REKLAMI GEÇ

Türk Polis Teşkilatı’nın 175. yılı kutlanıyor

Türk Polis Teşkilatı’nın 175. yılı kutlanıyor

Türk Polis Teşkilatı, kuruluşunun 175. yıldönümünü kutluyor. Denizli protokolü de yayınladıkları mesajlar ile Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümünü kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Nisan 2020 Cuma, 09:07

Huzur ve güvenin teminatı Türk Polis Teşkilatı 175 yaşında. Koronavirüs salgını nedeniyle geleneklerin aksine bu yıl kutlama gerçekleştirilemeyecek. Ancak, Denizli protokolü yayınladıkları mesajlarla polisin en özel gününü kutladı.
İşte o mesajlar:

HASAN KARAHAN (DENİZLİ VALİSİ)

“10 Nisan 1845 tarihinde Polis Nizamnamesi ile kurulan ve vatan toprağının her bir köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması, vatandaşın temel hak ve hürriyetlerinin korunması, kanun hâkimiyetinin ve devlet otoritesinin tesisi gibi birçok hayati görevi mesai mefhumu gözetmeksizin üstlenmiş olan Türk Polis Teşkilatımızın 175. kuruluş yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

İlimizin huzur ve güvenliğinin sağlanmasındaki üstün gayret ve başarılarından dolayı her kademedeki tüm amir ve memurlarımızı kutluyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle, görevleri başında şehit düşen Kahraman Polislerimize bir kez daha Allah’ tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyor, Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Aziz milletimiz için güven ve iftihar kaynağı olan Türk Polis Teşkilatımızın 175. kuruluş yıldönümünü kutluyor, tüm emniyet mensuplarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum”

ŞAHİN TİN  (AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ)

“Tarihimiz boyunca her dönemde milletimizin huzur ve güvenliğini özveriyle sağlayan fedakâr polis teşkilatımızın her bir mensubunu bu anlamlı gün vesilesiyle sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum.

Üstün vazife anlayışıyla bugüne kadar görevini yerine getirerek gurur kaynağımız olan emniyet mensuplarımız bundan sonra da milletimizin övünçle andığı ve hayırla yâd ettiği kimlik olmaya devam edecektir. Biz buna yürekten inanıyoruz. Korona salgınına karşı ülke olarak içinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte toplumun birçok kesimi evlerinde kalırken yine emniyet mensuplarımız sokaklarda halkımızın hizmeti için fedakârca görev yapmaktadırlar. Her koşulda görevinin başında olan tüm emniyet mensuplarımıza teşekkür ediyor, vazifelerinde üstün başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Bu anlamlı gün vesilesiyle, görevi başında şehit olan kahraman polislerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla yad ediyorum”

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)

“175 yıllık köklü geçmişiyle, temel hak ve özgürlüklerin korunması, toplumsal yaşamın huzur ve güven içerisinde sürdürülmesi amacıyla her iklim ve zor koşullarda görev yapan Türk Polis Teşkilatımız her zaman milletimizin gururudur. Tüm görev ve sorumluluklarını çağdaş bir anlayışla yerine getiren emniyet mensuplarımız huzur ve güvenliğin teminatıdır.

Ülkemizde yaşadığımız bu zor günlerde görevleri başında olan tüm polis teşkilatına aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve başarı dileyen Başkan Osman Zolan, “Şehrimizin ve ülkemizin huzur ve güvenliği için büyük fedakârlıklarla görev yapan başta Denizli Emniyet Müdürlüğümüz olmak üzere; tüm Türk Polis Teşkilatımızın 175. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, kutsal vazifeleri uğruna şahadet şerbeti içen şehit polislerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ve ailelerine ise uzun ömürler diliyorum.”

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)

“Bu cennet vatanımızın güvenliği ve huzuru için 7 gün 24 saat esasına göre görev yapan polis teşkilatımızın mensupları kuruluşlarının 175. yılını kutluyorum. Ülkemizin ve milletimizin huzur ve asayişinin sağlanması kadar milli birlik ve beraberliğimizin devamı için de vazgeçilmez bir unsur olan polis teşkilatımız köklü kurumların başında gelmektedir. Koronavirüs ile mücadelede de belediye olarak kol kola çalıştığımız polislerimizin bu konuda gösterdikleri çaba da takdir edilecek türden. Bu duygularla tüm emniyet mensuplarımızın Polis Haftası’nı kutluyorum. Görevi başında şehit olanlara rahmet, gazilerimizi de milletle anıyorum.”

ŞENİZ DOĞAN (MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI)

“Türkiye Cumhuriyeti’nin en köklü kuruluşlarından biri olan, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunmasını sağlayan, toplumda huzuru ve asayişi temin eden, milletimizin güvenliğini sağlayan Polis Teşkilatımızın 175. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır’ diyerek polis olmanın zorluğunu dile getirmiştir. Bu duygu ve düşünceler ile adalete, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına saygılı bir şekilde görevlerini yerine getiren, 1845 yılından bu yana huzur ve güvenliği sağlamak için canla başla çalışan Polis Teşkilatımızın 175. Kuruluş yıl dönümünü ve Polis Haftası’nı kutluyor, görev sırasında hayatını kaybeden şehit polislerimizi rahmet, gazilerimizi de şükran ve minnetle anıyorum”

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)

“Vatandaşlarımızın huzur ve emniyeti için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan, gerektiğinde tereddüt etmeden ölümü göze alan polisimiz, şerefli geçmişiyle milletimizin her zaman övgüsünü, sevgisini ve takdirini kazanmıştır. Dolayısıyla, gösterdikleri olağanüstü gayretler ve yaptıkları hizmetler sonucunda milletimizin gönlünde taht kurmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşamaktadırlar. Emniyet teşkilatımız, yasalar çerçevesinde kamu düzeninin korunması, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için görevlerini bugüne kadar lâyıkıyla yerine getirdiği gibi bundan sonra da şerefli mazisinden ve milletimizden aldığı güçle en iyi şekilde devam ettirecektir.
Ülkemizin korona virüsle mücadele ettiği bu günlerde canları pahasına Denizli başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan emniyet mensuplarımız ile güvenlik güçlerimize görevlerinde başarılar dilerim”

DENİZLİ SANAYİ ODASI BAŞKANI MÜJDAT KEÇECİ

“Türk Polis Teşkilatımız, kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden bugüne kadar halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, ülkemizde huzur ve güven ortamını oluşturmak gibi önemli bir görev üstlenmiştir. Geçirdiğimiz şu zor günlerde fedakarca mücadele eden ve vatanımızın, milletimizin güvenliği için hala mesailerinin başında olan Türk Polis Teşkilatımıza minnettarız. Ülkemizin dört bir tarafında büyük bir özveri ile çalışan, milletimizin huzur ve güvenliğini sağlayan Türk Polis Teşkilatı’nın 175. kuruluş yıldönümü kutlu olsun.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu