını kaydeden Zolan, “Biz buradaki tesisleri hayata geçirdiğimizde olaya sadece teleferik olarak bakmadık. Teleferik bu işin sadece bir ayağı. Bunun bir diğer ayağında Bağbaşı Yaylası var. Vatandaşlarımız 1.400 metreye teleferikle Denizli manzarasını izleyerek çıkıyor. Sonrasında ücretsiz servislerimizle Bağbaşı Yaylası’na geliyor. Orada bambaşka bir ortam var. Yayla havasını içinize çekiyorsunuz ve Büyükşehir Belediyesi’ne ait tesislerimizde güzel bir gün geçiriyorlar. Denizli merkezde kar yokken yaylada ziyaretçiler karın keyfini çıkarıyor. Bungalov evlerimizde konaklayabiliyorlar. Buda Denizli turizmine önemli katkılar sunuyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu