REKLAMI GEÇ

Tropikal kasırga yaklaşıyor, Denizli teyakkuzda

Tropikal kasırga yaklaşıyor, Denizli teyakkuzda

Türkiye tarihinde ilk kez bir tropikal fırtına ile karşı karşıya. Mora Adası’nda başlayan ve her geçen gün güçlenerek yoluna devam eden tropikal kasırganın yönünü değiştirmemesi halinde Pazar günü Ege’yi vurması bekleniyor. Fırtına Denizli’yi de etkileyecek. En riskli ilçe ise Çameli olacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Eylül 2018 Cuma, 12:06

Mora Adası’ndan başlayan ve güçlenerek yoluna devam eden tropikal medacane Türkiye’yi de tehdit ediyor. Hava uzmanları tarafından “Kırbaç kasırgası” olarak nitelendirilen tropikal fırtınanın Pazar günü İzmir’den yurda giriş yapması bekleniyor.

Hava uzmanlarının günlerdir takip ettiği kırbaç kasırgasıyla ilgili İzmir, Aydın, Muğla, Balıkesir ve Çanakkale teyakkuza geçti. Bu illerde kriz masaları oluşturuldu, fırtınaya karşı hazırlık için önlemler alınmaya başlandı.

DENİZLİ’DE DE HAZIRLIKLAR VAR
Tropikal fırtınanın doğrudan etkilemesinin beklenmediği Denizli’de de hazırlıklar başladı. Bugün sabah saatlerinde AFAD kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda kırbaç kasırgasının olası güzergahı değerlendirildi, yönünün değişmesi halinde Denizli’yi de etkileyebileceği ifade edildi.

KASIRGANIN ÇAMELİ’Yİ VURMASI BEKLENİYOR
Sabah yapılan toplantıyı ve kasırganın Denizli’ye olası etkilerini değerlendiren AFAD Müdürü Ali Etiz, kent merkezinde bir sorun yaşanmasını beklemediklerini, ancak fırtınanın Çameli’yi etkileyebileceğini kaydetti. Çameli’de anons yapılarak vatandaşların uyarılmasının da gündeme alındığını dile getiren Etiz, şu anda görünürde tek riskli bölgenin bu ilçe olduğunu vurguladı.

EKİPLER TEYAKKUZA GEÇECEK
AFAD Müdürü Ali Etiz, sabah gerçekleştirilen toplantıda pazar günü alınacak önlemlerin bir kez daha değerlendirildiğini söyledi. Etiz, “Tropikal fırtınanın kent merkezini etkilemesini beklemiyoruz. Ancak, tropikal kasırganın yönü değişebilir. Ortaya çıkabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmak istiyoruz. Bu nedenle tüm ekiplerimiz teyakkuzda olacak. Kent genelinde belirlenen noktalara ekipler konuşlandırılacak, itfaiye ekipleri ile koordineli bir çalışma yürütülecek” dedi.

Yorumlar

sevket   -  Bağlantı 29 Eylül 2018, 11:44

ne teyakkuzu nasıl yapılcak kim yapacak teyakkuzu varmı birileri akıllı bi akıl varmı . eğer kasırga şehiri yıkıp geçerse kriz masasını bahçeye çıkarırsınız. hemen yapılabilecek olan beyniniz varsa tek şey adam gibi sokağa çıkma yasağı getirin.

Süheyla Demir   -  Bağlantı 28 Eylül 2018, 23:31

Selam,Otobüslerde monitör var fakat güzergah bilgisi verilmiyor Monitörler süs gibi.Soförün ekranının tüm monitörlere bağlanması gerekir.Tesekkürler

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu