REKLAMI GEÇ

Terör saldırısına lanet yağdı

Terör saldırısına lanet yağdı

İstanbul’da yılın ilk saatlerinde bir gece kulübüne uzun namlulu silahla düzenlenen terör saldırısında 39 kişi hayatını kaybetti, 69 kişi de yaralandı. Türkiye’yi yasa boğan terör saldırısına tepkiler artıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Ocak 2017 Pazar, 13:46

Türkiye 2017’ye hain bir terör saldırısının şokuyla girdi. İstanbul’da ünlü bir gece kulübüne düzenlenen terör saldırısında biri polis 39 kişi hayatını kaybetti, 69 kişi de yaralandı.

KAZIM ARSLAN: “ACIMIZIN TARİFİ YOK”
Saldırıya tüm Türkiye’de lanet yağdı. CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan “Acımızın tarifi yok” dedi. Terör saldırısı nedeniyle bir açıklama yapan Arslan, “Bu gece, yılın henüz ilk saatinde ülkemizin nefes almasına tahammül edemeyen terör hain yüzünü Ortaköy’de gösterdi. Yılbaşı eğlencesini kana ve kabusa bulayan hain terörü lanetliyor, şiddetle kınıyorum. Biz, yılbaşlarında ilk doğan bebek haberlerini dinlemeye alışkınken, ne oldu da ölüm sayılarını duymaya “alışmak” zorunda bırakıldık? Yine acıların ve gözyaşlarının içinde yeni yıla girdik. Acımasız terör yine canımızı yaktı. Hala sorumlular iş başındaysa soruyorum: Kimdir bu ülkenin sahibi? Yüzümüzdeki yeni yıl umuduna daha ilk saatinde düşman kesilen hain terörü kınıyorum. Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza, şehitlerimize Allah’tan rahmet, ulusumuza başsağlığı diliyorum” dedi.

OSMAN ZOLAN: “AŞAĞILIK TERÖR SALDIRISINI NEFRETLE KINIYORUM”
2017 yılına girdiğimiz ilk saatlerde yeni yılı kutlayan insanlara yönelik vahşi bir terör saldırısı düzenlendiğini kaydeden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan İSE, “Yapılan bu alçakça saldırı sadece ülkemize değil bütün insanlığa kast etmektedir. Bu aşağılık terör saldırısını bütün insanlık adına nefretle lanetliyorum” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin aşağılık terör örgütleriyle dört koldan mücadele ettiğini belirten Başkan Zolan, “Ülkemiz çok sayıda terör örgütüyle savaş vermektedir. Bu örgütlerin içerideki ve dışarıdaki destekçileri, hain maşalarıyla Türkiye’ye ilan ettikleri vekalet savaşını kaybedeceklerdir. Dirayetli hükümetimiz, güçlü ordumuz, cesur polislerimiz ve kahraman halkımız ile hep birlikte topyekün mücadele ederek bu şeref yoksunu terör örgütlerini ve destekçilerini acımasızca yok edeceğiz” diye konuştu.

Terör saldırılarının Türkiye ve Türk milletini asla yıldıramayacağının altını çizen Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Yeni yılı kutlamak için eğlenmeye giden masum vatandaşlarımıza yapılan bu adi saldırı, insanlık tarihinin utanç sayfalarına eklenmiştir. Böyle aşağılık vahşi saldırıların son olması temennisiyle; hayatını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”

MÜJDAT İLHAN: “KORKMUYORUZ, HER GÜN BİRAZ DAHA ÖFKELENİYORUZ”
Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan da yaptığı açıklama ile İstanbul’da yaşanan terör saldırısını lanetledi.

İlhan, “Yeni umutlarla başlamayı hayal ettiğimiz yeni bir yıla bizi kabusla uyandıran hastalıklı düşüncenin; kendi dizaynı olan yaşam tarzını dayatma gayretinin maalesef son bulmayacağının da tanıklığını ediyoruz. Sorun şu ki; yaşanan tarifsiz acılardan, geri getirilemez hayatlardan, onarılamaz travmalardan bir türlü ders almıyoruz. 39 canımızın alındığı bu karanlık saldırının faillerinin tek başına terörizm olmadığının, ona yaşam koşulları taşıyan her türlü iki yüzlü siyasetin, özlem ve istek duyan gerici düşüncenin, temellerine dinamit koymak için müthiş bir kararlılıkla savaşan Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarının, kendi inancından başka inancı kabul etmeyen, gelişmeye ve öğrenmeye asla açık olmayan kara cehaletin de bu dehşet verici cinayetin sorumluları arasında olduğunu düşünüyoruz. Yeni yıldan belki de haftalar önce ‘kutlama’ yapılmaması gerektiği yönündeki sistematik dizayn girişiminin sadece sosyal medya ile sınırlı kalmadığı, o malum kıyafetleri ile kent meydanlarında insanlara broşürler dağıtarak dini duygularını sömürmek sureti ile karşı bir kamuoyu oluşturma içine girenlerin varlığı apaçık görüldüğü halde buna engel olmayan kurumların da bu katliamda sorumlu olduğuna inanıyoruz. Ne bizler ne de Türk Milleti asla kafasını kuma gömmedi… Yaşanan her gelişmeyi dikkatle takip ediyor, olan biteni tüm kısıtlamalara, tüm bilgi paylaşımı engellerine rağmen biliyor ve anlıyoruz… Korkmuyoruz… Her gün biraz daha cesaretleniyor, biraz daha öfkeleniyoruz” dedi.

MÜJDAT KEÇECİ: “TERÖR SALDIRISI YILIMIZI İLK GÜN KARARTTI”
Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ise, “Yeni umutlarla girdiğimiz 2017’nin ilk saatlerinde yine bir terör saldırısıyla birçok masum vatandaşımızı kaybettik. Yine insanlığın huzuruna kanlı ellerini süren terör, yılımızın ilk gününü kararttı. İstanbul’daki bir gece kulübünde gerçekleştirilen terör eylemi sonucu; 1’i polis 39 vatandaşımız hayatını kaybetti. Aldığımız acı haber yüreğimizi burktu. Biz hep birlikte huzur içinde yaşadığımız bir ülke istiyoruz. Ancak ne yazık ki kana susamış ve insanların en doğal hakkı olan yaşama hakkını elinden alan insanlıktan nasibini almayanlar, tüm insanlığa kan kusturuyor. İnsani duyguları hiçe sayarak masum insanların, yarınlarını ve umutlarını çalıyorlar. 2017’ye böyle kötü bir haberle başladığımız için çok üzgünüm. Gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim” dedi.

YUSUF GARİP: “MİLLETİMİZİ SINAMAYA ÇALIŞARAK SONUCA ULAŞAMAYACAKLAR”
Milliyetçi hareket Partisi (MHP) Denizli belediye Meclisi Grup Başkanvekili Av. Yusuf Garip, hainlerin bu milleti acılarla sınamaya çalışarak sonuca ulaşamayacaklarını söyledi.

İstanbul’da yılbaşı gecesi bir gece kulübüne düzenlenen saldırıyı kınayan Garip, “Ülkemizin 2016 yılını henüz uğurlayıp, 2017 yılına merhaba dediği ilk dakikalarda geride bırakıp unutmak istediğimiz tüm acılara inat, hain terör kalleş yüzünü bir kez daha göstermiş, bir gece kulübünde yeni yılı karşılayan insanlara yapılan saldırı neticesinde 39 kişi hayatını kaybetmiş, 65 kişi ise yaralanmıştır. Sivillere saldırmak alçaklığınızın seviyesini de göstermektedir. Başımız sağ olsun. Genç yaşlı, erkek kadın, çoluk çocuk demeden gözlerini karartarak insanlara saldıran terör örgütlerinin daha bu yılın ilk dakikalarında yaptıkları alçak saldırı ülkemizi zor bir yılın beklediğini ve terör örgütlerinin boş durmayacağını bizlere göstermiştir. Bu hain saldırıyla, son dönemlerde ülkemizin birlik ve beraberliğine yönelik olarak yapılan girişimlere bir yenisi daha eklenmiştir. Acılar yaşatarak bizleri bölmeye ve ayrıştırmaya çalışanlara inat, bir ve beraber olduğumuzu tüm dünyaya ilan ediyoruz. Bu milleti acılarla sınamaya çalışarak sonuca ulaşamayacaklardır. Bu coğrafyada yaşamanın bedelini yıllardır ödeyen milletimiz, bu alçaklıklar karşısında da yılmayacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu