REKLAMI GEÇ

Türbe ziyaretlerine kısıtlama, davulcuya bahşiş yasağı

Türbe ziyaretlerine kısıtlama, davulcuya bahşiş yasağı

Hıfzıssıhha Meclisi, koronavirüs önlemleri kapsamında toplandı, bir dizi önemli karara imza attı. Ramazan boyunca en çok ziyaret edilen yerler olan türbelere ziyaretlerin kısıtlanmasına karar verilirken, ramazan davulcularının bahşiş toplamaları da yasaklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Nisan 2020 Perşembe, 10:55

İl Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Hasan Karahan başkanlığında, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Sağlık Müdürü Berna Öztürk ve ilgili kurumların temsilcilerinin katılımıyla toplandı.

TÜRBELERE ZİYARET KISITLAMASI
Meclis, ramazan aylarında en çok ziyaret edilen yerler olan türbelere yönelik karar aldı. Karara göre ramazan ayı boyunca türbe ziyaretlerinin kısıtlanmasına karar verildi.

RAMAZAN DAVULCULARINA BAHŞİŞ YASAĞI
Ramazanların vazgeçilmezi olan davulculara yönelik de önemli düzenlemeler getirildi. Hıfzıssıhha Meclisi, ramazan davulcularının bahşiş almak adına evleri ziyaret, kapı zili çalmak gibi bulaş riski oluşturabilecek davranışlarını önleyebilmek için ramazan davulcularının faaliyetleri sonucu alacakları bahşişlerin tek tek vatandaşlar/haneler yerine toplu olarak yerel imkânlarla sağlanmasına karar verildi.

PİDE SATIŞI 18.00’DE BİTECEK
Ramazan süresince iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyrukları ve yoğunluğun oluşturacağı bulaş riskinin önlenmesi amacıyla fırınlardaki pide ve ekmek üretimi ile özel sipariş alımının her gün saat 18.00 itibariyle sonlandırılmasına, iftar saatlerinden sonra fırınlarda üretim, satış ve diğer hazırlık işlemlerinin devam etmesine karar verildi.

Mezarlık ziyaretlerinin kontrollü olarak yapılabilmesi için mezarlıklara giriş ve çıkışların ayrı olarak planlanması talimatı verilirken, arife günü ile bayram günlerinde mezarlık ziyaretlerinde ateş ölçümü yapılmasına, sosyal mesafe kuralı ve maske kullanımına ilişkin kontrollere ağırlık verilmesi kararlaştırıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu