REKLAMI GEÇ

Tiyatro Kavşağı’na neşter

Tiyatro Kavşağı’na neşter

Denizli Büyükşehir Belediyesi, şehir içi trafiğinin yoğun olduğu noktalardan biri olan Tiyatro Kavşağı’nda düzenleme çalışması başlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Kasım 2014 Salı, 14:43

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kentin ana arterlerinden Ulus Caddesi ve Lise Caddesi’nin kesiştiği, şehir içi trafiğinin yoğun olduğu noktalardan biri olan Tiyatro Kavşağı’nda, kent trafiğinin rahatlaması ve yakıt tüketimine bağlı oluşan hava kirliliğinin azaltılması için düzenleme çalışması başlattı.

Trafik yoğunluğu her geçen gün artan kavşağın döner tipi ve düşük araç yedekleme kapasitesine sahip olmasının trafik akışını olumsuz etkilediği ve uzun bekleme sürelerine yol açtığı ifade edildi. Yapılan inceleme ve simülasyon çalışmaları sonucunda Tiyatro Kavşağı’nda bulunan dönerin kaldırılması, kavşağa yaklaşım kollarındaki şeritlerin düzenlenmesi ve araçların kavşak merkezine daha yakın noktalarda bekletilmesi doğrultusunda proje tasarlandı.

Tiyatro Kavşağı’nda yeni projenin uygulanması sonucunda, kavşaktaki bekleme süreleri ve dönüş yapan araçların maruz kaldığı kayıp sürelerinin ortalama yüzde 30 seviyesinde azaltılmasını hedefleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu iyileştirme ve düzenleme çalışmalarının bir yandan trafik yoğunluğunu azaltırken öte yandan yakıt tüketimi ve hava kirliliğine de olumlu katkı sağlamasını öngörüyor.

Yorumlar

amet   -  Bağlantı 6 Kasım 2014, 08:20

bu şehrin kavşaklarının ortalarına çim ekerleya hiç anlam veremiyorum başka yer kalmadı mı da çiçeklik için bütün araçların ortasına getirip çimdikerler ?
emniyet kavşagı sümer kavşagı naıl oldu on numara oraya döner kavşak yapan çalışmayı anlamıyoru

denizlili   -  Bağlantı 5 Kasım 2014, 12:56

iki yolun kesiştiği yerdeki taş döşemeyide asfalt yapsanız iyi olacak. çünkü araçlar oraya geldiğinde taşlardan dolayı bir anda yavaşlıyor ışık yeşil yandıktan sonra akış yavaşlıyor.

bertan   -  Bağlantı 5 Kasım 2014, 08:10

darısı trafik mühendisliğinin hiç olmadığı ışık ve kavşaklara. umarım bu sayede trafik daha akıcı olurda olur, zaman ve maliyet kayıplarının önüne geçilir. özellikle akşamın ilerleyen saatlerinde fasılalı yanan ışıklar büyük kayıp nedeni

hakan   -  Bağlantı 4 Kasım 2014, 18:54

Ben hala anlamıyorum şehir içindeki önemli kavşaklarada alt geçit yapılmıyor.basit projelerle geçiştiriliyor.2sene sonra bu da yetmeyecek.raylı sistem olmadan,modern ulaşım seçenekleri olmadan vizyon kent olunmaz..

nihat   -  Bağlantı 4 Kasım 2014, 18:42

artık camlık tarafınada sıra geldi demek ki doğan demircioğlu ulus kavşağınada bir atma zamnıda geldi ayrıca trafik ışıkları cok uzun bekletiyor gereksiz yakıt israfı oluyor

ibram   -  Bağlantı 4 Kasım 2014, 15:41

güzel olur yapıldıgında birde ulucamiden kayalık örnek yola el atsanız hep çokmüş orayı asfalt yapında kurtulalım kaplanlar cami önünde kavşagıda düzenleseniz araç kuyrugu kayalık okulu geçiyo ışıklardan önceden orda saga yeşil ok vardı şıkışmıyordu

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu