REKLAMI GEÇ

Trafik kazalarına dikkat çektiler

Trafik kazalarına dikkat çektiler

Denizli Devlet Hastanesi, Pamukkale Üniversitesi ve Trafik Kazalarını Önleme Derneği Denizli Şubesi trafik kazalarına dikkat çekmek ve toplumsal duyarlılığı artırmak için bir konser düzenledi.

/ DENİZLİHABER / 23 Ocak 2010 Cumartesi, 17:48

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde verilen konsere Vali Vekili Mehmet Çapraz, PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kumsar, Trafik Kazalarını Önleme Derneği Denizli Şubesi Başkanı ve Karayolları İl Müdürü Hasan Kayıhan, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ramazan Canural ve çok sayıda davetli katıldı.

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hasan Kayıhan yaptığı açılış konuşmasında “Ülkemizin kanayan yarası olan trafik kazalarında, her yıl 10 bin vatandaşımızı kaybediyoruz. Her gün 25 kişi trafik kazasından hayatını kaybederken, 500 kişi de yaralanıyor. Hayatını kaybedenlerin yaş ortalaması 15-40 arasında olup, yetişmiş insan gücü açısından büyük bir kayıp oluşturuyor. Bunun için trafik kazalarını en aza indirgememiz, resmi ve sivil duyarlılığı artırmamız gerekiyor. Biz de dernek olarak eğitim çalışmalarını daha geniş kesimlere yaymak ve toplumun geneline ulaşmak çabasındayız. Bu olay da ortak çaba sayesinde olacaktır” diye konuştu.

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ramazan Canural ise konser ile ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan trafik kazalarına dikkat çekmek istediklerini dile getirdi. Canural, “Ülkemizde bugün işsizlik, bölücü terör ve sigara gibi önemli sorunlar var. Bu etkinliğimizde trafik kazalarına parmak basmak istiyoruz. Emniyet güçlerinin aldığı önlemler, yollardaki iyileşmeler ve eğitim seviyesinin artması sayesinde geçtiğimiz yıllara oranla trafik kazalarının azaldığını görüyoruz, ancak bu yeterli değil. Daha katedecek çok mesafemiz olmakla birlikte, bunun için toplumsal bilincin artırılması gerekiyor. Bugün, Denizli Devlet Hastanesi Türk Halk Müziği Korosu güzel bir toplumsal mesaj verecek. Onlara sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum” dedi.

PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kumsar, trafik kazalarını önlemek için eğitiminin önemine vurgu yaptı.

Vali Vekili Mehmet Çapraz da insanların temel yaşam hakkını elinden almamak için bilinçlenmenin önemini vurguladı ve herkesi trafik kurallarına uymaya davet etti.

Konuşmaların ardından yoğun iş temposuna rağmen, öğle aralarında ve iş çıkışında özverili bir şekilde koro çalışması yapan doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarının oluşturduğu Denizli Devlet Hastanesi Türk Halk Müziği Korosu, birbirinden güzel türküleri bu kez trafik kazalarına dikkat çekmek için seslendirdi. Solo türkülerin de seslendirildiği konserde koronun şefliğini Duran Peköz yaptı. Saz ekibini ise PAÜ Öğretim Görevlisi İzzettin Beştaş, Öğretmen Hüdai Akşit (Saz), DDH Çocuk Cerrahi Uzmanı Dr. Erdal Türk (Bağlama), Cumali Uz, Denizli Belediyesi Konservatuarı Müzik Öğretmeni Ersin Parım (Kaval) Biyokimya Uzmanı Dr. Serdar Derman (Ritim Saz) oluşturdu. Denizli Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edediyatı Öğretmeni Sami Alaşık ise Özay Gönlüm’ün unutulmaz şiirlerini seslendirdi.

Veli Vekili Mehmet Çapraz, konser sonrası koro üyeleri adına Koro Şefi Duran Peköz’e çiçekle teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu