REKLAMI GEÇ

Türk İdareciler Günü kutlandı

Türk İdareciler Günü kutlandı

Mülki idare amirleri, Türk İdareciler Günü’nde verilen yemekte buluştu.

/ DENİZLİHABER / 11 Ocak 2008 Cuma, 01:00

Türk İdareciler Günü, Denizli’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar,. Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başladı. Çelenk koyma törenine, Vali Dr. Hasan Canpolat, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve İl Emniyet Müdürü katıldı. Atatürk Anıtı’na Vali Hasan Canpolat tarafından çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile buradaki tören sona erdi.

Akşam da Vali Hasan Canpolat ilimizdeki mülki idare amirlerine yemek verdi. Yemeğe Vali Hasan Canpolat ve eşi Nuran Canpolat’ın yanı sıra eşleri ile birlikte, 11.Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ergüder Toptaş, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Erdinç Korkmaz, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İnan Özer, Denizli Barosu Başkanı Adil Demir, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları,İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cemal Temizözve İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan katıldı.

Vali Hasan Canpolat, yemekte yaptığı konuşmada idareciliğin bir fedakarlık mesleği olduğunu, bütün meslek camialarının bütün kutlama günlerine katıldıklarını, ancak kendileri ile ilgili günleri kutlamakta aynı dikkati gösteremediklerini belirterek, “ Nihayetinde her gün idarecilerin günü. Bazı günlerde mülki idarecilerin bir araya gelerek kamu yönetiminin sorunlarını ve ihtiyaçlarını tartışmaları gerekiyor. Dolayısıyla biz de bunun için bir araya geldik. Mülki idare, Osmanlı İmparatorluğu ve daha sonrasında kurtuluş mücadelesinde, Cumhuriyet’in kuruluşunda ve daha sonrasında çok önemli rol oynamış Türk kamu yönetiminin 500 yılına damgasını vurmuş, belkemiğini oluşturmuş bir kurumdur. Türkiye’nin az sayıda kurumsallaşabilmiş mesleklerinden birisidir. Bu bakımdan üzerinde ne kadar durulsa azdır. Mülki idare geçmişten bu yana yaşanan bütün değişimlere esneklikle cevap vermiştir. Mülki idare, devleti ve merkezi hükümeti temsil ederken aynı zamanda vatandaşla devlet arasındaki köprü olma vazifesi ve yönü halen devam etmektedir” diye konuştu.

Mülki idare amirlerinin şartlar ne kadar ağır ve zor olursa olsun her zaman görevlerinin başında olduğunu ve Cumhuriyetin gelişmesinde çok büyük hizmetler yerine getirdiğini ifade eden Vali Canpolat, “Mülki idare amirleri eğitim sistemi itibariyle en başarılı eğitim sistemi içerisinden geçmiş ve en iyi yetişmiş sivil kadrolardan birisidir. Bu insanlar Türkiye’nin en ücra köşelerine gidip görevlerini yapıyorlar. Bu bir yürek, bir fedakarlı, bir feragat mesleği olan mülki idarenin bir başka yönüdür. Bizim mesleğimiz bir duygu mesleğidir. Duyguyla çalışırsınız ve vatandaşın teveccühü ile karşılaşırsınız. Bizim için milletin teveccühüne layık olmak son derece önemlidir. Mülki idare amirleri Cumhuriyetin kuruluşunda rol oynamışlardır ve bugün de Cumhuriyetin ve demokrasinin korunmasında, geliştirilmesinde en temel güçtürler” diye konuştu.

           

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu