REKLAMI GEÇ

Teröre lanet yağıyor

Teröre lanet yağıyor

Ankara’da meydana gelen bombalı terör saldırısı tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Korkunç saldırının ardından yapılan açıklamalarda teröre lanet yağdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mart 2016 Pazartesi, 11:04

Ankara’da bombalı araçla düzenlenen çok sayıda vatandaşın ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısına tepkiler sürüyor. Denizli milletvekilleri ve belediye başkanları yaptıkları açıklamalarda terörü kınadı, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

İşte o mesajlar:

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ NİHAT ZEYBEKCİ:
“Ankara Kızılay’da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifa diliyorum. İnsanlık dışı saldırılarla masum insanlara kıyan, hayatlara kasteden caniler amaçlarına asla ulaşamayacaklar. Devletimizin terörle mücadelesinden rahatsızlık duyan kana susamış teröristler ile onlara her türlü desteği sağlayıp ülkemizi karıştırmaya çalışanlara milletimiz izin vermeyecektir. Halkımız, böyle zor zamanlarda her türlü ayrılığı bir kenara bırakıp kenetlenir. Birlik ve beraberliğinden ödün vermeyip, kurulan tuzağı boşa çıkarır. Ülkemiz üzerinde oynanmaya çalışılan tüm oyunları da bozar. Ülkemizin düzenini, vatandaşlarımızın huzurunu hedef alan bu tür hain saldırıları planlayanlar ile tetikçiliğini yapanlar, bir gün döktükleri kanda boğulacaklar. Milletimiz, bin yıllık kardeşliğinin gereği yine omuz omuza vererek, onların kaos özlemini, terörün hüküm sürdüğü bir ülke hayalini daha başlamadan bitirecektir.”

CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ KAZIM ARSLAN:
“Barış ve huzur içinde, apartmanındaki komşusundan sınırındaki komşusuna kadar saygı içinde yaşayan bir toplumdan saldırgan bir ülke olmaya, kin ve nefretle, kabadayı üslupla konuşmayı maharet sayan yöneticilerle idare edilmeye alıştırılmak isteniyoruz. Bu da yetmiyor, her gün bir terör saldırısının yaşanacağı noktaya getirildik. Böyle bir iktidar ile yakında karmaşık bir Ortadoğu ülkesi konumuna geleceğiz. ‘Yetki bende, güç bende’ diyerek muhalifleri susturmaya çalışan, çok bağırdıkça haklı olduğunu sanan, teröre taviz verdikçe ülkemize daha çok taziye acısı yaşatan bir iradesizlikle karşı karşıyayız. ‘İstihbarat var’ deniliyor, tedbir alınmıyor, bu kadar terör olayları yaşanan Başkent Ankara’yı hala Emniyet Müdür yardımcısıyla yönetmeye çalışan bir anlayış var. Bu nasıl bir iktidar anlayışıdır! Hala terör karşısında kınamanın ötesinde sözü olmayan yöneticilerle yola devam etmeye, hesap vermek yerine hedef şaşırtmaya, gündem saptırmaya alıştırılmak isteniyoruz. İstihbarat istirahate çekilmiş, Ankara’nın merkezinde son 3 saldırıda 166 can vermiş bir ülke olarak duyarsız kalmaya, her gün işe giderken endişe içinde susmaya, korkulu gözlerle yaşamaya alıştırılmak isteniyoruz. Her terör saldırısının ardından ‘önce yayın yasağı getir, sonra kına, sonra ucuz kahramanlık lafları et’ sarmalına, sorumluluk almayarak terör kısırdöngüsüne alıştırılmak isteniyoruz. Ülke çıkarını ve toplum yararını değil, körleşmiş bir kişisel menfaati öne alan bir siyasetle ülkemizi yönetmeye devam edenlerin pişkin bir edayla istifasına değil, her olaydan sonra ucuz bir devlet yönetimine alıştırılmak isteniyoruz.
Terör ülkemizin dört bir yanında cirit atarken siyasi irade göstermeyenlere “hık” diyenin içeri atıldığı ülkemizde, adalet ve güvenlik krizinin olağan sayılmasına artık katlanamayacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar, alışmayacağız, alıştırmayacağız.”

CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ MELİKE BASMACI:
“Ülkemizi kaos ve huzursuzluk ortamına sürüklemeyi amaç edinen olaylara bir yenisi eklenmiştir. Patlatılan bombalar yüzlerce vatandaşımızın ölümüne, yüzlercesinin ise yaralanmasına sebep olmuştur. Başkent Ankara’da yaşanan bu patlama bir kez daha terörün etnik köken, çoluk çocuk, kadın-erkek ayırmadığını ortaya koymuştur. Hain saldırıları gerçekleştiren, topraklarımızın bütünlüğüne kastı olan tüm terör faaliyetlerini lanetliyoruz. İnanıyorum ki; ülkemizin milli birlik ve bütünlüğünü bozmak, milletimizin bu coğrafyada huzur ve güven içerisinde yaşamasına engel olmak gibi kirli emelleri olan hiçbir odak başarıya ulaşamayacaktır. Türkiye’nin başkentinde yaşanan bu vahşet, güvenlik ve istihbarat zafiyeti açısından kaygı vericidir. Yaşananlar ülkemizde demokrasiye ve hukuka olan ihtiyacı bir kez daha ortaya koymuştur. Unutulmamalıdır ki, terörden ve kaostan beslenenler mutlaka bir gün hesap verecektir. Ülkemiz tarihinde bizi kaosa ve antidemokratik dönemlere sürükleyen karanlık olaylardan çıkarılacak dersler hafızamızdayken, bizi provoke edecek toplumsal olaylara karşı duyarlılığa, her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Bugün Ankara’da patlayan bombalar, huzura, kardeşliğe ve barışa duyduğumuz özlemi eksiltemez.”

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN:
Ankara Kızılay’da Haince düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Türkiye’nin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Geçmişte olduğu gibi bugün de Türkiye’yi bölüp parçalamak isteyen alçakça oyunlar sürüyor. Alçaklar şunu asla unutmasınlar: Bu millet Çanakkale’de, Kurutuluş Savaşı’nda sırt sırta vererek, bir karış toprağına düşman postalı bastırtmamak için binlerce şehit vermiş, hiç bir güç Türk milletinin bu onurlu ve şerefli duruşundan vazgeçirememiştir. Masum insanları hedef alan vicdansız zihniyetlerden her iki dünyada da hesap sorulacaktır. İnsanlıktan nasibini almamış terör maşalarıyla en sert şekilde mücadeleye devam edileceğinden kimsenin kuşku duymaması gerekiyor. Menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜRLESİN:
“Ankara’da Kızılay Semtinde gerçekleşen terör saldırısını şiddetle lanetliyor, bu menfur saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve yüce Türk milletine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Alçakça gerçekleştirilen saldırıda teröristler masum vatandaşlarımızı hedef aldılar. Vicdandan yoksun, insanlık dışı bu saldırı, ülkemizin bütününe, birlik ve beraberliğimize ve demokrasimize yapılmıştır. Genelinde ise bu saldırı insanlığa yapılmış bir saldırıdır. Ankara’daki bu menfur saldırıyı yapan canileri, yaptıran ve destekleyenleri Rabbim Kahhar ismiyle kahretsin. Ancak herkes şunu bilsin ki; bu millet binlerce yıldır bir arada barış ve huzur içinde yaşamıştır. Bundan sonra da öyle olacaktır. Terörle mücadelemiz asla hiçbir şekilde taviz vermeden sonuna kadar devam edecektir. Bu alçak saldırıyı gerçekleştirenler Türk milletine hesap verecekler, terör dize getirilecektir. Acımız ve öfkemiz büyüktür ama Milletimiz birbirine kenetlenerek bu zor günleri de elbette geride bırakacaktır. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum.”

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI MUHAMMET SUBAŞIOĞLU:
“Pazar akşamı ülkemizin kalbinde, başkentimiz Ankara’da hain bir terör saldırısı gerçekleşti. Bu hain saldırıda yine çok sayıda masum kardeşimiz hayatını kaybetmiş ve yüzlerce vatandaşımız yaralanmıştır. Hainler yine ülkemizin birliğine ve bölünmez bütünlüğüne bir kez daha alçakça saldırmıştır. Bu hain saldırı milletimizi derinden sarsmış ve üzmüştür. Bilinmelidir ki; ülkemizin birliğine ve bölünmez bütünlüğüne yapılan bu haince saldırılarla hain terör örgütü istediği sonuca ulaşamayacaktır. Terörle mücadelemiz devam edecektir. Bu duygu düşüncelerle saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dilerim.”

DTO BAŞKANI, TOBB YÖNETİM KURULU ÜYESİ NECDET ÖZER:
“Terör çirkin yüzünü Ankara’nın merkezindeki Kızılay’da göstermiştir. Bu olaylar, Türkiye’nin huzur ve güvenliğini hedef almaktadır. Masum insanların öldürülmesinin hiçbir haklı sebebi olamaz. İnsanları korkutarak, gözdağı verdiğini düşünenler yanılmaktadır. Çünkü bu millet, Kafkas Cephesi’nde de Çanakkale Cephesi’nde de omuz omuza mücadele ederek, düşmanla savaşmış ve sonunda da kardeşçe elbirliğiyle ülkemizi selamete kavuşturmuştur. Dolayısıyla da dün vatanını düşmana bırakmayan bu millet, terör belasına da boyun eğmeyecektir. İş dünyası olarak birlik, beraberlik ve huzuru bozan her türlü terör olayını ve terörü destekleyenleri lanetliyoruz. Hain saldırılar milletimizin arasına nifak sokamayacaktır. Aziz milletimiz, birlik ve beraberliğini muhafaza etmesini çok iyi bilir. Biz; tek yüreğiz, tek vücuduz. Karanlık planlarla ülkemizi karıştırmak isteyenler, dün olduğu gibi bugün de asla kirli emellerine ulaşamayacaklardır. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Allah, tüm ailelere ve milletimize sabırlar versin.”

DENİZLİ BARO BAŞKANI MÜJDAT İLHAN:
“Son zamanlarda yaşadığımız acılarımıza ne yazık ki önceki akşam bir yenisi daha eklendi. Başkentimiz Ankara’da gerçekleşen hain terör saldırısında, maalesef an itibariyle 37 yurttaşımız hayatını kaybetmiş ve yüzlerce yurttaşımız da yaralanmıştır. Her kanlı terör saldırısından sonra olduğu gibi kalbimiz bir kez daha parçalandı, canımız bir kez daha yandı, bir kez daha insanlığımızdan utandık. Din, dil, ırk, yaş, cinsiyet, sınır tanımayan terörün kanlı yüzü, barışa ve huzura en çok ihtiyacımız olan şu günlerde yine kendini gösterdi. Bu saldırılarla, ülkemizin birlik ve bütünlüğünün bozulması, ulusumuza gözdağı verilmesi, yurttaşlarımızın korkutulması ve yıldırılması; can güvenliğimizin tehlikeye düşürülmesi, ulusal ve uluslar arası barışımızın bozulması istenmektedir. Ancak Türk ulusu bu alçak, kalleş saldırılardan yılmayacak, terör oyunlarına alet olmayacak ve teröre geçit vermeyecektir. Ankara’da meydana gelen hain terör saldırısını nefretle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, terörü bir kez daha şiddetle lanetliyoruz. Bu menfur saldırının sorumluları bir an önce ortaya çıkmalı, kamuoyu aydınlatılmalı ve yetkililerin güvenlik ve istihbarat eksiklikleri topluma açıklanmalıdır. Denizli Barosu olarak nereden ve kimden gelirse gelsin terörle her zaman mücadele edeceğimizi, terör olaylarının durması için üzerimize düşen görev neyse yerine getireceğimizi kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu